Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας #Beyond 4.0

Beyond 4.0

Στη διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας #Beyond 4.0 , που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», στο Διεθνές Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχοντες στην ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός στους ΟΤΑ: Καλές πρακτικές και λειτουργικές εφαρμογές».

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς, Εθελοντισμού και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  κ. Γιάννης Ιωαννίδης με θέμα: «Αναπτύσσοντας Ψηφιακή Κουλτούρα στο Δήμο Αμαρουσίου: Δημοτική Ακαδημία Maroussi Digital Academy και Εγκατάσταση 5G Δικτύου στη Δημοτική Συγκοινωνία».

Beyond 4.0

 

Ο κ. Ιωαννίδης από το βήμα της ημερίδας μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και υπογράμμισε:

«Με στόχο να έλθουμε κοντά στους νέους προσφέροντάς τους μία σύγχρονη εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες, αλλά και αξιοποιώντας την ψηφιακή εποχή για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αναπτύσσουμε εποικοδομητικές συνεργασίας με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς εκπαίδευσης στις νέες τεχνολογίες.

Στην προσπάθειά μας είναι κοντά μας τα μέλη του Forum νέων Αμαρουσίου, μία επιτροπή διαβούλευσης αποκλειστικά με νέους, που συστάθηκε με πρωτοβουλίας του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Πρόκειται για ένα φυτώριο νέων ανθρώπων που προτείνουν ιδέες και δράσεις για να έλθουν οι υπηρεσίες πιο κοντά στην τεχνολογία της εποχής δίνοντας λύσεις σε χώρο και χρόνο.

Καρπός των διαβουλεύσεων και της συνέργειας με το Forum Νέων ήταν η δημιουργία της Δημοτικής Ακαδημίας Maroussi Digital Academy, που επιχειρεί να παρέμβει πιλοτικά στο κρίσιμο ζήτημα της απασχόλησης των νέων επιστημόνων.

Παράλληλα, ο Δήμος Αμαρουσίου είναι μεταξύ των πρώτων Δήμων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο που προχώρησε στην εγκατάσταση του δικτύου 5G σε λεωφορεία της δημοτικής Συγκοινωνίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών, παρέχοντας δωρεάν internet στους επιβάτες.

Η χρηματοδότηση και των  δύο αυτών δράσεων είναι το αποτέλεσμα του συνεκτικού προγράμματος Προσέλκυσης Χορηγικών Πόρων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», μία πρωτοβουλία του κου Αμπατζόγλου που υλοποιείται για πρώτη φορά στη Ελλάδα από το Δήμο Αμαρουσίου και το οποίο ως καινοτόμο πρόγραμμα εντάχθηκε στο Εθνικό Αποθετήριο Καινοτομιών και το Δίκτυο Καινοτομίας του Δημοσίου τομέα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου εντείνει την προσπάθεια  για τη νέα ψηφιακή εποχή και πρωτοπορεί ανοίγοντας δρόμους στην εκπαίδευση των νέων στις νέες τεχνολογίες και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.»

Υπεύθυνη Ροής της Ημερίδας ήταν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» κα Μαίρη Γαλαζούλα.  Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης στελέχη της Διεύθυνσης της Οικονομικής Υπηρεσίας  και του Αυτοτελούς Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Παράδεισου Αμαρουσίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Ειδικότερα, λόγω εκτέλεσης...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Με επιτυχία διεξήχθη η Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου για 3η συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στην πλατεία...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πλήθος κόσμου παρευρέθη στον πρώτο εορτασμό για την αγιοκατάταξη του Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτη, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιον Παναγίας Νερατζιωτίσσης Αμαρουσίου την Κυριακή 26 Νοεμβρίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου ανοίγει η αυλαία των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Αμαρουσίου, με την πόλη στολισμένη στα χρώματα και στο...