fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Χριστούγεννα με εργοτάξιο για μια ακόμη χρονιά στην καρδιά του Αμαρουσίου

Το 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας Ευτέρπης και του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία, λόγω της παράτασης της αποπεράτωσης του έργου, που αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, ύστερα από αίτημα του αναδόχου.

Όπως έγινε γνωστό, ο εργολάβος που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο που θα μεταμορφώσει το Δήμο Αμαρουσίου, αιτήθηκε παράταση 113 ημερών για την ολοκλήρωση της πλατείας και του πάρκινγκ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το έργο δεν θα έχει τελειώσει νωρίτερα από το Φεβρουάριο του 2019. Την ίδια στιγμή, παράταση 1,5 μήνα ζητούν και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Η καθυστέρηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς τα φετινά Χριστούγεννα θα βρουν το εργοτάξιο στην καρδιά της πόλης, παρά τις δηλώσεις του δημάρχου Γιώργου Πατούλη ότι το πάρκινγκ θα είναι έτοιμο μέσα στον Νοέμβριο και ότι η πόλη «θα κάνει γιορτές σε ανανεωμένο εμπορικό κέντρο».

Ειδικότερα, το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ,  Λευτέρη  Μαγιάκη, με τον γ.γ. του Δήμου Γ. Διδασκάλου να μιλά για «πρόχειρη προσέγγιση» του θέματος, ενώ τόνισε πως «το ποσοστό έκπτωσης που έδωσε ο εργολάβος είναι όντως μικρό και θα μπορούσε να είναι, μεγαλύτερο, ωστόσο, έπρεπε να εξασφαλιστεί η ποιότητα, αλλά και η ασφάλεια του έργου, αφού συνδέεται άμεσα με το υπόγειο πάρκινγκ». Τέλος διαβεβαίωσε πως σύντομα θα είναι έτοιμοι και οι δρόμοι γύρω του υπόγειου πάρκινγκ που βρίσκονται σε διαδικασία ανακατασκευής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κάββαλος, ο οποίος επεσήμανε πως η διοίκηση κάνει έναν πραγματικό αγώνα δρόμου, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποχώρησαν τα μέλη της διοίκησης Θανάσης Βλαχοπιώτης, Ευθύμης Τσίγκας και Δημήτρης Σμυρνής και πριν τη συζήτηση ο Νώντας Γαρδέλης.

 

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Ιούλ 5, 2022 - Τρι
Μαρούσι, Ελλάδα
28°C αίθριος καιρός
τρι07/05 τετ07/06 πέμ07/07 παρ07/08 σαβ07/09
αίθριος καιρός
30/24°C
αίθριος καιρός
32/23°C
αίθριος καιρός
32/24°C
αίθριος καιρός
32/24°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
24/21°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μία ακόμη δράση «Νοιάζομαι»,  προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία των αδέσποτων της πόλης που αφορά σε συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδεσποτάκια σκύλους και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το σοβαρό, τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην λεωφόρο Κηφισίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από κατάστημα της περιοχής....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας του Αμαρουσίου, συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δήμου «Πολιτιστικές Διαδρομές», που χαίρει πραγματικά μεγάλης ανταπόκρισης. Ο Δήμαρχος της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μετά από ένα ικανό διάστημα πιλοτικής λειτουργίας και εκπαίδευσης του προσωπικού του Δήμου που εμπλέκεται με την εξυπηρέτηση των Δημοτών, η ανανεωμένη υπηρεσία «Γραμμή Δημότη...