fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μάντυ Ρώτα: Το Στούντιο Α είναι μια περιοχή συνεχώς μεταβαλλόμενη με πολλά περιθώρια αλλαγών και βελτίωσης

Μάντυ Ρώτα Προεδρος συλλόγου Στούντιο Α

Στο πλαίσιο ανάδειξης των τοπικών συλλόγων του Δήμου μας και των προβλημάτων τους, βρεθήκαμε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Στούντιο Α Αμαρουσίου Μάντυ Ρώτα, η οποία μας μίλησε για τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του Αμαρουσίου, καθώς και για τους στόχους και δράσεις της τη νέα χρονιά.

Ε: Τι σε έκανε να ασχοληθείς με τη γειτονιά σου και με το Σύλλογο;

Α: Από μικρή πιστεύω στο «εμείς» και όχι στο «εγώ», έτσι ξεκίνησα συμμετέχοντας και στα μαθητικά συμβούλια. Στη συνέχεια, αποφάσισα να συμμετέχω και στο σύλλογο της περιοχής μου, αρχικά ως γραμματέας και ύστερα σαν Πρόεδρος, προσπαθώντας να προασπίσω τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής μας. Με λίγα λόγια, μαζί με το υπόλοιπο Δ.Σ. προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας.

Ε: Τι πιστεύεις ότι λειτουργεί σωστά στο δήμο μας και τι όχι;

Α: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο φορέα (από επίπεδο τοπικών φορέων έως το Δήμο και την Περιφέρεια), πάσχει από παθογένειες, όπως η γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα πολλά πράγματα τα οποία, εκ των πραγμάτων, είναι απλά και αυτονόητα για τη λειτουργία της καθημερινότητας, να εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς και να μην υπάρχει άμεσο αποτέλεσμα. Σε ειδικότερο επίπεδο, σε μεγάλο ποσοστό, το ανθρώπινο δυναμικό, πχ στο Δήμο, με το οποίο έχουμε άριστη συνεργασία, έχει βοηθήσει στην επίλυση πιο επιμέρους προβλημάτων. Γενικά, η Π.Ε. Στούντιο Α, είναι μια περιοχή συνεχώς μεταβαλλόμενη, νεόδμητη κι έτσι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια αλλαγών και βελτίωσης.

Ε: Ποιοι είναι οι στόχοι σας και οι δράσεις για τη γειτονιά σας μέσα στο 2019;

Α: Τον περασμένο Νοέμβριο, καταθέσαμε προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019. Το βασικότερο πρόβλημα της περιοχής είναι οι διανοίξεις δρόμων. Αυτό, θα έχει σαν αποτέλεσμα στη συνέχεια να γίνει μια ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη που θα ανακουφίσει τους κατοίκους . Επίσης, διαχρονικός στόχος είναι η διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων σε πλατείες που θα αποτελούν «εστίες γειτονιάς» και βέβαια η απόκτηση δικού μας χώρου ακινήτου, όπου επίσημα θα εδρεύει ο Σύλλογός μας και θα αποτελεί χώρο συνάντησης των κατοίκων.

Ε: Γνωρίζουν οι κάτοικοι τις δράσεις σας αυτές;

Α: Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο εξωστρεφές προφίλ του συλλόγου, καθώς παρόλο που ιδρύθηκε το 1982, αρκετοί πολίτες δεν γνώριζαν την ύπαρξή του. Έτσι, δεδομένης της τεχνολογικής εξέλιξης και την ανάπτυξη των social media, γίνεται μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του τρόπου επικοινωνίας με τον κόσμο, μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο facebook και γενικά μέσω των ηλεκτρονικών μέσων. Έτσι, η επικοινωνία των φίλων και μελών είναι πιο άμεση και έγκαιρη.

*Ευχαριστούμε τη Μάντυ Ρώτα για τη συνέντευξη.
προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Σεπ 14, 2021 - Τρι
Μαρούσι, Ελλάδα
26°C αίθριος καιρός
τρι09/14 τετ09/15 πέμ09/16 παρ09/17 σαβ09/18
-/23°C
αίθριος καιρός
29/21°C
αίθριος καιρός
30/21°C
αίθριος καιρός
30/22°C
αίθριος καιρός
33/23°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διακοπές ρεύματος από την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματίσει η ΔΕΔΔΗΕ στο Μαρούσι.

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Έναρξη μαθημάτων, κατόπιν πληρότητας των τμημάτων βάσει των αιτήσεων: Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021   Ξεκινούν από τη Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και διαρκούν έως την Πέμπτη 30  Σεπτεμβρίου 2021 οι...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου για τη χρονική περίοδο 2021 – 2022, που υλοποιούνται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ), ξεκινούν την...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 άνοιξε η αυλαία του 22ου Φεστιβάλ...