Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Χριστούγεννα με εργοτάξιο για μια ακόμη χρονιά στην καρδιά του Αμαρουσίου

Το 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας Ευτέρπης και του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία, λόγω της παράτασης της αποπεράτωσης του έργου, που αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, ύστερα από αίτημα του αναδόχου.

Όπως έγινε γνωστό, ο εργολάβος που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο που θα μεταμορφώσει το Δήμο Αμαρουσίου, αιτήθηκε παράταση 113 ημερών για την ολοκλήρωση της πλατείας και του πάρκινγκ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το έργο δεν θα έχει τελειώσει νωρίτερα από το Φεβρουάριο του 2019. Την ίδια στιγμή, παράταση 1,5 μήνα ζητούν και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Η καθυστέρηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς τα φετινά Χριστούγεννα θα βρουν το εργοτάξιο στην καρδιά της πόλης, παρά τις δηλώσεις του δημάρχου Γιώργου Πατούλη ότι το πάρκινγκ θα είναι έτοιμο μέσα στον Νοέμβριο και ότι η πόλη «θα κάνει γιορτές σε ανανεωμένο εμπορικό κέντρο».

Ειδικότερα, το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ,  Λευτέρη  Μαγιάκη, με τον γ.γ. του Δήμου Γ. Διδασκάλου να μιλά για «πρόχειρη προσέγγιση» του θέματος, ενώ τόνισε πως «το ποσοστό έκπτωσης που έδωσε ο εργολάβος είναι όντως μικρό και θα μπορούσε να είναι, μεγαλύτερο, ωστόσο, έπρεπε να εξασφαλιστεί η ποιότητα, αλλά και η ασφάλεια του έργου, αφού συνδέεται άμεσα με το υπόγειο πάρκινγκ». Τέλος διαβεβαίωσε πως σύντομα θα είναι έτοιμοι και οι δρόμοι γύρω του υπόγειου πάρκινγκ που βρίσκονται σε διαδικασία ανακατασκευής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κάββαλος, ο οποίος επεσήμανε πως η διοίκηση κάνει έναν πραγματικό αγώνα δρόμου, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποχώρησαν τα μέλη της διοίκησης Θανάσης Βλαχοπιώτης, Ευθύμης Τσίγκας και Δημήτρης Σμυρνής και πριν τη συζήτηση ο Νώντας Γαρδέλης.

 

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σωρού, σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 40,79% (2.403.026 ψήφοι) σε ενσωμάτωση 99,59% (21.617 / 21.707 ΕΤ) στις χθεσινές εκλογές, έβαψε κυριολεκτικά τον χάρτη μπλε καθώς αυτή τη φορά,...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο εκλογικός θρίαμβος του Γιώργου Καραμέρου στην χαοτική εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα έναν τεράστιο εκλογικό άθλο. Με το 96,77% των τμημάτων...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Η νέα Δημοτική Παράταξη «Το Μαρούσι Ψηλά!» του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου θα πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και ώρα 11...