Μία από εκείνες τις ερωτήσεις που μας έρχονται στο μυαλό σε ανύποπτες στιγμές, αποζητώντας έντονα την απάντηση τους σχετίζεται με τον δεδομένο πλέον βροχερό-μουντό καιρό την Μεγάλη Παρασκευή.
Δύο είναι οι εκδοχές που παρουσιάζονται σαν εξήγηση του φαινομένου. Η πρώτη αναφέρεται φυσικά στο Θείο Δράμα και η δεύτερη στην απλή σύμπτωση των καιρικών φαινομένων. Την τελευταία σαφώς υποστηρίζει η επιστήμη, σε αντίθεση με τον Χριστιανισμό.
Πιο συγκεκριμένα οι επιστήμονες τεκμηριώνουν την θέση τους αυτή με την εξής θεωρία: Το Πάσχα δεν έχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία αφού είναι κινητή εορτή. Συνήθως γίνεται αρχή ή τέλη Απριλίου. Η συσχέτιση ωστόσο των Σεληνιακών φάσεων με τον καιρό έχει μια μικρή ιστορία. Οι μελέτες μετεωρολόγων έχουν δείξει ότι οι βροχοπτώσεις συμπίπτουν με την πρώτη και τρίτη βδομάδα του κύκλου της Σελήνης και ιδιαίτερα από το διάστημα από 3 έως 5 ημέρες μετά την Νέα Σελήνη.
Πολλοί είναι εκείνοι που δεν θα καταλάβουν τον συσχετισμό, συνεπώς πρέπει να αναφερθεί πως η Μεγάλη εβδομάδα πέφτει αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο, κάτι που σημαίνει ότι οι πιθανότητες για βροχή είναι υψηλές.
Βέβαια οι απόψεις για το ζήτημα αυτό δεν θα πάψουν ποτέ να διίστανται…