fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Χριστούγεννα με εργοτάξιο για μια ακόμη χρονιά στην καρδιά του Αμαρουσίου

Το 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας Ευτέρπης και του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία, λόγω της παράτασης της αποπεράτωσης του έργου, που αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, ύστερα από αίτημα του αναδόχου.

Όπως έγινε γνωστό, ο εργολάβος που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο που θα μεταμορφώσει το Δήμο Αμαρουσίου, αιτήθηκε παράταση 113 ημερών για την ολοκλήρωση της πλατείας και του πάρκινγκ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το έργο δεν θα έχει τελειώσει νωρίτερα από το Φεβρουάριο του 2019. Την ίδια στιγμή, παράταση 1,5 μήνα ζητούν και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Η καθυστέρηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς τα φετινά Χριστούγεννα θα βρουν το εργοτάξιο στην καρδιά της πόλης, παρά τις δηλώσεις του δημάρχου Γιώργου Πατούλη ότι το πάρκινγκ θα είναι έτοιμο μέσα στον Νοέμβριο και ότι η πόλη «θα κάνει γιορτές σε ανανεωμένο εμπορικό κέντρο».

Ειδικότερα, το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ,  Λευτέρη  Μαγιάκη, με τον γ.γ. του Δήμου Γ. Διδασκάλου να μιλά για «πρόχειρη προσέγγιση» του θέματος, ενώ τόνισε πως «το ποσοστό έκπτωσης που έδωσε ο εργολάβος είναι όντως μικρό και θα μπορούσε να είναι, μεγαλύτερο, ωστόσο, έπρεπε να εξασφαλιστεί η ποιότητα, αλλά και η ασφάλεια του έργου, αφού συνδέεται άμεσα με το υπόγειο πάρκινγκ». Τέλος διαβεβαίωσε πως σύντομα θα είναι έτοιμοι και οι δρόμοι γύρω του υπόγειου πάρκινγκ που βρίσκονται σε διαδικασία ανακατασκευής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κάββαλος, ο οποίος επεσήμανε πως η διοίκηση κάνει έναν πραγματικό αγώνα δρόμου, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποχώρησαν τα μέλη της διοίκησης Θανάσης Βλαχοπιώτης, Ευθύμης Τσίγκας και Δημήτρης Σμυρνής και πριν τη συζήτηση ο Νώντας Γαρδέλης.

 

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Advertisement Enter ad code here
Οκτ 15, 2021 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
19°C σποραδικές νεφώσεις
παρ10/15 σαβ10/16 κυρ10/17 δευ10/18 τρι10/19
βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
20/16°C
αραιές νεφώσεις
18/15°C
αραιές νεφώσεις
19/14°C
αραιές νεφώσεις
19/14°C
αίθριος καιρός
19/14°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Αμαρουσίου ενημερώνει τα Μέλη και τους φίλους για τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη: * Προέδρου της...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μάχη Νικολαράκου, μια δυναμική γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα,  αποφάσισε να βγει μπροστά και να προσφέρει στον εμπορικό σύλλογο. Οι καταστηματάρχες του κέντρου την...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δυναμικά τοποθετείται και στον τομέα της εναλλακτικής ανακύκλωσης ο Δήμος Αμαρουσίου, διευρύνοντας το υφιστάμενο δίκτυο κόκκινων κάδων σε 41 σημεία και στις 17 γειτονιές της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη λειτουργία 7 εκ των 13 Παιδικών Χαρών που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. Ο...