fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου: Οικογενειοκρατία, αναθέσεις, αναποτελεσματικότητα και στο βάθος νεοφιλελευθερισμός

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου εξαπωλέι επίθεση στη διοίκση Αμπατζόγλου σε όλα τα μετωπα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου έχει ως εξής:

1ος χρόνος διοίκησης Αμπατζόγλου: Οικογενειοκρατία, αναθέσεις, αναποτελεσματικότητα και στο βάθος νεοφιλελευθερισμός

«Συμπληρώθηκε ένας χρόνος της «νέας» διοίκησης του δήμου Αμαρουσίου με επικεφαλής τον νέο δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου. Παρόλο που ο δήμαρχος είναι πράγματι νέος, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τη δημοτική αρχή, στην οποία πέντε από τους έξι αντιδημάρχους ήταν μέλη και της διοίκησης του κ. Πατούλη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μη απόδοση ευθυνών σε αυτούς που διαχειρίστηκαν τα ακίνητα του δήμου με πλήρη αδιαφάνεια, μεροληψία και παράνομο τρόπο λέγοντας ξεδιάντροπα ψέματα πως τα διαχειρίζονται «προς όφελος του δήμου», όπως ο αντιδήμαρχος κ. Σταθούλης που τυγχάνει και γραμματέας αυτοδιοίκησης της Ν.Δ.

Η διοίκηση Πατούλη έχει συνέχεια. Η διοίκηση Αμπατζόγλου, ωστόσο, έχει βάλει όλο αυτό το διάστημα τη δική της σφραγίδα με κυρίαρχα τα χαρακτηριστικά της οικογενειοκρατίας, καθώς στενοί συγγενείς του κ. δημάρχου βρίσκονται σε θέσεις έμμισθων ή άμισθων συμβούλων της διοίκησης παρεμβαίνοντας πολλές φορές στο έργο των εργαζομένων στις διάφορες δημοτικές υπηρεσίες.

Κατά τα άλλα, η διοίκηση Αμπατζόγλου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας για:

– Να λειτουργεί τα δημοτικά συμβούλια αποκλειστικά με τηλεδιασκέψεις –και άρα χωρίς την παρακολούθηση αυτών από τους δημοσιογράφους, ώστε να ενημερώνεται αντικειμενικά η κοινωνία. Η απόπειρά της για λειτουργία «δια περιφοράς» ακυρώθηκε από την καίρια αντίδραση της παράταξης «#ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ».

– Να προβαίνει σε πλήθος απευθείας αναθέσεων προμήθειας προϊόντων και λήψης υπηρεσιών ακόμα και άσχετων με τον Covid 19, όπως είναι η προμήθεια των τριών λεωφορείων σε υψηλότερη τιμή από αυτήν που προμηθεύτηκε για τους ίδιους τύπους ο Δήμος Μεταμόρφωσης, αλλά και η «εκπαίδευση» του προσωπικού της Κ.Ε.Δ.Α. από εταιρεία που συνδέεται με στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, γίναμε μάρτυρες πλήρους αναποτελεσματικότητας στη διαχείριση της προσχολικής αγωγής καθώς τα παιδιά φιλοξενήθηκαν «προσωρινά» στους παιδικούς σταθμούς και όχι στα νηπιαγωγεία που έπρεπε να ήταν έτοιμα την 1η Σεπτέμβρη, όπως είχαν υποσχεθεί τόσο ο κ. δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας του δήμου κ. Σαγρής. Ένα μόνο παράρτημα λειτούργησε, του 12ου νηπιαγωγείου, και αυτό με σημαντικές ελλείψεις εξοπλισμού τις πρώτες ημέρες. Η χαοτική κατάσταση στα νηπιαγωγεία είναι έκδηλη στους γονείς και η διοίκηση Αμπατζόγλου δεν αναλαμβάνει ουσιαστικά τις ευθύνες της.

Τέλος, η δημοτική αρχή Αμπατζόγλου στον πρώτο χρόνο διοίκησής της ταυτίστηκε πλήρως με τις κυβερνητικές πολιτικές:

– Προβαίνοντας σε σύναψη δανείου με το fund Intrum για αναχρηματοδότηση του δανείου της τράπεζας Πειραιώς, επειδή η διοίκηση Πατούλη με το «οικονομικό θαύμα» της, υπήρξε επί σειρά ετών ανακόλουθη και κακοπληρώτρια και συσσώρευσε πάνω από 7.000.000 ευρώ από τόκους εκτοξεύοντας το χρέος στα 19,6 εκ. ευρώ από 11,7 εκ. ευρώ. Ένα δάνειο 19,6 εκ. ευρώ που το fund Intrum «αγόρασε για 10 χρόνια» αντί 290.000 ευρώ, η «καλύτερη συμφωνία» που κατόρθωσε να επιτύχει η διοίκηση Αμπατζόγλου ήταν να πληρώσει 18,5 εκατομμύρια ευρώ στο fund –αναρωτιόμαστε αν υπήρξε καν διαπραγμάτευση.

– Αποδέχτηκε την πρόταση της εταιρίας LAMDA για την τακτοποίηση της αυθαιρεσίας του “THE MALL ATHENS” απεμπολώντας τις τεκμηριωμένες διεκδικήσεις της κοινωνίας για σημαντικά ανταποδοτικά σε ελεύθερους χώρους πρασίνου. Τελικά ο δήμος αποκτά μόνο τους ελάχιστους χώρους τους οποίους δεν μπορούσε να μην αποδώσει η εταιρία μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

– Υλοποιώντας χωρίς καμία διαμαρτυρία τις κυβερνητικές τροπολογίες που δίνουν υπερεξουσίες στην οικονομική επιτροπή του δήμου και υποβαθμίζουν τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και συνεπώς τη λαϊκή βούληση. Έτσι το 33,8% της παράταξης Αμπατζόγλου στις δημοτικές εκλογές μετατράπηκε σε πλασματική πλειοψηφία 77,8%.

– Αποδεχόμενη σιωπηρά τη διαρκή υποχρηματοδότηση από την κυβέρνηση παρά τη μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων (π.χ. καθαρίστριες σχολείων), όπως και την προβληματική και επικίνδυνη σε συνθήκες πανδημίας λειτουργία των σχολείων με την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα στους 25-27.

– Εξήγγειλε τη δημιουργία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ» σε συνεργασία με γειτονικούς δήμους –στα βήματα δίχως άλλο της πάλαι ποτέ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε.» επί διοίκησης Πατούλη που άφησε χρέη ύψους 900.000 € στοω Δήμο Αμαρουσίου.

Όσο και αν οι συνθήκες της πανδημίας δεν ευνοούν ούτε την πληροφόρηση ούτε την αντίδραση, η κοινωνία της πόλης μας θα μάθει την αλήθεια και δεν θα αφήσει τη διοίκηση Αμπατζόγλου να λειτουργήσει σε συνθήκες αδιαφάνειας υλοποιώντας πολιτικές και πρακτικές που θα υποβαθμίσουν τη ζωή μας».

Ιαν 28, 2022 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
6°C αίθριος καιρός
παρ01/28 σαβ01/29 κυρ01/30 δευ01/31 τρι02/01
-/5°C
αυξημένες νεφώσεις
7/5°C
σποραδικές νεφώσεις
8/5°C
αίθριος καιρός
11/5°C
αυξημένες νεφώσεις
14/7°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές του ρεύματος σημειώνονται σε δεκάδες περιοχές της Αττικής εδώ και κάποιες ώρες και οι περισσότερες από αυτές οφείλονται σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο γνωστός Μαρουσιώτης που βγήκε για snowboard πέρσι εκμεταλλευόμενος το χιονισμένο τοπίο της πόλης ξαναχτυπά. Σε αυτή την κακοκαιρία με τη βοήθεια αυτοκινήτου. Ο...