fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αίτηση του Συλλόγου Πολυδρόσου για αξιοποίηση κοινόχρηστου χώρου στην παραρεμάτια ζώνη

εταφέρουμε στον Δήμαρχο Αμαρουσίου αίτημα πολλών κατοίκων της περιοχής και δικό μας, ως σύλλογος, για την αξιοποίηση του δημοτικού, κοινόχρηστου χώρου, που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Φραγκοκλησιάς, στο Πολύδροσο , στo παρόδιο χώρο του τμήματος  “S”   που καταλήγει στη λεωφόρο Πεντέλης, όμορο του ρέματος Χαλανδρίου και στην νοτιοανατολική πλευρά αυτού.

Το τμήμα αυτό είναι παντελώς εγκαταλελειμμένο από τον Δήμο, κάτοικοι και μέλη του Συλλόγου έχουν φυτέψει κατά το παρελθόν κάποια δέντρα και όσο μπορούν τα περιποιούνται, όμως λόγω έλλειψης κοντινού σημείου υδροδότησης, τα δέντρα και τα φυτά το καλοκαίρι ξεραίνονται.

Στο τμήμα αυτό υπάρχει και τμήμα του πρανούς του ρέματος, όπου απαιτείται τοποθέτηση προστατευτικού συρματοπλέγματος, για λόγους ασφαλείας, αφού επί του τμήματος αυτού κινούνται παιδιά με ποδήλατα  και πεζοί που περπατούν στην παραρεμάτια διαδρομή.

Φρονούμε ότι με πολύ χαμηλό κόστος, θα μπορούσε το τμήμα αυτό να αξιοποιείται από τους κατοίκους για αναψυχή, αφού με την τοποθέτηση ξύλινων πάγκων, τραπεζιών, ακόμα και κιοσκιού, θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης και διέξοδο, αφού ο δημόσιος, κοινόχρηστος χώρος απέναντι, έχει ελάχιστα παγκάκια και αρκετά όργανα άθλησης.

 

Επίσης, απαραίτητο είναι το συχνό κλάδεμα και ο καλλωπισμός των φυτών (αυτοφυή τα περισσότερα), γιατί συμβαίνουν συχνά μικροτραυματισμοί λόγω των βάτων που έχουν κατακλύσει μέρος του χώρου.

Ενδεικτικά, θεωρούμε ότι πρέπει να μεριμνήσετε για την αναβάθμιση και συντήρηση του χώρου αυτού προκειμένου να αξιοποιηθεί ως χώρος αναψυχής για τους κατοίκους με τις παρακάτω ενέργειες :

·    καθαριότητα, κλάδεμα υφιστάμενης βλάστησης

 ·    αναζωογόνηση – ήπια λείανση εδάφους σημειακά

 ·    αγορά – τοποθέτηση  1κιόσκι &  2- 3 παγκάκια

 ·    αγορά – τοποθέτηση 30m περίπου φράχτη (προστασία περιπατητών )

 ·    αγορά – φύτευση 3-4 δένδρων

Οι προτεινόμενες εργασίες μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο της συντήρησης του οδικού περιβάλλοντος και του ποδηλατοδρόμου που γίνονται  από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Η αγορά και η εγκατάσταση του εξοπλισμού κήπου, δένδρων, φράχτη είναι χαμηλού κόστους και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα.

Τέλος, υπενθυμίζουμε την οφειλόμενη εξαγορά ακινήτου από απαλλοτρίωση στην παρακείμενη περιοχή  (κατασκευή πίσω από το χώρο μπάσκετ στον Τριφυλλιακό) από τον Δήμο, ώστε να χρησιμοποιείται από τους δημότες και αποκλειστικά για τις ανάγκες της περιοχής.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 25, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
28°C ελαφρές νεφώσεις
δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29
ελαφρές νεφώσεις
35/28°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
34/25°C
αίθριος καιρός
33/22°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...