Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
12.2 C
Marousi

Ερώτηση Πέτρου Κούκουζα για το Χ.Ε.Υ. της Λεωφόρου Κύμης

Αξιότιμοι κύριοι,

Για το ανωτέρω ακίνητο που βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του δήμου Αμαρουσίου έχουμε συζητήσει αρκετές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, μάλιστα στη συνεδρίαση του σώματος της 24ης Ιουνίου 2020 αποφασίστηκε η τροποποίηση του σχεδίου με το χαρακτηρισμό του οικοπέδου ως κοινόχρηστο πράσινο.

Όμως ως προς την άμεση απομάκρυνση του εργοταξίου που είναι απαραίτητη λόγω της σημαντικής περιβαλλοντικής υποβάθμισης του ευρύτερου περιβάλλοντος της περιοχής που προκαλεί, η διοίκηση του δήμου δεν έχει λάβει κανένα μέτρο παρά τις υποσχέσεις της.

Αντιθέτως από την παράταξή μας, «#ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» ασκήθηκαν έντονες πιέσεις τους τελευταίους οκτώ (8) μήνες, προς την ΕΤΑΔ Α.Ε., ιδιοκτήτρια του οικοπέδου για τον καθαρισμό του και την απομάκρυνση του εργοταξίου.

Οι πιέσεις μας απέδωσαν καρπούς και συγκεκριμένα την «εξώδικη διαμαρτυρία – Πρόσκληση και δήλωση» της ΕΤΑΔ προς την ομόρρυθμη εταιρία Ι. Δ. ΧΡΥΣΟΣΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» η οποία κοινοποιήθηκε και στο δήμο Αμαρουσίου στις 30.07.2020, με την οποία επισημαίνεται η «αυθαίρετη χρήση – καταπάτηση» από την ομόρρυθμη εταιρία του ακινήτου της ΕΤΑΔ και καλείται εντός χρονικού διαστήματος 30 ημερών να αποσύρει «οχήματα, μηχανήματα, οικοδομικά υλικά, και οποιοδήποτε άλλο κινητό πράγμα ιδιοκτησίας της ευρίσκεται εντός του Χ.Ε.Υ.

Παρά την παρέλευση σχεδόν δύο μηνών από την «εξώδικη διαμαρτυρία της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. προς την ομόρρυθμη εταιρία, δυστυχώς αυτή δε συμμορφώθηκε και δεν έχει αποχωρήσει από το ακίνητο, προκαλώντας βάναυση και προκλητική υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των περιοίκων.

ερωτάται η διοίκηση του δήμου

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να διεκδικήσει τον πλήρη και έγκαιρο καθαρισμό του οικοπέδου και με ποιο χρονοδιάγραμμα ;

Πέτρος Κούκουζας
δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Πωλούσαν απομιμητικά προϊόντα που έμοιαζαν με γνήσια

Να διαθέτουν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα, τα οποία παρέπεμπαν...

Mαρούσι:Στο τοπ 10 με τις περιοχές που αναζητούν τώρα οι υποψήφιοι αγοραστές και ενοικιαστές(+πίνακες)

Η σύγκριση στις αναζητήσεις του σήμερα με αυτές προ...

Μαρούσι: Τοιχίο στήριξης πεζοδρομίου έτοιμο να πέσει δίπλα σε σχολείο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού mega και συγκεκριμένα...

Μαρούσι: Επικίνδυνα πεζοδρόμια σε πολυσύχναστο κόμβο(+video)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στον κόμβο...

Μαρούσι: Πρόγραμμα Ι.Ν. Άγιου Ανδρέα Συγγρού- Ο μοναδικός ορθόδοξος ναός γοτθικού ρυθμού στην Ελλάδα

Ο Βαυαρός αρχιτέκτονας Ερνέστος Τσίλλερ σχεδίασε τη Βίλλα Συγγρού...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img