Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, 2026
11.2 C
Marousi

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με τους Εξωραϊστικούς & Πολιτιστικούς Συλλόγους «Νέας Λέσβου» και «Ο Άγιος Κωνσταντίνος»

Σε εγκάρδιο κλίμα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου είχε διαδοχικές συναντήσεις καταρχήν με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Λέσβου Αμαρουσίου και στη συνέχεια με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία των εν εξελίξει μελετών και  έργων στην περιοχή της Νέας Λέσβου και των Εργατικών Κατοικιών και να τεθούν στο Δήμαρχο Αμαρουσίου οι απόψεις και οι προβληματισμοί των μελών των Δ.Σ. στα ζητήματα που αφορούν στις παραπάνω γειτονιές της πόλης.

Ειδικότερα, για το έργο επισκευής των εγκαταστάσεων του γηπέδου  «Αρίωνα ΑΟ Αμαρουσίου» στη Νέα Λέσβο, ο κ. Αμπατζόγλου υπογράμμισε ότι το έργο βρίσκεται στη φάση εξασφάλισης της χρηματοδότησή του από το Πράσινο Ταμείο, με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει την κατασκευή του έργου εντός του 2025.

Αντίστοιχα, ο κ. Αμπατζόγλου ενημέρωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου 2024 παραδίδεται η μελέτη «Ολοκληρωμένη Ανάπλαση των Πολεοδομικών Ενοτήτων ΠΕ8-Αγ. Ανάργυροι και ΠΕ7-Εργατικές Κατοικίες του Δήμου Αμαρουσίου, με ιδιαίτερη έμφαση στην κινητικότητα ευάλωτων ομάδων», με αποτέλεσμα τη δημιουργία τευχών δημοπράτησης. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και θα δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα και πάγια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην Πολιτική Προστασία, στη σημειακή επέκταση των ασφαλτοστρώσεων, στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων, στην ενίσχυση του φωτισμού, στην καθαριότητα, στην αποκομιδή σκουπιδιών και βαρέων αντικειμένων και στην αποψίλωση ξηρών χόρτων από κοινόχρηστους χώρους.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Ιωαννίδης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ελένη Λέκκα, Ρένα Χαλιώτη που είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Νέας Λέσβου.

Επίσης εκ μέρους του Δ.Σ Νέας Λέσβου ο Αντιπρόεδρος Θεοδόσης Μακρυγιάννης, ο Ταμίας Βεντούρης Πρίντεζης και το μέλος Νάνσυ Πασχάλη.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» ο Πρόεδρος Πέτρος Πετρόπουλος, η Ταμίας Ευσταθία Κατσούλη.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Εντοπίστηκε εργαστήριο κάνναβης σε σπίτι-Συνελήφθη 45χρονος

Στη σύλληψη ενός 45χρονου προχώρησαν οι Αρχές στο Μαρούσι για παράβαση...

Μαρούσι:Καθυστερήσεις στην αποκομιδή απορριμμάτων, εξαιτίας επειγουσών εργασιών συντήρησης της Αττικής Οδού

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης μας...

Μαρούσι:Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση για τα Αδέσποτα Ζώα στην πόλη μας

Ο  Δήμος Αμαρουσίου καλεί σε διάλογο 🤝 πολίτες, φιλοζωικές...

Μαρούσι: Πωλούσαν απομιμητικά προϊόντα που έμοιαζαν με γνήσια

Να διαθέτουν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα, τα οποία παρέπεμπαν...

Mαρούσι:Στο τοπ 10 με τις περιοχές που αναζητούν τώρα οι υποψήφιοι αγοραστές και ενοικιαστές(+πίνακες)

Η σύγκριση στις αναζητήσεις του σήμερα με αυτές προ...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img