fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αίτηση του Συλλόγου Πολυδρόσου για αξιοποίηση κοινόχρηστου χώρου στην παραρεμάτια ζώνη

εταφέρουμε στον Δήμαρχο Αμαρουσίου αίτημα πολλών κατοίκων της περιοχής και δικό μας, ως σύλλογος, για την αξιοποίηση του δημοτικού, κοινόχρηστου χώρου, που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Φραγκοκλησιάς, στο Πολύδροσο , στo παρόδιο χώρο του τμήματος  “S”   που καταλήγει στη λεωφόρο Πεντέλης, όμορο του ρέματος Χαλανδρίου και στην νοτιοανατολική πλευρά αυτού.

Το τμήμα αυτό είναι παντελώς εγκαταλελειμμένο από τον Δήμο, κάτοικοι και μέλη του Συλλόγου έχουν φυτέψει κατά το παρελθόν κάποια δέντρα και όσο μπορούν τα περιποιούνται, όμως λόγω έλλειψης κοντινού σημείου υδροδότησης, τα δέντρα και τα φυτά το καλοκαίρι ξεραίνονται.

Στο τμήμα αυτό υπάρχει και τμήμα του πρανούς του ρέματος, όπου απαιτείται τοποθέτηση προστατευτικού συρματοπλέγματος, για λόγους ασφαλείας, αφού επί του τμήματος αυτού κινούνται παιδιά με ποδήλατα  και πεζοί που περπατούν στην παραρεμάτια διαδρομή.

Φρονούμε ότι με πολύ χαμηλό κόστος, θα μπορούσε το τμήμα αυτό να αξιοποιείται από τους κατοίκους για αναψυχή, αφού με την τοποθέτηση ξύλινων πάγκων, τραπεζιών, ακόμα και κιοσκιού, θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης και διέξοδο, αφού ο δημόσιος, κοινόχρηστος χώρος απέναντι, έχει ελάχιστα παγκάκια και αρκετά όργανα άθλησης.

 

Επίσης, απαραίτητο είναι το συχνό κλάδεμα και ο καλλωπισμός των φυτών (αυτοφυή τα περισσότερα), γιατί συμβαίνουν συχνά μικροτραυματισμοί λόγω των βάτων που έχουν κατακλύσει μέρος του χώρου.

Ενδεικτικά, θεωρούμε ότι πρέπει να μεριμνήσετε για την αναβάθμιση και συντήρηση του χώρου αυτού προκειμένου να αξιοποιηθεί ως χώρος αναψυχής για τους κατοίκους με τις παρακάτω ενέργειες :

·    καθαριότητα, κλάδεμα υφιστάμενης βλάστησης

 ·    αναζωογόνηση – ήπια λείανση εδάφους σημειακά

 ·    αγορά – τοποθέτηση  1κιόσκι &  2- 3 παγκάκια

 ·    αγορά – τοποθέτηση 30m περίπου φράχτη (προστασία περιπατητών )

Advertisement. Scroll to continue reading.

 ·    αγορά – φύτευση 3-4 δένδρων

Οι προτεινόμενες εργασίες μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο της συντήρησης του οδικού περιβάλλοντος και του ποδηλατοδρόμου που γίνονται  από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Η αγορά και η εγκατάσταση του εξοπλισμού κήπου, δένδρων, φράχτη είναι χαμηλού κόστους και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα.

Τέλος, υπενθυμίζουμε την οφειλόμενη εξαγορά ακινήτου από απαλλοτρίωση στην παρακείμενη περιοχή  (κατασκευή πίσω από το χώρο μπάσκετ στον Τριφυλλιακό) από τον Δήμο, ώστε να χρησιμοποιείται από τους δημότες και αποκλειστικά για τις ανάγκες της περιοχής.

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Advertisement Enter ad code here
Οκτ 26, 2021 - Τρι
Μαρούσι, Ελλάδα
13°C ελαφρές νεφώσεις
τρι10/26 τετ10/27 πέμ10/28 παρ10/29 σαβ10/30
-/13°C
ελαφρές νεφώσεις
16/12°C
ελαφρές νεφώσεις
16/12°C
αίθριος καιρός
16/12°C
σποραδικές νεφώσεις
16/12°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μάχη Νικολαράκου, μια δυναμική γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα,  αποφάσισε να βγει μπροστά και να προσφέρει στον εμπορικό σύλλογο. Οι καταστηματάρχες του κέντρου την...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα συνεχιστεί η κακοκαιρία «Μπάλλος» που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Η...

ΓΕΝΙΚΑ

Από τον δήμο του Αμαρουσίου και πιο συγκεκριμένα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ θα περνάει ο ποδηλατόδρομος που θα ξεκινάει από το Γκάζι και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανανεώνει το μηχανοκίνητο στόλο του με 17 νέα Οχήματα και 6 νέα Μηχανήματα Έργου νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Οι αντίστοιχες συμβάσεις υπογράφηκαν τις...