fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αίτηση του Συλλόγου Πολυδρόσου για αξιοποίηση κοινόχρηστου χώρου στην παραρεμάτια ζώνη

εταφέρουμε στον Δήμαρχο Αμαρουσίου αίτημα πολλών κατοίκων της περιοχής και δικό μας, ως σύλλογος, για την αξιοποίηση του δημοτικού, κοινόχρηστου χώρου, που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Φραγκοκλησιάς, στο Πολύδροσο , στo παρόδιο χώρο του τμήματος  “S”   που καταλήγει στη λεωφόρο Πεντέλης, όμορο του ρέματος Χαλανδρίου και στην νοτιοανατολική πλευρά αυτού.

Το τμήμα αυτό είναι παντελώς εγκαταλελειμμένο από τον Δήμο, κάτοικοι και μέλη του Συλλόγου έχουν φυτέψει κατά το παρελθόν κάποια δέντρα και όσο μπορούν τα περιποιούνται, όμως λόγω έλλειψης κοντινού σημείου υδροδότησης, τα δέντρα και τα φυτά το καλοκαίρι ξεραίνονται.

Στο τμήμα αυτό υπάρχει και τμήμα του πρανούς του ρέματος, όπου απαιτείται τοποθέτηση προστατευτικού συρματοπλέγματος, για λόγους ασφαλείας, αφού επί του τμήματος αυτού κινούνται παιδιά με ποδήλατα  και πεζοί που περπατούν στην παραρεμάτια διαδρομή.

Φρονούμε ότι με πολύ χαμηλό κόστος, θα μπορούσε το τμήμα αυτό να αξιοποιείται από τους κατοίκους για αναψυχή, αφού με την τοποθέτηση ξύλινων πάγκων, τραπεζιών, ακόμα και κιοσκιού, θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης και διέξοδο, αφού ο δημόσιος, κοινόχρηστος χώρος απέναντι, έχει ελάχιστα παγκάκια και αρκετά όργανα άθλησης.

 

Επίσης, απαραίτητο είναι το συχνό κλάδεμα και ο καλλωπισμός των φυτών (αυτοφυή τα περισσότερα), γιατί συμβαίνουν συχνά μικροτραυματισμοί λόγω των βάτων που έχουν κατακλύσει μέρος του χώρου.

Ενδεικτικά, θεωρούμε ότι πρέπει να μεριμνήσετε για την αναβάθμιση και συντήρηση του χώρου αυτού προκειμένου να αξιοποιηθεί ως χώρος αναψυχής για τους κατοίκους με τις παρακάτω ενέργειες :

·    καθαριότητα, κλάδεμα υφιστάμενης βλάστησης

 ·    αναζωογόνηση – ήπια λείανση εδάφους σημειακά

 ·    αγορά – τοποθέτηση  1κιόσκι &  2- 3 παγκάκια

 ·    αγορά – τοποθέτηση 30m περίπου φράχτη (προστασία περιπατητών )

 ·    αγορά – φύτευση 3-4 δένδρων

Οι προτεινόμενες εργασίες μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο της συντήρησης του οδικού περιβάλλοντος και του ποδηλατοδρόμου που γίνονται  από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Η αγορά και η εγκατάσταση του εξοπλισμού κήπου, δένδρων, φράχτη είναι χαμηλού κόστους και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα.

Τέλος, υπενθυμίζουμε την οφειλόμενη εξαγορά ακινήτου από απαλλοτρίωση στην παρακείμενη περιοχή  (κατασκευή πίσω από το χώρο μπάσκετ στον Τριφυλλιακό) από τον Δήμο, ώστε να χρησιμοποιείται από τους δημότες και αποκλειστικά για τις ανάγκες της περιοχής.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξωτερικών Συνεργείων Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, είδε από κοντά τις εργασίες καθαριότητας και συντήρησης σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...