Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Kαθήλωσε ο Πρωτοπ. Χρήστος Μαρούδας: “Γίναμε αυτοείδωλα και προσκυνήσαμε τη σκιά μας”

Του Ανδρέα Μ. Καραγιάννη – από ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Άγγιξε τη ψυχή μου η χθεσινή συγκλονιστική ομιλία του προϊστάμένου του Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου Πρωτοπρεσβυτέρου Χρήστου Μαρούδα μετά το πέρας της ακολουθίας των Δ΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνας Νέας Ερυθραίας.

Διαβάστε τη συγκλονιστική ομιλία-βάλσαμο για την ψυχή:

“…Σε αυτή τη ζωή αδελφοί μου, ο κόσμος των φαινομένων σχεδόν καθημερινά μας απασχολεί. Πολύ περισσότερο σήμερα που με την τηλεόραση και το διαδίκτυο όλος ο κόσμος βρίσκεται μπροστά μας και η πρόσβαση σε πολλά πράγματα γίνεται εύκολη και συνάμα ελκυστική.

Απασχολημένοι με όλα αυτά, δεν μας μένει χρόνος να υποψιαστούμε τον απέραντο κόσμο που κρύβεται ανεξερεύνητος στα προσωπικά μας βάθη. Τίποτα πιο βαθύ και πιο μεγάλο από την καρδιά του ανθρώπου. Ποιος μπορεί να γνωρίζει τον άνθρωπο;

Δυστυχώς, ο αγχώδης άνθρωπος της εποχής μας έχοντας άλλες προτεραιότητες, δεν ευκαιρεί ούτε για λίγο να σταθεί και να ακούσει το μυστικό αντίλαλο της ψυχής του και έτσι αυτόν τον άγνωστο και θαυμαστό και μυστηριώδη κόσμο τον κρατάει κλειστό.

Η ανασφάλεια, η απογοήτευση, η θλίψη και η απόγνωση ιδιαίτερα τα τελευταία δύσκολα χρόνια που περνάει η χώρα μας, μας επισκέπτονται όλο και πιο συχνά. Τι να φταίει άραγε; Φαίνεται ότι μέσα από τα πολλά υλικά αγαθά και τις καθημερινές μας απολαύσεις ξεχάσαμε το Θεό, ξεχάσαμε τη σωτηρία της ψυχής μας, αυτή έμεινε μόνο σα μια σκέψη και τίποτα παραπάνω.

Το μικρόβιο της θλίψεως κόλλησε πάνω μας, βαρύ φορτίο, από τότε που γίναμε αυτοείδωλα και προσκυνήσαμε τη σκιά μας.

Από τότε που χορτάσαμε φαγητό και ψωμί και τα πετάξαμε στα σκουπίδια έστω και αν κάποιοι “Λάζαροι” δίπλα μας έψαχναν και ψάχνουν και σήμερα να χορτάσουν από τα δικά μας αποφάγια.

Από τότε που σφραγίσαμε τις αγκαλιές μας και αναθέσαμε το μεγάλωμα των παιδιών μας στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, από τότε που η συζυγία ξέπεσε σε μια απλή συγκατοίκηση, από τότε που το θάρρος και το φιλότιμο χάθηκαν και αφήσαμε τον εγωισμό να κάνει κουμάντο στη ζωή μας.

Έτσι κάθε φορά που δεν καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε τις όποιες επιθυμίες μας πληγώνουμε την ψυχή μας και απογοητευμένοι κλεινόμαστε στον εαυτό μας.

Αδελφοί μου ας μην γελιόμαστε, μόνο ο αληθινά ταπεινός άνθρωπος είναι ήρεμος, χαρούμενος, ικανοποιημένος με καθαρή ψυχή και ήσυχη συνείδηση γιατί έχει μάθει να μετράει διαφορετικά τα πράγματα στη ζωή του από ότι συνήθως εμείς.

Σε αυτή την προσπάθεια να στηρίξουμε την ψυχή μας, χρειαζόμαστε στήριξη και βοήθεια.

Να έχουμε ως οδηγό σε αυτή μας την προσπάθεια, την Παναγία Μητέρα του Ουρανού αλλά και όλους τους Αγίους γιατί αυτοί στάθηκαν στο Θεό με την ελπίδα της Σωτηρίας και κανείς από αυτούς δεν διαψεύστηκε…”.

Πηγή: http://www.ekklisiaonline.gr

Άξιος ο Πρωτοπ. Χρήστος Μαρούδας, που αποτελεί στολίδι για το Μαρούσι μας.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ζωηρό χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν οι μικροί φίλοι από τα τμήματα θεατρικού παιχνιδιού του Δήμου Αμαρουσίου, με τα δρώμενα που παρουσίασαν στο χώρο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Μακρυγιάννη και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, εγκαινιάστηκε  την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, ένας νέος κύκλος Περιβαλλοντικών Δράσεων με τίτλο «Αγαπώ την πόλη μου». Η πρώτη...