Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με τον Επιμορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παραδείσου

Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, με τον Πρόεδρο Ανδρέα Καλλιγά και τον Ταμία Δημήτρη Μπακόπουλο του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραδείσου Αμαρουσίου

Η συνάντηση έγινε παρουσία των Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη και Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννη Ιωαννίδη και των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνεχή αύξηση του  ρυθμού των εργασιών που λαμβάνουν χώρα στην Πολεοδομική Ενότητα Παραδείσου Αμαρουσίου και στη συνεργασία με τον Σύλλογο, ως βασική παράμετρο για τη στοχευμένη επίλυση των θεμάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων της.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου επιβεβαίωσε την αισθητή αναβάθμιση στην παροχή υπηρεσιών από τον Δήμο και στην πραγματοποίηση έργων και εργασιών στις υποδομές, με εμφανή απήχηση στη συνείδηση όσων διαμένουν στην περιοχή.

Παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός της Διοίκησης σχετικά με την πορεία των έργων και των εργασιών που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Παραδείσου Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι έχουν ήδη γίνει ή ξεκινήσει τα παρακάτω:

• Ανακατασκευή – συντήρηση οδικού δικτύου Δήλου, Αιγιαλείας, Παραδείσου

• Αντιπλημμυρικά έργα Γραβιάς, Φραγκοκκλησιάς μεταξύ Αιγιαλείας και Γρανικού.

• Εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED στην οδό Παραδείσου.

• Τοποθέτηση θερμοκάμερων στο Άλσος Παραδείσου.

• Παιδικές Χαρές – Ανακαίνιση/Ανακατασκευή Πλατείας Γούναρη, Καραολή και Δημητρίου, Εφέσου και Δωδώνης.

 

Ο κ. Αμπατζόγλου τόνισε ότι η Διοίκηση παραμένει συνεπής στην αμετάκλητη δέσμευσή της για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων όλων των περιοχών της πόλης ενώ ειδικά στον Παράδεισο Αμαρουσίου και σε συνέχεια αιτημάτων του Συλλόγου, πρόκειται να:

• Ενταθούν οι ενέργειες και οι εργασίες για την Πυροπροστασία και την ανάδειξη του Άλσους Παραδείσου.

• Πραγματοποιηθούν επιπλέον ασφαλτοστρώσεις οδών Αιγιαλείας και κάθετοι, Ανδρομάχης, Σοφίας Βέμπο, Λάϊτμερ, Γρηγορίου Αυξεντίου, Τάσου Ισαάκ.

• Γίνουν διευθετήσεις οδών Άλσους, Μονεμβασιάς, Παραδείσου και ανακατασκευή – συντήρηση οδικού δικτύου: Μυκηνών, Λάρνακος και Αιγιαλείας.

• Επιταχυνθούν – ολοκληρωθούν τα έργα ομβρίων στην περιοχή Παραδείσου οδός Παντανάσσης, σε σχέση και με τα έργα που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στην περιοχή Πολυδρόσου και σε συνάρτηση με την πρόοδο στο θέμα της διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς.

• Διανοιχθεί η οδός Κοσμά Αιτωλού και Σοφίας Βέμπο.

• Γίνει ο πλήρης νέος οδοφωτισμός σε όλους τους δρόμους – επέκταση εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED.

• Αναβαθμιστούν οι αύλειοι χώροι των σχολείων.

• Γίνουν απαραίτητες παρεμβάσεις για την εξασφάλιση περαιτέρω ασφάλειας στη νησίδα επί της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου.

• Επικαιροποιηθεί ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας και να γίνει ενεργοποίηση των προστίμων ενώ θα προστεθούν οι αναγκαίοι επιπλέον κάδοι.

• Ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες παρεμβάσεις των πεζοδρομίων οδός Παραδείσου.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινοπούλεως αγιοποιήθηκε ο πατήρ Αθανάσιος Χαμακιώτης, ο πρώην εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Νερατζιωτίσσης στο Μαρούσι. Ακολουθεί αναλυτικό άρθρο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ένας υπέροχος χώρος πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου είναι έτοιμος να παραδοθεί στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης, στη θέση του πρώην Ολυμπιακού Χωριού...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Παράδεισου Αμαρουσίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Ειδικότερα, λόγω εκτέλεσης...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Με επιτυχία διεξήχθη η Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου για 3η συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στην πλατεία...