fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Θ. Αμπατζόγλου: Σύντομα, τίτλοι τέλους στο καθεστώς ομηρίας της περιοχής Ηπειρώτικα – Καρπάθικα

αμπατζογλου συλλογος υπειρωτικων

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον Πρόεδρο Ιωάννη Γιαννέλα και τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ηπειρωτών «Ο Άγιος Γεώργιος», την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2021, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Κων/νου Ρώτα και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη.

Θ. Αμπατζόγλου: «Σύντομα, τίτλοι τέλους στο καθεστώς ομηρίας της περιοχής Ηπειρώτικα – Καρπάθικα»

Τα θέματα κυρίως αφορούσαν στην πολεοδομική μελέτη επέκτασης περιοχής Καρπάθικα – Ηπειρώτικα αλλά και σε ευρύτερα ζητήματα όπως διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων, ανάπλασης περιοχής νεκροταφείου, ασφαλτοστρώσεων κ.α.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κ. Ρώτας ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για τις ενέργειες του Δήμου όσο αφορά το πολεοδομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επί 20 και πλέον έτη, οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής και συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως:

«Στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο  και στην πολεοδομική του ενότητα 15 ολοκληρώνεται με την πολεοδόμηση του ένα τμήμα επιφάνειας περίπου 70 στρεμμάτων που σήμερα είναι εκτός σχεδίου πόλης .

Η πρώτη φάση που αφορά την πολεοδομική προμελέτη  αυτής της περιοχής  η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργείο περιβάλλοντος  με υπουργική απόφαση. 

Ο δήμος μας προχώρησε με γοργούς ρυθμούς την σύνταξη αυτής της μελέτης η οποία έχει ανατεθεί σε μελετητική εταιρεία.

          Το περιεχόμενο αυτής της μελέτης περιλαμβάνει

Την προμελέτη οργάνωσης και λειτουργίας της.

Την οργάνωση των οικοδομήσιμων χώρων  -Το οδικό δίκτυο -Τις χρήσεις γης  -Τους όρους δόμησης- Το δίκτυο κοινοχρήστων , κοινωφελών χώρων καθώς και το δίκτυο πεζοδρόμων. 

Περιλαμβάνει επίσης την πρόταση του πολεοδομικού κανονισμού  (συντελεστής δόμησης , συντελεστής όγκου,  μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη , μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος).

Advertisement. Scroll to continue reading.

          Ο κοινωνικός εξοπλισμός  περιλαμβάνει

Εκπαίδευση (νηπιαγωγείο- δημοτικό –  γυμνάσιο- λύκειο), Πρόνοια (βρεφονηπιακό σταθμό), Αθλητισμός  (ελεύθερα γήπεδα-μικρό κολυμβητήριο), Ελεύθεροι χώροι (παιδική χαρά- πράσινο- πλατεία)

Να σημειωθεί ότι χαρακτηρίζεται πολεοδομικά η έκταση του  Σικιαριδείου  σχολείου   για τον σκοπό της λειτουργίας του.

          Η μελέτη έχει διαβιβαστεί στο αρμόδιο υπουργείο  περιβάλλοντος  και πολύ σύντομα θα εγκριθεί  προκειμένου να προχωρήσει  ο δήμος  στην β φάση». 

Από τα μέλη του Συλλόγου εκφράστηκε ικανοποίηση και αναγνωρίστηκε η πρόοδος στο πολεοδομικό ζήτημα καθώς και σε άλλα θέματα και ειδικότερα στον τομέα της καθαριότητας, όπου σημείωσαν τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να είναι όλες οι γειτονιές του Αμαρουσίου προσεγμένες.

αμπατζογλου συλλογος υπειρωτικων

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Λύνουμε προβλήματα πολλών δεκαετιών συνολικά στην πόλη μας. Το σχέδιο πόλης είναι κομβικό. Δεν είναι δυνατόν, ένα Μητροπολιτικό Κέντρο όπως το Μαρούσι να έχει περιοχές εκτός Σχεδίου. Όπως με τον «Κάτω Σωρό» έτσι και με τα Ηπειρώτικα – Καρπάθικα» αποδεικνύουμε τη θέλησή μας να ξεπεράσουμε στρεβλώσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια προκειμένου να αποκτήσουν αξία οι περιουσίες των συμπολιτών μας και το Μαρούσι μας να γίνει σύγχρονη πόλη».

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ακόμη από την πλευρά του Συλλόγου, οι Κωνσταντίνος  Μπίκας (Γραμματέας) και Νικόλαος Τζάλλας (Ταμίας).​

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Advertisement Enter ad code here
Νοέ 14, 2021 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
15°C αραιές νεφώσεις
κυρ11/14 δευ11/15 τρι11/16 τετ11/17 πέμ11/18
αραιές νεφώσεις
15/14°C
αυξημένες νεφώσεις
17/12°C
αραιές νεφώσεις
14/11°C
αραιές νεφώσεις
14/10°C
ελαφρές νεφώσεις
15/9°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου βρίσκεται στην καρδιά της πόλης μας, όμως εμείς προτιμούμε να πηγαίνουμε από ένα μικρό “ξεχασμένο” δρομάκι, την οδό...

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου 7μελούς διοικητικού συμβουλίου στον σύλλογο Αθμονέων. Τα  αποτελέσματα είναι τα εξής: Ιωαννίδης Γιάννης 131 Κουτσούκος Σπυρίδων 107...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διαρρήκτες στο Μαρούσι πετούσαν γλάστρες στα κεφαλιά ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Μάλιστα πηδούσαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να διαφύγουν....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ξήλωσαν μετασχηματιστές, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και έκλεψαν 200 μέτρα χαλκού αξίας 10.000 ευρώ, στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Law and Order»....