fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Aνακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημ. Σχολείου Αμαρουσίου για το ενδεχόμενο άνοιγμα δημοτικών

Aνακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, σχετικά με το ενδεχόμενο ανοίγματος των δημοτικών σχολείων στις αρχές Ιουνίου:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Μέσα στις πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δυσμενείς καταστάσεις της καραντίνας για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού Covid-19 που προηγήθηκε, δώσατε τιτάνιο αγώνα και είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Η δύσκολη  αναμέτρηση με την ασύμμετρη αυτή απειλή για την υγεία μας, συνεχίζεται. Καλούμαστε να κάνουμε τα πρώτα βήματα για το ουσιαστικό άνοιγμα της κοινωνικής καθημερινότητάς μας, σε συνθήκες όμως όμοιες με εκείνες  λίγο πριν την επιβολή της καραντίνας και χωρίς να έχουμε κάποια διαβεβαίωση πως η θεραπεία κατά της επιδημίας είναι κοντά.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για έναρξη των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου στις 11/05 και των Α’-Β’ Λυκείου καθώς και όλων των τάξεων του Γυμνασίου στις 18/05, είναι πλέον ευρέως γνωστή. Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενο να φέρει προβληματισμό και αντιδράσεις. Το ενδεχόμενο να ανοίξουν και τα δημοτικά σχολεία στις αρχές Ιουνίου προβληματίζει ιδιαίτερα και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν δοθεί υγειονομικές οδηγίες για τους σχολικούς χώρους κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους. Όμως προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα για το κατά πόσο οι οδηγίες αυτές θα έχουν αποτέλεσμα και θα ακολουθηθούν κατά γράμμα από  τα μικρά παιδιά του δημοτικού. Ας μην λησμονούμε επίσης πως οι σχολικές μας αίθουσες είναι αρκετά περιορισμένες, κάνοντας  τελικά να μοιάζουν ανεδαφικές οι οδηγίες σχετικά με τα τετραγωνικά ανά μαθητή.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, κατά και τη δική μας άποψη, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν κινητές μονάδες με τεστ ανίχνευσης του ιού για όλη την εκπαιδευτική μας κοινότητα και να διανέμονται σε καθημερινή βάση μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας για τους σχολικούς χώρους  και να εξεταστεί ενδελεχώς αν οι χώροι αυτοί είναι κατάλληλοι για την επανέναρξη των μαθημάτων υπό την σοβαρή επιδημική απειλή.

Επιθυμούμε τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία και τα μαθήματά τους. Θέλουμε όμως αυτό να γίνει με ασφάλεια, σωστή προετοιμασία και σοβαρές διαβεβαιώσεις πως τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά κριτήρια.

Είμαστε κοντά σας.

Σας ευχαριστούμε.

Με βαθιά εκτίμηση

Εκ του ΔΣ του Συλλόγου

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξωτερικών Συνεργείων Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, είδε από κοντά τις εργασίες καθαριότητας και συντήρησης σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...