fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Aνακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημ. Σχολείου Αμαρουσίου για το ενδεχόμενο άνοιγμα δημοτικών

Aνακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, σχετικά με το ενδεχόμενο ανοίγματος των δημοτικών σχολείων στις αρχές Ιουνίου:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Μέσα στις πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δυσμενείς καταστάσεις της καραντίνας για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού Covid-19 που προηγήθηκε, δώσατε τιτάνιο αγώνα και είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Η δύσκολη  αναμέτρηση με την ασύμμετρη αυτή απειλή για την υγεία μας, συνεχίζεται. Καλούμαστε να κάνουμε τα πρώτα βήματα για το ουσιαστικό άνοιγμα της κοινωνικής καθημερινότητάς μας, σε συνθήκες όμως όμοιες με εκείνες  λίγο πριν την επιβολή της καραντίνας και χωρίς να έχουμε κάποια διαβεβαίωση πως η θεραπεία κατά της επιδημίας είναι κοντά.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για έναρξη των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου στις 11/05 και των Α’-Β’ Λυκείου καθώς και όλων των τάξεων του Γυμνασίου στις 18/05, είναι πλέον ευρέως γνωστή. Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενο να φέρει προβληματισμό και αντιδράσεις. Το ενδεχόμενο να ανοίξουν και τα δημοτικά σχολεία στις αρχές Ιουνίου προβληματίζει ιδιαίτερα και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν δοθεί υγειονομικές οδηγίες για τους σχολικούς χώρους κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους. Όμως προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα για το κατά πόσο οι οδηγίες αυτές θα έχουν αποτέλεσμα και θα ακολουθηθούν κατά γράμμα από  τα μικρά παιδιά του δημοτικού. Ας μην λησμονούμε επίσης πως οι σχολικές μας αίθουσες είναι αρκετά περιορισμένες, κάνοντας  τελικά να μοιάζουν ανεδαφικές οι οδηγίες σχετικά με τα τετραγωνικά ανά μαθητή.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, κατά και τη δική μας άποψη, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν κινητές μονάδες με τεστ ανίχνευσης του ιού για όλη την εκπαιδευτική μας κοινότητα και να διανέμονται σε καθημερινή βάση μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας για τους σχολικούς χώρους  και να εξεταστεί ενδελεχώς αν οι χώροι αυτοί είναι κατάλληλοι για την επανέναρξη των μαθημάτων υπό την σοβαρή επιδημική απειλή.

Επιθυμούμε τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία και τα μαθήματά τους. Θέλουμε όμως αυτό να γίνει με ασφάλεια, σωστή προετοιμασία και σοβαρές διαβεβαιώσεις πως τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά κριτήρια.

Είμαστε κοντά σας.

Σας ευχαριστούμε.

Με βαθιά εκτίμηση

Εκ του ΔΣ του Συλλόγου

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 25, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
30°C αίθριος καιρός
δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29
-/29°C
αίθριος καιρός
33/25°C
αίθριος καιρός
36/25°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
33/23°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...