Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σκληρή ανακοίνωση από την «Ενότητα» για το πάρκινγκ στην Ευτέρπης: Έργα βιτρίνας του Πατούλη

Σκληρή ανακοίνωση κατά της της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, με αφορμή το πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης, εξέδωσε η παράταξη «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι».

Στο κείμενο της ανακοίνωσης γίνεται λόγος για«τρίμηνη καθυστέρηση στην παράδοση του πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης και 487.000 ευρώ, με απευθείας ανάθεση στον εργολάβο, για έργα βιτρίνας στην πλατεία».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση, με διαπραγμάτευση, συμπληρωματικών έργων βιτρίνας στην πλατεία Ευτέρπης ύψους 487.000 ευρώ. Η μελέτη για τα έργα αυτά είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Αύγουστο.

Η ανάθεση θα γίνει στον ίδιο εργολάβο που κατασκευάζει με αυτοχρηματοδότηση το γκαράζ της Ευτέρπης με το σκεπτικό ότι τεχνικοί λόγοι αποκλείουν την εμπλοκή τρίτου, παραβιάζοντας έτσι την αρχή του ανταγωνισμού και αυξάνοντας στο διπλάσιο το εύλογο τίμημα των εργασιών.

Παράλληλα, για την τελική παράδοση των εργασιών δίνεται τρίμηνη παράταση, δηλαδή μέχρι τις 15-2-2019 αντί της 15-11-2018 που ήταν η αρχική ημερομηνία παράδοσης.

Η ανάγκη της δημοτικής Αρχής και του ίδιου του κ. Πατούλη να παρουσιάσουν προεκλογικά έργα βιτρίνας θα στοιχίσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παραπάνω στον Δήμο.

Θα παρατείνει σε βάρος των εμπόρων του κέντρου, αλλά και όλων των πολιτών την ταλαιπωρία, που άρχισε τον Μάιο του 2016 με την περίφραξη της πλατείας, για ακόμα τρεις μήνες.

Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμιά αξία μπροστά στις λαμπερές φωτογραφίες που προτίθεται να βγάλει ο κ. Πατούλης στα εγκαίνια του γκαράζ, το οποίο σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης θα εκμεταλλεύεται για 29 χρόνια ο εργολάβος.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στις 18-9-2018 να διαθέσει 149.000 ευρώ για τη φωταγώγηση της πόλης τα Χριστούγεννα, αυξάνοντας έτσι τη σχετική δαπάνη περίπου επτά φορές σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Οι αλόγιστες αυτές δαπάνες προκαλούν την αγανάκτηση και τον θυμό στους συμπολίτες μας που εξ αιτίας της ανεργίας, της υπερφορολόγησης, των περικοπών προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα με χίλιες δυσκολίες.

Αποτελούν πρόκληση για όλους τους κατοίκους που καθημερινά διαμαρτύρονται για τα χάλια της πόλης στη διαχείριση των απορριμμάτων και την καθαριότητα, την πρόσβαση στα πεζοδρόμια, την άναρχη κυκλοφορία και στάθμευση, το πράσινο και πολλά άλλα.

Αν υπήρχε έστω και ο ελάχιστος σεβασμός στους πολίτες της πόλης δεν θα έπρεπε να ξοδεύονται με αυτόν τον τρόπο τα χρήματά τους για  επικοινωνιακούς προεκλογικούς σχεδιασμούς και την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών του οποιουδήποτε και κυρίως του δημάρχου κ. Πατούλη.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το Δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες...