fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αμαρουσίου, σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, όλο αυτό το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα παραμείναμε σιωπηλοί, με αίσθημα ευθύνης του ρόλου μας, αφήνοντας να μιλούν μόνο οι ειδικοί και η επιστήμη, θεωρώντας ως υπέρτατο αγαθό την υγεία και την ανθρώπινη ζωή.

Θέλουμε καταρχάς να συγχαρούμε τους γονείς, μαθητές και μαθήτριες καθώς και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της πόλης μας,  για την υποδειγματική τήρηση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης της νόσου όλο αυτό το διάστημα των δύο τελευταίων μηνών, αλλά και την προσπάθεια αλληλοστήριξης κι αλληλεγγύης.

Δυστυχώς όμως παρατηρούμε ότι ακόμα και οι ίδιοι επικεφαλής επιστήμονες υποτάσσονται πλέον στην πολιτική και στην άποψη του γνωστού μας κ.Schäuble : «Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.»

Πριν από οκτώ εβδομάδες η συμβολή των σχολείων στην διασπορά του ιού covid 19, σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα, ήταν 20% και έπρεπε να κλείσουν, για να μην προσβληθούν οι μαθητές και κυρίως οι γονείς τους και ο ευρύς οικογενειακός κύκλος  και έτσι  κερδίσαμε σε χρόνο δύο μήνες, που η επιστήμη ψάχνει εμβόλια, φάρμακα και λύσεις.

Σήμερα η συμμετοχή στη διασπορά, με νεότερες δηλώσεις, παραμένει μεν στο ίδιο 20%, αλλά πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία και όχι μόνο η Γ´ Λυκείου λόγω πανελλαδικών εξετάσεων.

Γιατί;

Η απόφαση για επαναλειτουργία των Σχολείων της Β’ ΄βαθμιας εκπαίδευσης (πλην ίσως της Γ’ Λυκείου) θεωρούμε πως είναι αδικαιολόγητη, αντιπαιδαγωγική, αχρείαστη και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή παιδιών και γονέων.  Είναι προφανές πως η υπουργός παιδείας θέλει να εμφανίσει μια επιστροφή στην κανονικότητα και η κυβέρνηση επιλέγει την ελεγχόμενη διασπορά του ιού μέσω των σχολικών μονάδων, ώστε να αυξηθεί η ανοσία της κοινότητας, απλά δεν τολμούν να μας το πουν κατάμουτρα.

Για να κερδίσουμε εκπαιδευτικά τι;

Με την εκ περιτροπής παρουσία μαθητών στα σχολεία «κερδίζουμε» 9 με 10 διδακτικές μέρες, που θα μπορούσαν να διδαχτούν άνετα του χρόνου.

Άρα ρωσική ρουλέτα στις πλάτες μαθητών και γονέων.

Όμως το 20% ,το 1% ,το 0,1% για αυτόν που αρρωσταίνει και για αυτόν που φεύγει είναι 100% !

Είμαστε σίγουροι ότι κανένας γονέας, για 10 διδακτικές μέρες δεν θα έπαιζε στα ζάρια και στις πιθανότητες, το παιδί του και την οικογένεια του, αντί να κερδίσει άλλους 4 συνεχόμενους μήνες, αναμένοντας νέα στοιχεία, φάρμακα και λύσεις από την επιστημονική κοινότητα.

Για μας η ανθρώπινη ζωή αποτελεί αξία αδιαπραγμάτευτη, δεν υποτάσσεται και δεν υποχωρεί έναντι οποιουδήποτε οικονομικού κέρδους ή μιας επίπλαστης κανονικότητας.

Απαιτούμε λοιπόν από το Υπουργείο, αλλά και από το Δήμο μας, ενόψει της επαναλειτουργίας και με την ευχή να επανεξεταστεί το ζήτημα,

  • τη δωρεάν διάθεση μάσκας καθημερινά σε όλους τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς,
  • τη διενέργεια συστηματικών τεστ ανίχνευσης του ιού σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα,
  • την πρόσληψη καθαριστριών με συμβάσεις αορίστου χρόνου για να μπορεί να πραγματοποιείται ο καθαρισμός των σχολείων δύο φορές τη μέρα, όπως εξαγγέλθηκε.

Αναπάντητο ερώτημα παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί η ασφαλής λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας που δε διαθέτουν ούτε επαρκείς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας), αλλά ούτε ευπρεπή ή στοιχειώδη υποδομή σε τουαλέτες

Συντασσόμαστε με τις φωνές ανησυχίας και διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας, είμαστε σε επαγρύπνηση, ενημερωνόμαστε και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς, για το καλό των παιδιών και των οικογενειών μας !

Καλή επάνοδο σε μια κανονικότητα που οι λέξεις δεν θα χάνουν την ουσία τους…!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                    Η Γεν. Γραμματέας
ΒΑΣΙΛΗΣ  ΜΠΟΥΡΑΣ                     ΛΟΥΙΖΑ ΠΑΠΑΡΟΥ
Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Ιαν 6, 2022 - Πεμ
Μαρούσι, Ελλάδα
14°C σποραδικές νεφώσεις
πέμ01/06 παρ01/07 σαβ01/08 κυρ01/09 δευ01/10
-/13°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
15/11°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
14/11°C
αυξημένες νεφώσεις
13/9°C
σποραδικές νεφώσεις
12/9°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, επισημαίνει ένα πρόβλημα που παρατηρούμε όλοι οι δημότες κατά διαστήματα.  Αυτό των βαρέων απορριμάτων....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κινηματογραφική διάρρηξη σε καφέ στο Μαρούσι, όπου οι δράστες παραβίασαν την είσοδο με καπάκι αποχέτευσης. Στο βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνονται...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Παράρτημα του ΚΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου (Μεσογείων 82) την Τρίτη 4/1/2022 δεν θα λειτουργήσει για το κοινό λόγω κρουσμάτων Covid. Το κοινό θα...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τις 2 τελευταίες από τις 13 Παιδικές Χαρές  που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021. Θ....