fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αίτηση του Συλλόγου Πολυδρόσου για αξιοποίηση κοινόχρηστου χώρου στην παραρεμάτια ζώνη

εταφέρουμε στον Δήμαρχο Αμαρουσίου αίτημα πολλών κατοίκων της περιοχής και δικό μας, ως σύλλογος, για την αξιοποίηση του δημοτικού, κοινόχρηστου χώρου, που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Φραγκοκλησιάς, στο Πολύδροσο , στo παρόδιο χώρο του τμήματος  “S”   που καταλήγει στη λεωφόρο Πεντέλης, όμορο του ρέματος Χαλανδρίου και στην νοτιοανατολική πλευρά αυτού.

Το τμήμα αυτό είναι παντελώς εγκαταλελειμμένο από τον Δήμο, κάτοικοι και μέλη του Συλλόγου έχουν φυτέψει κατά το παρελθόν κάποια δέντρα και όσο μπορούν τα περιποιούνται, όμως λόγω έλλειψης κοντινού σημείου υδροδότησης, τα δέντρα και τα φυτά το καλοκαίρι ξεραίνονται.

Στο τμήμα αυτό υπάρχει και τμήμα του πρανούς του ρέματος, όπου απαιτείται τοποθέτηση προστατευτικού συρματοπλέγματος, για λόγους ασφαλείας, αφού επί του τμήματος αυτού κινούνται παιδιά με ποδήλατα  και πεζοί που περπατούν στην παραρεμάτια διαδρομή.

Φρονούμε ότι με πολύ χαμηλό κόστος, θα μπορούσε το τμήμα αυτό να αξιοποιείται από τους κατοίκους για αναψυχή, αφού με την τοποθέτηση ξύλινων πάγκων, τραπεζιών, ακόμα και κιοσκιού, θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης και διέξοδο, αφού ο δημόσιος, κοινόχρηστος χώρος απέναντι, έχει ελάχιστα παγκάκια και αρκετά όργανα άθλησης.

 

Επίσης, απαραίτητο είναι το συχνό κλάδεμα και ο καλλωπισμός των φυτών (αυτοφυή τα περισσότερα), γιατί συμβαίνουν συχνά μικροτραυματισμοί λόγω των βάτων που έχουν κατακλύσει μέρος του χώρου.

Ενδεικτικά, θεωρούμε ότι πρέπει να μεριμνήσετε για την αναβάθμιση και συντήρηση του χώρου αυτού προκειμένου να αξιοποιηθεί ως χώρος αναψυχής για τους κατοίκους με τις παρακάτω ενέργειες :

·    καθαριότητα, κλάδεμα υφιστάμενης βλάστησης

 ·    αναζωογόνηση – ήπια λείανση εδάφους σημειακά

 ·    αγορά – τοποθέτηση  1κιόσκι &  2- 3 παγκάκια

 ·    αγορά – τοποθέτηση 30m περίπου φράχτη (προστασία περιπατητών )

 ·    αγορά – φύτευση 3-4 δένδρων

Οι προτεινόμενες εργασίες μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο της συντήρησης του οδικού περιβάλλοντος και του ποδηλατοδρόμου που γίνονται  από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Η αγορά και η εγκατάσταση του εξοπλισμού κήπου, δένδρων, φράχτη είναι χαμηλού κόστους και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα.

Τέλος, υπενθυμίζουμε την οφειλόμενη εξαγορά ακινήτου από απαλλοτρίωση στην παρακείμενη περιοχή  (κατασκευή πίσω από το χώρο μπάσκετ στον Τριφυλλιακό) από τον Δήμο, ώστε να χρησιμοποιείται από τους δημότες και αποκλειστικά για τις ανάγκες της περιοχής.

koin-domes-amarousiou-banner-1
Απρ 18, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
10°C αραιές νεφώσεις
δευ04/18 τρι04/19 τετ04/20 πέμ04/21 παρ04/22
ασθενείς βροχοπτώσεις
10/8°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
11/8°C
ελαφρές νεφώσεις
16/8°C
αυξημένες νεφώσεις
19/11°C
σποραδικές νεφώσεις
20/11°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Την Πέμπτη 14 Απριλίου στην βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, ο Μαρουσιώτης δημοσιογράφος και παρουσιαστής της ΕΡΤ1, Κώστας Λασκαράτος, παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο «Πολιτισμός...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Όπως μας ενημερώνουν οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού η λίμνη, η επάνω καθαρίστηκε και γέμισε. Τώρα πρέπει να φτιάξουμε την κάτω λίμνη! Η εποχή...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Άγιο είχαν δύο επιβάτες αυτοκινήτου που κινούνταν επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

“Φρένο” στις εργασίες κατασκευής του εμβληματικότερου από τα τρία μεγάλα καταστήματα που ετοιμάζει αυτή την περίοδο η ΑΒ Βασιλόπουλος, έρχεται να βάλει σύμφωνα με...