Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, 2025
16 C
Marousi

Μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με αφορμή τη φετινή «Ώρα της Γης»

«Το 2020 είναι μια κρίσιμη χρονιά για τον πλανήτη μας, τις χώρες και τις πόλεις μας, όπου χρειάζεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την προστασία της φύσης, την κλιματική αλλαγή και την βιώσιμη ανάπτυξη, που θα επηρεάσουν τη ζωή, το παρόν και το μέλλον μας…

Φέτος, ειδικά, το μήνυμα της “ Ώρας της Γής” αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η αναχαίτιση της απώλειας της φύσης και της βιοποικιλότητας είναι κρίσιμη για την υγεία και την ευημερία της ανθρωπότητας.

Γίνεται λοιπόν περισσότερο ξεκάθαρο, από κάθε άλλη φορά, ότι ο κόσμος χρειάζεται συλλογική προσπάθεια ώστε να διαχειριστεί και να επιλύσει επιτυχώς και ασφαλώς, κρίσεις όπως η Πανδημία του Covid-19.

Στον “πόλεμο” αυτό, ώρα μηδέν για τον Πλανήτη, και εν μέσω της πρόκλησης αυτού του πρωτόγνωρου εφιάλτη, η “Ώρα της Γής” αποτελεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Γι’ αυτό λοιπόν, σήμερα το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20.30′,στο Μαρούσι και από τα σπίτια μας λόγω των μέτρων ασφαλείας, στέλνουμε το δικό μας ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής μας, σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα.

Ενώνουμε νοερά την φωνή μας για την προστασία της φύσης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που δοκιμάζονται από την Πανδημία του Covid-19. Πανδημία, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και πειθαρχία, υπεύθυνα και συλλογικά, ακολουθώντας ευλαβικά τις προτροπές και οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Φίλες και φίλοι συνδημότες,

Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αυτή την περίοδο, εκείνο που προέχει και οφείλουμε να διαφυλάξουμε είναι η δημόσια υγεία και η ασφάλεια όλων και του καθενός ξεχωριστά.

Η ζωή μας άλλαξε, όμως δεν λυγίζουμε…

Μένουμε όρθιοι και ενώνουμε την φωνή μας για να αισθανθούμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Με ελπίδα, πίστη και αισιοδοξία, θα βγούμε νικητές…».​

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Έγκριση για τη μεταστέγαση του ΚΕΠ Αμαρουσίου

Τη μεταστέγαση του KEΠ του Δήμου Αμαρουσίου, ενέκρινε ο υφυπουργός...

Μαρούσι: Στα 15,22 ευρώ ανά τ.μ. τα ενοίκια

Στα Βόρεια και Νότια Προάστια, η ζήτηση παραμένει σταθερή,...

Μαρούσι: Στις top 10 περιοχές με διαθεσιμότητα νεόδμητων και με τιμές «φωτιά» για τον μέσο Έλληνα

Απλησίαστες έχουν γίνει για τον μέσο πολίτη οι νεόδμητες κατοικίες....

Μαρούσι:H Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου τιμήθηκε με υπερηφάνεια

Με κατάνυξη, υπερηφάνεια και εθνική συγκίνηση, το Μαρούσι τίμησε...

Μαρούσι: Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με κάθε επισημότητα και...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img