Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Συνέντευξη με τη μαρουσιώτισσα καλλιτέχνη Ντέπη Σακελλαρίου

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Μαρούσι, η Δέσποινα (Ντέπη) Σακελλαρίου είναι Καθηγήτρια Διπλωματούχος Πιάνου  και Ανώτερων θεωρητικών ( Φούγγα, Σύνθεση), Μουσικοπαιδαγωγός, Διδασκαλία και Διεύθυνση Χορωδιών. Σπουδάζει στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με ειδικότητα “Ελληνικός Πολιτισμός”.

Εχει διαγράψει αξιόλογη καλλιτεχνική πορεία, ολοκληρώνοντας τος σπουδές της στο Ελληνικό Ωδειο της Αθήνας και έχοντας  εμφανιστεί σε αίθουσες της Αθήνας (Παρνασσός, Atteneum, Badminton, Γαλλικό Ινστιτούτο , κτλ.) ως σολίστ πιάνου και ερμηνεύσει κλασσικούς αλλά και σύγχρονους συνθέτες.

Ασχολείται παράλληλα και με το σύγχρονο τραγούδι όπου πέρνει το Δίπλωμα της και διδάσκει Τζαζ, μιούζικαλ ( καθηγήτρια του συστήματος ABRSM της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου). Συνεχίζει με πολλά σεμινάρια με καταξιωμένους σολίστες Χατζηνίκος, Βακαρέλης κτλ. Συνεχίζει τις σπουδές της στην Καλιφόρνια όπου ειδικέυεται στο τζαζ τραγούδι και αυτοσχεδιασμό

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, διδάσκει πιάνο, χορωδίες και φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο, στο  Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου, Δημοτικό Ωδείο Πεύκης, στο Δήμο Κηφισιάς.

Εκτός από την ενασχόλησή της με τη μουσική, η Ντέπη Σακελλαρίου έχει αναλάβει τη διοργάνωση σημαντικών για το Δήμο Αμαρουσίου πολιτιστικών δρώμενων, όπως το 1ο και 2ο Maroυssi jazz Festival το 2014 με προσέλευση κόσμου 4.000 άτομα και το 2017, το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου το 2016 και 2017.

Στις στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “Ενωμένο Μαρούσι”.

Μιλώντας στο Μαρούσι24, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να συμμετάσχει ενεργά στην πολιτική ζωή του Δήμου.

Ερώτηση: Έχεις χαράξει μια σημαντική καλλιτεχνική πορεία. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά;

Μετά από τόσα χρόνια που ασχολούμαι στην πόλη μου, το όμορφο Μαρούσι για όλους μας με τον πολιτισμό, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά. Τόσα χρόνια είμαι πίσω από πολιτιστικές εκδηλώσεις, που συμμετέχω η ίδια και που έχω διοργανώσει. Έρχεται η ώρα που νιώθεις έτοιμη και πιο ώριμη με την εμπειρία σου να δώσεις πράγματα. Έχω πάρα πολλές καινούργιες ιδέες πρωτοποριακές και καινοτόμες και θα ήθελα να προσπαθήσω να τις υλοποιήσω στην πόλη που ζω, στην γειτονιά μου. Πολλά καινούργια προγράμματα για όλες τις Δομές (ΚΑΠΗ, Δημοτικά Ωδεία, Πολιτιστικά προγράμματα, Αθλητικά κέντρα και δομές, Φεστιβάλ κτλ.) και όλες τις ηλικίες που βλέπω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε και δεν γίνονται. Και όλο αυτό με πνίγει.

 

Ερώτηση: Τι νέο θα φέρεις στο Μαρούσι αν εκλεγείς;

Θέλω να προσφέρω στους Μαρουσιώτες περισσότερη χαρά και κίνητρα με περισσότερες παροχές και οικονομικές και ουσιαστικές. Επιτέλους να φτιάξουμε έναν πολιτιστικό χώρο, που θα παρουσιάζονται όλες οι δομές και θα φιλοξενεί και άλλους Δήμους. Πρέπει, για να γίνει αυτό το έργο, να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις με επιχορηγήσεις και  χορηγίες. Ένα στάδιο (στίβου) που ζητάνε τόσο πολύ οι Μαρουσιώτες, αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι παραμελημένες και πρέπει να πάρουν ζωή με καινούργια προγράμματα. Το Μαρούσι είναι για μένα το κέντρο των Βορείων Προαστίων. Είμαστε ακριβώς στη μέση και πρέπει να ομορφύνει όλο το εμπορικό κέντρο με ευρωπαϊκά δεδομένα και οι έμποροι να δούνε μια καινούργια μέρα. Γι’ αυτό αποφάσισα και για πολλούς ακόμα λόγους  σε αυτές τις εκλογές να είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος  με τον ανεξάρτητο συνδυασμό Ενωμένο Μαρούσι με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμέρο, όπου έχει μια εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, είναι πολιτικός και βλέπω έναν άνθρωπο νέο, με όρεξη για την πόλη που μένει. Προέρχομαι από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή την στιγμή δεν βλέπω ούτε κόμματα , ούτε χρώματα στην πόλη μου αλλά τον άνθρωπο.

Ερώτηση: Η ενασχόλησή σου με τη μουσική περιλαμβάνει και τη δημιουργία και διοργάνωση πολλών  φεστιβάλ. Τι σου αρέσει πιο πολύ να διδάσκεις ή να διοργανώνεις:

Δεν θα αφήσω ποτέ την διδασκαλία και θα μεταφέρω όσο μπορώ τις γνώσεις μου στα παιδιά, τις θεατρικές ομάδες που έχω και την χαρά να δημιουργούμε μέσα από τον όμορφο κόσμο της μουσικής. Τις σπουδές μου τις ξεκίνησα από ηλικία 5 χρονών και προέρχομαι από μεγάλη μουσική οικογένεια (μητέρα μου η καταξιωμένη σολίστ και μαέστρος Κατερίνα Βαφειάδου, ο πατέρας μου είναι συνθέτης γράφει μουσική στην Καλιφόρνια για ταινίες και σειρές στην τηλεόραση), όπως βλέπεις αυτό το μικρόβιο δεν φεύγει.

Επίσης δεν θα αφήσω και ποτέ την σκηνή. Με γεμίζει όταν τραγουδάω, όταν ερμηνεύω ένα έργο στον κόσμο. Με ξεκουράζει μην σου πω. Μου αρέσει αυτή η επικοινωνία γιατί είναι αληθινή.

Μάλιστα τώρα ετοιμάζω ένα θεατρικό. Το 2014 που διοργάνωσα το 1ο jazz festival στο Μαρούσι, και είπα θα το κάνω με ευρωπαϊκά πρότυπα και θα ξεκινάει στις 5.00 ώρα όλοι γελάγανε. Με δικαίωσε η προσέλευση του κόσμου , 4.000 άτομα. Γονείς με τα καροτσάκια και τα παιδιά τους που ερχόντουσαν με τα καπελάκια τους να πάρουν θέση. Οι ραδιοφωνικές χορηγίες που είχα και όλα τα media που σε όλη αυτήν τη προσπάθεια ήταν χορηγοί. Το 2016 το 2ο jazz festival που ακολούθησε. Όλα αυτά τα φεστιβάλ έπρεπε να είναι θεσμός στην πόλη μας όπως και πολλά άλλα.

Να κλείσουμε με ένα ωραίο μήνυμα. Πάντα όλοι οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι και να ασχολούνται με αυτό που στη ψυχή τους τους γεμίζει. Συγχαρητήρια για το όμορφο site που μας ενημερώνει για τα νέα της πόλης και δίνει το βήμα στους Μαρουσιώτες. Σας ευχαριστώ.

*Ευχαριστούμε την Ντέπη Σακελλαρίου για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Ακλόνητο φαβορί στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Αμαρουσίου φαίνεται να είναι ο νυν Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες. Πλησιάζοντας...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας η συμμορία των ανηλίκων πλησίασε το θύμα καθώς περπατούσε αμέριμνο στην οδό Νερατζιώτισσας με κατεύθυνση προς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, ένας 18χρονος αλλοδαπός και ένας 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Λίγες μέρες μένουν για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και η πόλη του Αμαρουσίου ζει σε προεκλογικούς ρυθμούς, όχι μόνο για την εκλογή του...