Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου παρουσιάστηκε το επίκαιρο βιβλίο του νομικού-διεθνολόγου Δρ. Ιωάννη Σ. Παπαφλωράτου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του επίκαιρου βιβλίου του νομικού-διεθνολόγου, καθηγητή στρατιωτικών σχολών Δρ. Ιωάννη Σ. Παπαφλωράτου, με τίτλο: «Συνοπτική Ιστορία των σχέσεων μεταξύ Ρωσσίας & Ουκρανίας. Μία σύγχρονη κρίση με ρίζες από το παρελθόν» των εκδόσεων «ΛΕΙΜΩΝ», στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023.

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου και εκλεκτών προσκεκλημένων από το χώρο της πολιτικής και της διπλωματίας, η νέα έκδοση του βιβλίου, συμπληρωμένη με όλες τις τελευταίες εξελίξεις επί στρατιωτικού και διπλωματικού πεδίου για τις εμπλεκόμενες χώρες, μέσα από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες των ειδημόνων εξελίχθηκε σ’ έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με ρεαλιστικά σενάρια, παρέχοντας την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης για τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ των δύο χωρών και που επηρεάζει όλο τον πλανήτη.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου  απευθύνοντας χαιρετισμό στους παριστάμενους συνεχάρη τον καθηγητή κ. Ιωάννη Παπαφλωράτο για το πλούσιο συγγραφικό του έργο, υπογραμμίζοντας ότι «Το βιβλίο είναι άκρως επίκαιρο, καθώς πραγματεύεται ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της εποχής, καθώς και τις αιτίες του πολέμου που μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης».

«Είναι τιμή για την πόλη μας, που φιλοξενούμε την παρουσίαση της νέας έκδοσης ενός σύγχρονου βιβλίου του κου Παπαφλωράτου. Στο Δήμο μας αναδεικνύεται ότι πιο σύγχρονο και πιο ουσιαστικό όχι μόνο για τα δημοτικά θέματα, αλλά και για ότι ενδιαφέρει έναν ενεργό πολίτη.

Ιωάννης Παπαφλωράτος

Ο συγγραφέας  του βιβλίου Δρ. Ιωάννης Παπαφλωράτος ευχαρίστησε τον κ. Αμπατζόγλου για τη φιλοξενία και τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, καθώς και όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους και αναφερόμενος στο 19ο πλέον βιβλίο, σημείωσε ότι «αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολυετούς προσπάθειάς του για μια σύγχρονη κρίση με ρίζες από το παρελθόν, αναλύοντας στη συνέχεια τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγγραφή του βιβλίου.

Το βιβλίο προλόγισαν ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, πρώην Υπουργός, βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Βόρειου Τομέα, ο Σπυρίδων Μπελεγράτης, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία – Πρόεδρος Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Άμυνας, ο Ιωάννης Μήτσιος, Διεθνολόγος.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο υπεύθυνος των εκδόσεων ΛΕΙΜΩΝ Νίκος Παρασκευάκος, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Δημοσιογράφος Γεώργιος Κοντονής.

Εκ μέρους της Διοίκησης του Αμαρουσίου παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ρένα Χαλιώτη, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος  ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα και η Δημοτική Σύμβουλος, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου Δρ. Μαρία Γώγου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Νικολαράκος. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:Πόσο στοιχίζει τo ενοίκιο σε ένα οικογενειακό σπίτι

Μετά τις εκρηκτικές αυξήσεις που καταγράφηκαν το 2023 και...

«Βατερλώ» της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου με τα «Ανοιχτά Προαύλια»

Την Τέταρτη, 27 Ιουνίου με επίσημη ανακοίνωσή του ο...

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς εγκαινίασε μια νέα και διαφορετική παιδική χαρά στο Κεφαλάρι

Πρόκειται για έναν ακόμη πρότυπο χώρο παιχνιδιού και ξενοιασιάς...

Από τις 30 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2026 στο Αίθριο Θέατρο

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2026 🔹 Τρίτη 30...

Κλείνει ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αγίων Αναργύρων;

Την Τρίτη 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται η προθεσμία εγγραφών και...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img