Κυριακή, 22 Μαρτίου, 2026
9 C
Marousi

Μαρούσι: Εγκαίνια της έκθεσης «Ελπίδα σε δύσκολους καιρούς» της Ελένης Ιωαννίδου

Με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ» του Δήμου Αμαρουσίου τα εγκαίνια της έκθεσης της Παθολόγου-Λοιμωξιολόγου και Εικαστικού Ελένης Ιωαννίδου, με τίτλο: «Ελπίδα σε δύσκολους καιρούς», τη Δευτέρα 29 Μαΐου.

Η έκθεση με έργα μωσαϊκά φτιαγμένα από ληγμένα χάπια και κάψουλες διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ),σε συνεργασία με το Σωματείο
Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού στη δωρεάν οργάνων.

Στην τελετή των εγκαινίων, το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου μετέφερε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας, ο οποίος συνεχάρη την Πρόεδρο του «ΗΠΑΡχω» Χριστίνα Θεοδωρίδου, τον Αντιπρόεδρο Ευθύμιο Τσίγκα για την ιδέα διοργάνωσης αυτής της σημαντικής έκθεσης, καθώς και τη γιατρό και εικαστικό Ελένη Ιωαννίδου για την παγκόσμια πρωτότυπη εικαστική έκθεση έργων με ληγμένα χάπια και καψούλες.

Ελένη Ιωαννίδου

Ελένη Ιωαννίδου

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος κα Θεοδωρίδου ευχαρίστησε τη Διοίκηση και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου που στηρίζει όπως ανέφερε ευαίσθητα θέματα υγείας, χαρακτηρίζοντας την έκθεση «Μια γιορτή για τη ζωή».

Εκθειάζοντας το έργο της γιατρού κας Ιωαννίδου, υπογράμμισε ότι «δεν είναι μόνο γιατρός σώματος, είναι και γιατρός ψυχής. Τα όργανα δεν χρειάζονται στο παράδεισο, κάποιοι άνθρωποι χάρισαν σε άλλους δεύτερη ευκαιρία. Από το άχρηστο που δε το χρειάζεται αυτός που το κατέχει έρχεται η καινούργια ζωή.»

Η Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος και Εικαστικός Ελένη Ιωαννίδου ευχαρίστησε τον Δήμο Αμαρουσίου για τη φιλοξενία καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΗΠΑΡχω» που την προσέγγισαν με στόχο την κοινή πορεία για «δωρεά» όχι μόνο οργάνων αλλά και αίματος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη λογική που κρύβεται πίσω από τα έργα της, που είναι αυτή της συντροφικότητας που αποπνέουν, η οποία έχει εφαρμογή σε όλες τις φάσεις της ζωής ενός ανθρώπου, στις σχέσεις με τους συνανθρώπους του, με τους γονείς του, με τους ευάλωτους.

Ελένη Ιωαννίδου

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο τέως αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, η Προϊσταμένη Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Γιούλη Μενουδάκου και ο Αντιπρόεδρος του «ΗΠΑΡχω» Ευθύμιος Τσίγκας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Κεχρής, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη.

Παρέστησαν επίσης:

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία-Δήμητρα Ρώτα, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Νικολαράκος και Κωνσταντίνος Βλάχος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα με Κυριακή 10:00 έως 14:00 και 18:00 έως 21:00.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 γιορτάζει με...

Νέος διαδικτυακός τόπος για αξιολογούν οι πολίτες την αποτελεσματικότητα των δημάρχων

Ως εργαλείο διαφάνειας, λογοδοσίας αλλά και χάραξης πιο στοχευμένης...

Μαρούσι: Έως το τέλος καλοκαιριού το νέο “πράσινο” συγκρότημα γραφείων

Tο “The Grid” βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της συμβολής...

Μαρούσι:Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων από την 1η Απριλίου έως τη 15η Ιουνίου

Πρόσκληση του Δήμου Αμαρουσίου για τη λήψη μέτρων πυροπροστασίας...

Μαρούσι:Hλεκτρικός- μεγάλες παγίδες στη γραμμή απαιτούν έργα

Το προσωπικό γνωρίζει καλά ότι στο τμήμα από την...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img