Ο Μαρουσιώτης Θάνος Πετραλιας Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Με μαρουσιώτικη συμμετοχή ορκίστηκε σήμερα η διοίκηση του νέου υπουργείου οικονομικών. Ο Θάνος Πετραλιας είναι Μαρουσι της 3ης γενιάς και κατοικεί στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης.

Ως αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς του και της αποτελεσματικότητας του, απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και απο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του ίδιου υπουργείου αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Στην ορκωμοσία του παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίδης Ιωάννης, προσωπικός φίλος του υφυπουργού.

Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ποιος είναι ο Νέος Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς

Ο  Θάνος Πετραλιάς κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών στη Στατιστική και πτυχίο και μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

Έχει διδάξει επί σειρά ετών σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του ΟΠΑ και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά Ινστιτούτα και Δημόσιους οργανισμούς όπως το ΚΕΠΕ και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2012-2014 ήταν μέλος της Ελληνικής ομάδας τεχνικών διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων, βιβλίων και μελετών που αφορούν θέματα της Ελληνικής Οικονομίας, Χρηματοοικονομικών, Στατιστικής, Οικονομετρίας, και άλλων θεμάτων όπως η Μετανάστευση και η Δημόσια Υγεία. Σήμερα απασχολείται ως επιστημονικό προσωπικό στην Διεύθυνση Στατιστικής της Τράπεζας της Ελλάδας.

 

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:H γοργόνα του Αμαρουσίου(+video)

Αρκεί ένας περίπατος στην καρδιά της πόλης μας και...

Μαρούσι:Η κρήνη Καλλιρρόη επί της πλατείας Ηρώων το 1930

Η κρήνη Καλλιρόη επί της πλατείας Ηρώων τοποθετήθηκε το...

Η Κασταλία του Αμαρουσίου

Σύμφωνα με την μυθολογία η Κασταλία φέρεται να είναι ποτάμια Νύμφη....

Μαρούσι:Ο Κ.Μητσοτάκης επιθεώρησε τις εργασίες στο ΟΑΚΑ

Τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση...

Τριήμερος καύσωνας με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 43 βαθμούς Κελσίου

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία τις...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img