Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Βραβείο στο Δήμο Αμαρουσίου στο Smart Cities Awards για το “portal – maroussi.gr” και τη “Γραμμή Δημότη 15321”

Smart Cities Awards

Για το διαδικτυακό τόπο “portal” maroussi.gr και για τη “Γραμμή Δημότη 15321″, βραβεύτηκε ο Δήμος Αμαρουσίου κατά τη διάρκεια της 1ης Έκθεσης «Smart Cities» στην Ελλάδα, που διοργάνωσαν οι εταιρείες Teamworks και Metateam την Παρασκευή 16 Ιουνίου και Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο. Η Έκθεση πλαισιώθηκε από το 8ο Ετήσιο Συνέδριο «Smart Cities» και τις συνεδριακές ενότητες 5G Cities και Smart Home.

Οι βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Έκθεσης Smart Cities και των Συνεδρίων.

Smart Cities Awards

Μεταξύ των Δήμων που προκρίθηκαν από όλη τη χώρα για τις ψηφιακές υπηρεσίες τους προς τους πολίτες και ο Δήμος Αμαρουσίου, ο οποίος βραβεύτηκε για το διαδικτυακό τόπο “portal” maroussi.gr και για την υπηρεσία “Γραμμή Δημότη 15321″ που αναβαθμίστηκαν ριζικά, κατά τα έτη 2020 και 2021 επί Δημαρχίας Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η Γενική Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μαίρη Γαλαζούλα από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννη Χαλαβαζή, παρόντος και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Δημήτρη Σμυρνή.

Η κα Γαλαζούλα απευθυνόμενη προς τους διοργανωτές και τους συνέδρους, ευχαρίστησε εκ μέρους του Δημάρχου γι αυτή την αναγνώριση που ουσιαστικά σφραγίζει τη νέα ψηφιακή εποχή του Δήμου Αμαρουσίου και τη μετάβασή του σε νέες υπηρεσίες περισσότερο φιλικές για τους πολίτες και φυσικά και τους εργαζόμενους του φορέα.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου στη σχετική του δήλωση αναφέρει:

“Μία από τις πρώτες προτεραιότητες της διοίκησής μας στο Δήμο Αμαρουσίου, ήταν και η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών προκειμένου οι Δημότες να αποκτήσουν περισσότερο καινοτόμα εργαλεία και αμεσότερη πρόσβαση με τις υπηρεσίες μας. Ταυτόχρονα ο ίδιος ο Δήμος να γίνει στο επίπεδο της εσωτερικής λειτουργίας περισσότερο digital, περισσότερο γρήγορος στον τρόπο που εξυπηρετεί τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό:

Α. Αποκτήσαμε ένα σύγχρονο λειτουργικό site ικανό να παρουσιάσει την πληροφορία σε κάθε συσκευή και για όλους τους τύπους των δεδομένων και παράλληλα να αλληλοεπιδράσει με τους Δημότες για κάθε ανάγκη. Η επιτυχία της ενέργειας αυτή εκφράστηκε αυτόματα με την εκτόξευση της επισκεψιμότητάς του και ο πολλαπλασιασμός των μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μέσω αυτού. Ταυτόχρονα με την αναβάθμιση του portal του Δήμου γίναμε περισσότερο ενεργοί στα social media και βελτιώσαμε την ποιότητα της ίδιας της πληροφορίας και τη διαδραστικότητά μας με τους Δημότες μας.

Β. Προχωρήσαμε στην αναβάθμιση της υπηρεσίας Γραμμής Δημότη 15321.

Μια πολυσύνθετη ενέργεια που περιλαμβάνει:

  1. Την εγκατάσταση νέου συστήματος υποδοχής, καταγραφής των αιτημάτων των πολιτών και δρομολόγησής τους προς τις υπηρεσίες με παράλληλη παρακολούθηση χρέωσης και διεκπεραίωσης.
  2. Την ένωση αυτού του συστήματος με τα σημεία επικοινωνίας των πολιτών δηλαδή το τηλέφωνο, το smartphone και το web.
  3. Την επιτελική παρακολούθηση όλων των αναφερομένων προβλημάτων από τους Δημότες, την εποπτεία των υπηρεσιών του Δήμου σε πραγματικό χρόνο και την εξαγωγή χρήσιμων στατιστικών για την λήψη αποφάσεων που θα κάνουν τη λειτουργία μας περισσότερο αποτελεσματική.

Γι αυτά, βραβευτήκαμε και αυτό μας κάνει περήφανους και αισιόδοξους.

Όμως ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών μας περιλαμβάνει ακόμη και κυρίαρχα και την ομογενοποίηση όλων εφαρμογών και δεδομένων σε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα. Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει ήδη ενοποιήσει όλα τα συστήματά του και ξεχωριστές εφαρμογές σε ένα περιβάλλον λειτουργίας που θα επιτρέψει σε όλους μας να είμαστε, περισσότερο άμεσοι, περισσότερο ποιοτικοί και περισσότερο αποτελεσματικοί απέναντι στις ανάγκες των πολιτών

Γενικότερα, καθιερώνουμε τη χρήση νέων τεχνολογιών για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος προς τους πολίτες και τους δίνουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να αλληλοεπιδρούν για σειρά ζητημάτων”.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας η συμμορία των ανηλίκων πλησίασε το θύμα καθώς περπατούσε αμέριμνο στην οδό Νερατζιώτισσας με κατεύθυνση προς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, ένας 18χρονος αλλοδαπός και ένας 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο επιτυχημένος Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου, Νικόλαος Πέππας, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου με τον συνδυασμό «Το Μαρούσι Ψηλά!» του Δημάρχου...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Ακλόνητο φαβορί στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Αμαρουσίου φαίνεται να είναι ο νυν Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες. Πλησιάζοντας...