Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
30.6 C
Marousi

Σκληρή ανακοίνωση Μαγιάκη κατά της κυβέρνησης για την εκχώρηση Μαρουσιώτικων ακινήτων στο Υπερταμείο

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, με αφορμή τα Μαρουσιώτικα ακίνητα που εκχωρούνται στο Υπερταμείο βάσει του ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε γίνεται λόγος για την εκχώρηση  15 «φιλέτων» του Δήμου, στα οποία περιλαμβάνονται και τα περίπου 700 στρέμματα του κτήματος Συγγρού.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η παράταξη μας μετά την πρώτη πριν 20 ημέρες επεξεργασία της λίστας των ακινήτων του Αμαρουσίου που μεταφέρθηκαν στο Υπερταμείο με απόφαση της Κυβέρνησης, παρουσιάζει σήμερα πιο λεπτομερή στοιχεία. Η λίστα που δημοσιεύεται στο τέλος του δελτίου μας δείχνει ανάγλυφα την περιβαλλοντική ζημιά και την μεγάλη υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος που θα προκύψει για την πόλη αν υλοποιηθεί ο σκοπός για τον οποίο μεταφέρθηκαν τα ακίνητα. Αντί οι δημόσιες εκτάσεις να δοθούν στις τοπικές κοινωνίες για την κάλυψη των αναγκών τους, κρυφά και χωρίς να ζητηθεί η γνώμη τους, μεταφέρθηκαν από την κυβέρνηση στο Υπερταμείο για να τα αγοράσουν κοψοχρονιά ιδιώτες.

Καλούμε τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους τοπικούς φορείς της πόλης να αντιδράσουν άμεσα. Αυτό το ξεπούλημα της πόλης δεν θα περάσει. Δεν πέρασε πριν από 20 χρόνια με τα «Master Plan” του Τζανίκου, δεν θα περάσει ούτε και τώρα! Καλούμε επίσης τη Δημοτική Αρχή να βγει από την αδράνεια της. Αν και έχουν περάσει τρεις περίπου εβδομάδες από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αναδείξαμε το θέμα, δεν πήρε κανένα μέτρο για να ξεκινήσει η νομική διαδικασία για την προσφυγή στο ΣτΕ και την ακύρωση του σχετικού ΦΕΚ της μεταφοράς των ακινήτων. Ούτε συγκρότησε την διαπαραταξιακή επιτροπή που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα θέλαμε να της υπενθυμίσουμε ότι η αδράνεια είναι συνενοχή!

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ

Συνολικά με το ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 μεταφέρθηκαν στην ΕΤΑΔ, θυγατρική του Υπερταμείου 1083,5 στρέμματα Μαρουσιώτικης δημόσιας γης και γύρω στα 15 ακίνητα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δάση, κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι και οικόπεδα «φιλέτα».

ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ 704,5 στρέμματα

ΔΑΣΟΣ ΜΙΜΗΚΟΠΟΥΛΟΥ 34,5 στρέμματα

ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕΛΕΤΕ 134,5 στρέμματα

ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗ 20,3 στρέμματα

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΠ. ΛΟΥΗ ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗ 8,0 στρέμματα

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΟΑΚΑ ΣΠ.ΛΟΥΗ 34,4 στρέμματα

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΟΑΚΑ ΚΥΜΗΣ 67,9 στρέμματα

ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΔΟΣ ΕΡΕΣΣΟΥ Ν. ΛΕΣΒΟΣ 7,3 στρέμματα

ΧΕΥ ΚΥΜΗΣ 4,5 στρέμματα

ΧΕΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 3,0 στρέμματα

ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ 3,8 στρέμματα

Εκτός από τα παραπάνω υπάρχουν διάσπαρτα οικόπεδα που η συνολική τους έκταση, πλέον των παραπάνω. ανά περιοχή της πόλης είναι:

ΑΝΑΒΡΥΤΑ, ΒΟΡΡΕ, Ν. ΛΕΣΒΟΣ 29,6 στρέμματα

ΣΤΟΥΝΤΙΟ Α 6,6 στρέμματα

ΨΑΛΙΔΙ 4,8 στρέμματα

ΑΓ. ΘΩΜΑΣ 3,6 στρέμματα

Ν. ΜΑΡΟΥΣΙ 6,4 στρέμματα

ΣΩΡΟΣ 2,9 στρέμματα

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ 6,2 στρέμματα

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ 3,3 στρέμματα

Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά τους συμπολίτες που αυθόρμητα μας βοήθησαν στην επεξεργασία των στοιχείων».

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Ορφέας Στασινός: Τίτλοι τέλους σε μια ανεπανάληπτη ιστορία στο Μαρούσι

 O Ορφέας Στασινός αποτελεί την ιστορία του Αμαρουσίου τα...

Κάτω από τη βάση σε βασικές υπηρεσίες ο Δήμος Αμαρουσίου στην έρευνα του ΥΠ.ΕΣ.

Mεγάλη έρευνα για τις δημοτικές αρχές  διεξήχθη από το...

Τα 100 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην Παιδεία γιόρτασε το 1ο Πειραματικό Λύκειο Αμαρουσίου

Με λαμπρότητα και πλήθος διακεκριμένων προσκεκλημένων, το 1ο Πειραματικό...

Μαρούσι: Εγκαινιάστηκε η νέα πρότυπη παιδική χαρά στο Αμαλίειο

Ο χώρος, που για πολλά χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένος και αναξιοποίητος,...

Παπαθεοδώρου: «Να πάμε το το Μαρούσι εκεί που του αξίζει»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Αμαρουσίου, ο...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img