Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου: Δράση προσφοράς στην ακριτική Δονούσα

3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου

Για δεύτερη κατά σειρά χρονιά το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου θα πραγματοποιήσει σε ακριτικό νησί του Αιγαίου πολιτιστική και κοινωνική δράση προσφοράς, αυτήν τη φορά από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου 2023 στη Δονούσα, έπειτα από την περσινή επιτυχημένη αντίστοιχη δράση που έλαβε χώρα στο ακριτικό νησί του Αγίου Ευστρατίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση εκ μέρους του Αρχηγού του Συστήματος, Νικολάου Μπογδάνου:

“Η αξία του Ελληνικού νησιωτικού χώρου και θάλασσας, ειδικά του Αιγαίου Πελάγους ως κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού, είναι αδιαμφισβήτητη για τον Ελληνισμό.

Το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου ακολουθώντας τις αξίες του προσκοπισμού, έχει αναπτύξει μία πολύπλευρη πολιτιστική και κοινωνική δράση προσφοράς, τη 2η κατά σειρά, που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου 2023 στη Δονούσα και διέπεται από τη φιλοσοφία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων: Την ευρεία υποστήριξη σε ευάλωτους συμπολίτες μας και την ενδυνάμωση των κοινωνικών δεξιοτήτων των μελών του συστήματός μας.

Η Κοινωνική Προσφορά και ο Εθελοντισμός αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Προσκοπισμού, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, το 1910 και από τους σημαντικότερους πυλώνες των προγραμμάτων του.

Βασική πεποίθησή μας είναι ότι η δύναμη μας ως Σύστημα Προσκόπων πηγάζει από τον εθελοντισμό ως στάση ζωής, που αποτελεί κοινό τόπο και τρόπο δράσης όλων όσων ασχολούνται με τον Προσκοπισμό. Ο Εθελοντισμός δεν είναι απλώς ένας όρος, είναι μια πολυμορφική διαδικασία και στάση ζωής, καθώς επιδρά εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα, αφορά όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικών και οικονομικών διακρίσεων, προάγει την ενεργό συμμετοχή των παιδιών μας στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Δονούσα περιλαμβάνουν:

• Παράδοση υλικών που καλύπτουν ελλείψεις στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο, στο κοινοτικό ιατρείο καθώς και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δονούσας «Ποσειδών».

• Εκδηλώσεις πνευματικής καλλιέργειας, όπως θεατρική παράσταση Καραγκιόζη για τα παιδιά του νησιού.

• Παρουσίαση του έργου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από την κοινότητα του Συστήματός μας στους κατοίκους του νησιού.

• Έκθεση φωτογραφίας για τα 110+ χρόνια του Ελληνικού Προσκοπισμού στην Ελλάδα.

• Μεγάλα παιχνίδια με τη συμμετοχή των παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου προκειμένου να αποκτήσουν μία βιωματική εμπειρία από το προσκοπικό παιχνίδι.

• Παρέλαση την 28η Οκτωβρίου με την μπάντα του 3ου συστήματος Αεροπροσκόπων, τιμώντας το μεγάλο αγώνα των προγόνων μας.

• Εθελοντική δράση από τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης και επιδιόρθωση – ανανέωση κτιρίου στο νησί.

• Έρευνα της 3ης κοινότητας Αμαρουσίου με θέμα: Πολιτιστική κληρονομιά στα Νησιά του Αιγαίου.

Τη δράση προσφοράς στηρίζει ο όμιλος εταιρειών της Eurobank, η ομάδα προσφοράς WeShare των εργαζομένων της, ο Δήμος Αμαρουσίου, η Blue Star Ferries, η Περιφέρεια Αττικής και η Κοινότητα Δονούσας.

Αναλαμβάνοντας αυτήν την πολύπλευρη δράση πιστεύουμε ότι προσφέρουμε το ελάχιστο για ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον για όλους μας”.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μεγάλος αριθμός ατόμων φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες συγκρούστηκε χθες Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:40 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου με ομάδα ανηλίκων για άγνωστο λόγο....

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τον χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής εντός του Ο.Τ. 93-94 του Δήμου Αμαρουσίου, με την άμεση τροποποίηση του...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε 41χρονος άνδρας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν...