Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Θ. Αμπατζόγλου στο “Αθμόνιον Βήμα”: «Ισχυροί και ενωμένοι, οδηγούμε την πόλη μας με ασφάλεια σε μία πενταετία ανάπτυξης, προόδου και πολλών νέων υποδομών»

Συνέντευξη Θεόδωρου Αμπατζόγλου

Συνέντευξη του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στην εφημερίδα «Αθμόνιον Βήμα»

1. Πώς αποτιμάτε το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και πόσο νομίζετε πως αυτό επηρεάζει τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Θα παίξουν ρόλο τα κομματικά χρίσματα;

Οι διπλές εκλογές του 2023 όπως και αυτές του 2019, απέδειξαν πως η εποχή των πολιτικών προσώπων και των πολιτικών φορέων που διαχειρίζονται την κοινωνική πραγματικότητα και το μέλλον της πατρίδας μας καιροσκοπικά, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι πολίτες αυτής της χώρας με πολύ μεγαλύτερη ωριμότητα, αντιλαμβάνονται την κατάσταση και τις δυνατότητες της Ελλάδας και επιλέγουν τη σταθερότητα και την κοινή λογική. Το ίδιο συμβαίνει και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στους Δήμους ειδικότερα μετρά, η ειλικρίνεια, η αποτελεσματικότητα και η αμεσότητα στη διαχείριση καθημερινών ζητημάτων. Όταν υπάρχει μετρήσιμο έργο από τους εν ενεργεία Δημάρχους, δύσκολα οι δημότες θα αποφασίσουν κάτι διαφορετικό. Είναι σαφές πως τα κομματικά χρίσματα έχουν τη σημασία τους αρκεί να μην γίνονται σημαίαΓιατί τα προβλήματα μίας πόλης δεν έχουν χρώμα. Σε κάθε περίπτωση, αλλά και στη δική μας ειδικότερα, αποτελεί τιμή η στήριξη του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

2. Παρά τη δική σας στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία βλέπουμε πως συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό σας και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Αποδείξαμε αυτά τα 4 χρόνια πως πορευόμαστε συνθέτοντας δυνάμεις, πως ενώνουμε ανθρώπους απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους και μόνο μας κριτήριο είναι η αγάπη για την πόλη μας. Πάνω απ’ όλα είμαστε πατριώτες. Για την Ελλάδα μας φοράμε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και για το Μαρούσι μας τη φανέλα του Αμαρουσίου.

Η απόφαση των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων αλλά και άλλων πολλών στελεχών που ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να συμμετέχουν στη νέα μας Δημοτική Παράταξη «Το Μαρούσι Ψηλά!», αποδεικνύει πως όλοι μπορούμε να έχουμε τη δική μας κομματική ταυτότητα αλλά στη μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών μας, ενωνόμαστε με κοινούς στόχους και σαφές πρόγραμμα ενεργειών και δράσεων. Και πάνω απ’ όλα αυτό που προέχει είναι να βρίσκουμε κοινές διαδρομές και να αναδεικνύουμε ως βασικό άξονα της πολιτικής μας, επαναλαμβάνω, την αγάπη για την πόλη.

3. Υπάρχει διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές του Οκτωβρίου για το Μαρούσι ;

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση υπάρχει κάποιο διακύβευμα. Εμείς το θέσαμε με βάση τις προσδοκίες που έχουν πλέον οι δημότες μας, ως επακόλουθο του έργου μας. Είναι και το όνομα της νέας πανίσχυρης Δημοτικής Παράταξης που δημιουργήσαμε «Το Μαρούσι Ψηλά!». Αυτό είναι συνεπώς το ερώτημα που θέτουμε στους πολίτες, αν το Μαρούσι θα παραμείνει Ψηλά και αν θα πάει ακόμη Ψηλότερα.

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, είναι ουσιαστικό. Πολύ και σημαντικό έργο έχει παραχθεί σε όλους τους τομείς και είναι η απόδειξη της βούλησής μας και των στόχων που υποσχεθήκαμε και καταφέραμε.

Ρωτάμε λοιπόν τους δημότες:

 • Θέλουν να συνεχίσουμε να διαγράφουμε χρέη του Δήμου; 45 εκατομμύρια ευρώ διαγράψαμε την τετραετία που πέρασε και εξασφαλίσαμε την οικονομική σταθερότητα και κατ’ επέκταση τη δυνατότητα να κάνουμε ΕΡΓΑ στην πόλη.
 • Θέλουν να συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τη Δημοτική Συγκοινωνίας μας; Αποκτήσαμε ήδη 3 νέα υπερσύγχρονα και ασφαλή λεωφορεία και προγραμματίζουμε ακόμη 4 ηλεκτροκίνητα, ενώ ανακαινίσαμε 48 στάσεις και προχωρούμε στη μελέτη για τις επόμενες.
 • Θέλουν να συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τον μηχανοκίνητο στόλο Υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Εξωτερικών Συνεργείων; 23 νέα οχήματα και μηχανήματα έργου αποκτήσαμε και προγραμματίσαμε την απόκτηση 10 ηλεκτροκίνητων ακόμη.
 • Θέλουν να συνεχίσουμε τις αναπλάσεις πλατειών, πολιτιστικών και αθλητικών χώρων; 21 στο σύνολο έχουν ανακαινιστεί ή κατασκευαστεί από την αρχή και προχωρούμε σε όλες τις περιφερειακές ενότητες του Αμαρουσίου. Μεταξύ αυτών και το υπερσύγχρονο κλειστό Ζεκάκειο Γήπεδο μπάσκετ/βόλεϊ, το νεοκλασικό Άρτεμις, η Βίλα Λουμίδη, οι πλατείες Ηρώων, Αγίου Αθανασίου, Δέγλερη, και άλλα.
 • Θέλουν να συνεχίσουμε με τις ασφαλτοστρώσεις; 45.000 τετραγωνικά μέτρα δρόμους ανακατασκευάσαμε και προγραμματίζουμε ακόμη 120.000 τετραγωνικά μέτρα.
 • Θέλουν να συνεχίσουμε με τις εγκαταστάσεις φωτιστικών νέας τεχνολογίας; 964 νέα σώματα τοποθετήσαμε και προγραμματίζουμε 5.500 ακόμη.
 • Θέλουν να συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης; 1.100 προμηθευτήκαμε, ενώ αναμένουμε 800 ακόμη.
 • Θέλουν να συνεχίσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη νέων e-υπηρεσιών προς τους πολίτες; Ήδη ο Δήμος βραβεύτηκε για το portal maroussi.gr και για τη Γραμμή Δημότη 15321.
 • Θέλουν να συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα και εκδηλώσεις που προσελκύουν πολλές δεκάδες χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο;
 • Θέλουν να συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στις δράσεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που αποτελούν πρότυπο κοινωνικής συνοχής και συμπεριφοράς;

Είναι μεγάλος ο κατάλογος των ερωτημάτων που θέτουμε στους πολίτες, αναφορικά με τη θετική μας ατζέντα της ανάπτυξης και προόδου του Αμαρουσίου.

4. Τον τελευταίο μήνα βλέπουμε συνεχή εγκαίνια ανακαινισμένων παιδικών χαρών. Πόσο σημαντικά είναι για εσάς αυτά τα έργα ;

Τέσσερις ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές έχουν παραδοθεί στις περιοχές της Αγίας Φιλοθέης, των Ηπερώτικων, του Ψαλιδίου της Κοκκινιάς και μία πέμπτη του Πολυδρόσου στα τέλη Αυγούστου. Σύντομα θα ξεκινήσει και αυτή η τόσο σημαντική του Αμαλιείου που θα επιφέρει μία γενικότερη ανάπλαση του χώρου. Κατά τη διάρκεια αυτών των 4 ετών στο σύνολο έχουμε ανακαινίσει 29 παιδικές χαρές με την υπόσχεση πως και οι υπόλοιπες 5 στο Μαρούσι θα ανακαινιστούν την επόμενη περίοδο. Επίσης και οι 11 Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της πόλης μας έχουν ανακαινιστεί πλήρως, ένας εκ των οποίων ολοκληρωτικά νέος. Επιπλέον θυμίζουμε πως σε χρόνους ρεκόρ κατασκευάσαμε 15 νέες αίθουσες για τις ανάγκες νηπιαγωγείων και προσχολικής αγωγής. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την προσοχή που δίνουμε καθημερινά στη συντήρηση των Σχολείων μας, συνθέτουν την πολιτική μας βούληση και σχεδιασμό όσο αφορά τις παροχές στη Μαρουσιώτικη οικογένεια, καθώς αποτελούν τον πυρήνα ανάπτυξης της πόλης μας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε και τα καλοκαιρινά camp που δίνουν διέξοδο δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά αλλά και ασφαλείς λύσεις στους γονείς. Θα αδικήσουμε τις κοινωνικές μας υπηρεσίες αν δεν αναφέρουμε τη σπουδαία δουλειά που γίνεται και στα ΚΑΠΗ της πόλης μας, το πιο ζωντανό κύτταρό μας.

5. Καθαριότητα, Πράσινο είναι τομείς πολύ σημαντικοί στην αξιολόγηση μίας αυτοδιοικητικής θητείας. Ποια είναι η δική σας βαθμολογία για το έργο σας, στους τομείς αυτούς;

Όσο αφορά στους τομείς αυτούς έχουν γίνει άλματα προόδου. Ο Δήμος απέκτησε μετά από πολλά χρόνια πλυντήριο κάδων και πολλά ακόμη σύγχρονα οχήματα για σειρά επιχειρησιακών αναγκών όπως απορριμματοφόρα, σάρωθρα, υδροφόρα (για πλύσιμο, άρδευση και πυρόσβεση), φορτηγά, ημιφορτηγά 4×4, καλαθοφόρο και άλλα. Επιπλέον η ανανέωση με νέους κάδους (απορριμμάτων και ανακύκλωσης) αλλά και ο καλύτερος προγραμματισμός των εργασιών των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου αλλά και Εξωτερικών Συνεργείων που δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους, έχει συντελέσει στην εικόνα μίας πόλης πραγματικά καθαρής, περισσότερο πράσινης και ασφαλούς. Φυσικά και υπάρχουν πολλά που πρέπει ακόμη να γίνουν. Όμως δίνουμε καθημερινά αυτή τη μάχη και βελτιωνόμαστε συνεχώς. Είναι κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι. Με την ευκαιρία να τονίσω την ανάγκη που όλοι πρέπει να δείχνουμε στην καθαριότητα των ιδιοκτησιών μας αλλά και των κοινόχρηστων χώρων εμείς ως Δημοτική Αρχή και οι δημότες όσο αφορά στη ρύπανσή τους. Δεδομένης της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε θέλω να συγχαρώ τα στελέχη και εθελοντές πολιτικής προστασίας του Δήμου μας για την συνδρομή τους στην προάσπιση της ασφάλειας των συμπολιτών μας.

6. Στη νέα Δημοτική Παράταξη «Το Μαρούσι Ψηλά!» έχουν προσχωρήσει 5 παρατάξεις της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου. Πού οφείλεται αυτή η επιτυχία ;

Όλοι γνωρίζουν πως είμαι θιασώτης της συναίνεσης. Αυτό επιχείρησα από την πρώτη στιγμή της θητείας μας. Κατάφερα τη συνένωση τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων και τελευταία προσχώρησε και πέμπτη στη νέα μας σύνθεση. Η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή και αποτελείται μέχρι στιγμής από 60 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους πολύ ικανούς και δραστήριους. Είμαι προσωπικά περήφανος γιατί κατάφερα να πείσω τους περισσότερους από όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά, για τις προθέσεις τις δικές μου, της Δημοτικής Αρχής και των συνεργατών μου που βρήκαν φυσικά απόδειξη στο έργο μας. Και όλοι εν συνόλω, έχουν τις θετικές γνώμες των Μαρουσιωτών. Γιατί αυτό μας ενδιαφέρει. Η ικανοποίηση και η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Από την πρώτη στιγμή δήλωσα πως ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι υπάλληλοι του Δήμου βρίσκονται σε αυτή τη θέση για να υπηρετούν τους πολίτες. Γι αυτό και έδωσα μεγάλη σημασία στις διαβουλεύσεις μέσα απ ‘ όλα τα θεσμικά όργανα και κυρίως με προσωπικές συναντήσεις με συλλόγους και φορείς της πόλης. Διότι ήθελα να γνωρίζω όλα τα θέματα από πρώτο χέρι και φυσικά και οι πολίτες να γνωρίζουν πως ο Δήμαρχος ο ίδιος είναι στο πλευρό τους.

7. Πώς θα χαρακτηρίζατε τη σχέση σας με τους Δημότες;

Είμαι ειλικρινής. Δεν υπόσχομαι πράγματα που δε γίνονται. Αυτό νομίζω το αντιλαμβάνονται όλοι. Προτιμώ να πω πως κάτι δεν υλοποιείται ή ότ,ι μπορεί να προγραμματιστεί σε συγκεκριμένους έστω και μακρύτερους χρόνους, παρά να αφήσω να αιωρείται το «θα». Ξέρω πως αυτό το εκτιμούν οι συνομιλητές μου και έτσι θα συνεχίσω.

8. Τι πρέπει να περιμένουν οι Μαρουσιώτες από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου για τη θητεία 2023-2028;

Πρέπει να περιμένουν ό,τι κάναμε την προηγούμενη θητεία επί 10 φορές. Εξηγούμαι. Τα δύο πρώτα έτη, αφοσιωθήκαμε στο οικονομικό νοικοκύρεμα. Παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και των οικονομικών δυσκολιών της πρώτης περιόδου, καταφέραμε πολλά. Σήμερα μετράμε περισσότερα από 10 εκ. ευρώ συμβασιοποιημένα έργα. Περισσότερα από 19 εκ. ευρώ τα συγχρηματοδοτούμενα. Αυτή είναι μία εικόνα της δυναμικής μας. Και ο αναλυτικός απολογισμός μας βρίσκεται στο maroussi.gr. Σήμερα ο Δήμος μας δεν είναι στην ίδια θέση του 2019. Είναι οικονομικά πολύ σταθερός, με πολλές μελέτες και έργα σε εξέλιξη και με μία στελεχιακή βάση που παράγει απτά αποτελέσματα. Σήμερα βρίσκεται Ψηλά. Και αυτός είναι ο στόχος να πάει Ψηλότερα.

Η επόμενη θητεία μας θα είναι θητεία πολλών νέων Υποδομών και Υπηρεσιών. Έτσι την χαρακτηρίζω. Νέες ασφαλτοστρώσεις, νέα πεζοδρόμια, 170 διανοίξεις, αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, νέες ψηφιακές υπηρεσίες, ελεγχόμενη στάθμευση και πολλές ακόμη παρεμβάσεις στους 11 άξονες που έχουμε ανακοινώσει:

 1. Συνέχιση του νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου
 2. Καθαριότητα και πράσινο, με συνεχή ανανέωση του εξοπλισμού και την αυτοματοποίηση του προγραμματισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
 3. Νέα έργα και υποδομές, πολεοδομικές τακτοποιήσεις, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, οδοφωτισμός.
 4. Έμφαση στον Πολιτισμό με νέες δραστηριότητες και υποδομές όπως τη δημιουργία Δημοτικού Θεάτρου.
 5. Ανάπτυξη του Αθλητισμού με τη διαρκή ανακαίνιση γηπέδων και κατασκευή δύο ακόμη κλειστών γηπέδων, όπως αυτό που κατασκευάσαμε στο Ζεκάκειο Σχολείο καθώς και ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.
 6. Βιώσιμη κινητικότητα, ελεγχόμενη στάθμευση, σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας.
 7. Διαρκής αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και της πολιτικής προστασίας.
 8. Παρεμβάσεις για μεγάλα έργα, όπως είναι η υπογειοποίηση τμήματος της Κηφισίας και η ανακατασκευή του Δημοτικού Γυμναστηρίου Σπύρος Λούης.
 9. Διαρκής ανακαίνιση των παιδικών χαρών, των παιδικών σταθμών και των Σχολείων.
 10. Εκσυγχρονισμός ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.
 11. Διεκδίκηση και νέων συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Συνέντευξη Θεόδωρου Αμπατζόγλου

Συνέντευξη Θεόδωρου Αμπατζόγλου

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου ο γνωστός επιχειρηματίας  Μπάμπης Βωβός που με τις κατασκευές του άλλαξε το Μαρούσι σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη βραδιά με υπέροχες μελωδίες έζησαν οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Αίθριο Θέατρο, με το μοναδικό συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή...