fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eγκαίνια των εκδηλώσεων των Καλλιτεχνικών Τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου

Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Προέδρου της ΚΕΔΑ Νίκου Πέππα, της Αντιπροέδρου της ΚΕΔΑ Κατερίνας Βουρλάκη καθώς και της Εικαστικού Ελεάννας Μαρτίνου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Α΄ Έκθεσης των τμημάτων της ζωγραφικής ενηλίκων του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου, τη Δευτέρα 16 Μαΐου στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης» και συνολικά τα εγκαίνια των εκδηλώσεων των Καλλιτεχνικών Τμημάτων.

Τα έργα τέχνης των δεκάδων σπουδαστών, που προέρχονται από  δύο ακαδημαϊκά έτη λόγω της μεσολάβησης της πανδημίας,  είναι βασισμένα σε συγκεκριμένο θέμα με ελεύθερη απόδοση, όπου ο κάθε καλλιτέχνης εκφράζεται ξεχωριστά μέσα από τη δική του ματιά. Οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν αφορούν λάδι σε καμβά, μικτές τεχνικές καθώς και σπουδή εκ του φυσικού.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε μία σύντομη ομιλία του επιβράβευσε την προσπάθεια των σπουδαστών, συνεχάρη τη δασκάλα του τμήματος Ελεάννα Μαρτίνου και αναφέρθηκε στα καλλιτεχνικά δρώμενα που ακολουθούν: «Οι καθηγητές του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουν  τις γνώσεις τους στους σπουδαστές όλων των ηλικιών (…) Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων και εκδηλώσεων θα απολαύσουμε το αποτέλεσμα αυτού του έτους ανάπτυξης και εξέλιξης δεξιοτήτων από τα εργαστήρια ζωγραφικής, κοσμήματος / ψηφιδωτού, φωτογραφίας, θεάτρου, σκηνοθεσίας, μουσικής, χορού (…) Η μεγάλη αποδοχή της Μαρουσιώτικης Κοινωνίας για αυτά τα προγράμματα, είναι η επιβράβευση των επιλογών μας, αλλά και η σιγουριά πως πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με ακόμη περισσότερη τόλμη και φαντασία».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή των Μαρουσιωτών, και όχι μόνο, σε όλα τα καλλιτεχνικά τμήματα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού : «Η συμμετοχή των Μαρουσιωτών, αλλά και πολιτών όμορων Δήμων, απέδειξε για μια ακόμη φορά πως η ΚΕΔΑ και όλο το στελεχιακό και εκπαιδευτικό προσωπικό της είναι σε θέση να παράξουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου».

Η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη τόνισε τη σημασία της τέχνης της ζωγραφικής που βοηθά στην απόλυτη έκφραση των ανθρώπινων συναισθημάτων και της προσωπικότητας.

Η εικαστικός Ελεάννα Μαρτίνου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΑ για τη στήριξή τους σε όλα τα τμήματα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού, τονίζοντας τη διαχρονική άψογη συνεργασία τους. Συνέχισε αναφερόμενη στο σημαντικό έργο που επιτελούν όλα τα τμήματα του Δήμου , όλες οι δραστηριότητες, όπου και προσφέρουν το κομβικό ρόλο της κοινωνικοποίησης του πολίτη μέσω της τέχνης.

 

Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού

Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 24, 2022 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
37°C αίθριος καιρός
κυρ07/24 δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28
αίθριος καιρός
36/29°C
αίθριος καιρός
36/27°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
35/25°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...