Μαρούσι: Λαμπρός ο εορτασμός της Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Μαρούσι, παρουσία του Δημάρχου,  η διπλή εορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, τιμώντας αφενός τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδας και αφετέρου το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού, που αποτελεί κορυφαία στιγμή της Χριστιανικής πίστης.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής Μαργαρίτα Βάρσου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αμέσως μετά, ο Ιερός Κλήρος και το εκκλησίασμα κατευθύνθηκαν πεζή προς το Μνημείο Ηρώων, όπου μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση.

default

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής, των πολιτικών κομμάτων, καθώς και από εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της πόλης, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμαρουσίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου , ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη ιστορική σημασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, επισημαίνοντας ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, καθώς τιμάται ταυτόχρονα η Εθνική Παλιγγενεσία και η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ακολούθησε, παρουσία πλήθους πολιτών, η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων του Αμαρουσίου, οι Πρόσκοποι, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης, καθώς και στελέχη και εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Την παρέλαση συνόδευσαν πατριωτικά εμβατήρια που παιάνιζε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς τους και τους συλλόγους της πόλης για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, καθώς και όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Δήμου για την άρτια διοργάνωση της παρέλασης και των επετειακών δράσεων.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμαρουσίου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου

Ανακοινώνεται η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ...

Μαρούσι: Αλλαγή στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  αποδέχθηκε την παραίτηση της Γενικής Γραμματέως...

Οι νίκες κατά των Τούρκων στο Μαρούσι το1821

Στις αρχές Νοεμβρίου 1821 οι επαναστατημένοι Έλληνες νικούν τους...

Μαρούσι:Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 γιορτάζει με...

Νέος διαδικτυακός τόπος για αξιολογούν οι πολίτες την αποτελεσματικότητα των δημάρχων

Ως εργαλείο διαφάνειας, λογοδοσίας αλλά και χάραξης πιο στοχευμένης...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img