Πιλοτική εφαρμογή πρωτοποριακής μεθόδου καταπολέμησης της Κάμπιας των Πεύκων στον Δήμο Αμαρουσίου

Πιλοτική εφαρμογή πρωτοποριακής μεθόδου καταπολέμησης της Κάμπιας των Πεύκων (Πιτυοκάμπης) στον Δήμο Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024, στην περιοχή της Ν. Λέσβου, παρουσία του Δημάρχου της πόλης Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Η Κάμπια των Πεύκων, θεωρείται από τους κυριότερους παράγοντες αποφύλλωσης των πεύκων, η οποία μπορεί να οδηγήσει και στην πλήρη ξήρανσή τους (ειδικά σε νεαρά δενδρύλλια). Η ζημιά προκαλείται από τις προνύμφες του εντόμου, οι οποίες τρέφονται από τις πευκοβελόνες την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Η παρουσία του εντόμου σε αστικά και περιαστικά περιβάλλοντα δημιουργεί περεταίρω προβλήματα (οι προνύμφες από το προνυμφικό στάδιο προκαλούν διάφορες αλλεργίες, όπως κνησμό, εξανθήματα, αναπνευστικά προβλήματα, κ.λπ. σε ανθρώπους & ζώα).

Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, παρόντων και στελεχών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής ενημερώθηκαν για την πρωτοποριακή τεχνική που περιλαμβάνει ακόμη και την εφαρμογή ειδικού συστατικού μέσω «Pine T Pro Ball» για την παρεμπόδιση της σύζευξης των εντόμων.

 

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:H γοργόνα του Αμαρουσίου(+video)

Αρκεί ένας περίπατος στην καρδιά της πόλης μας και...

Μαρούσι:Η κρήνη Καλλιρρόη επί της πλατείας Ηρώων το 1930

Η κρήνη Καλλιρόη επί της πλατείας Ηρώων τοποθετήθηκε το...

Η Κασταλία του Αμαρουσίου

Σύμφωνα με την μυθολογία η Κασταλία φέρεται να είναι ποτάμια Νύμφη....

Μαρούσι:Ο Κ.Μητσοτάκης επιθεώρησε τις εργασίες στο ΟΑΚΑ

Τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση...

Τριήμερος καύσωνας με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 43 βαθμούς Κελσίου

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία τις...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img