Στο Μαρούσι βρέθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος όπου συναντήθηκε με νέους στις Ουρσουλίνες

Στο Μαρούσι βρέθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος όπου συναντήθηκε με νέους στο Σχολείο Αγίου Διονυσίου των Αδελφών Ουρσουλινών στο Μαρούσι.

Δείτε το βίντεο:

Αν και προτάθηκε στον Πάπα Φραγκίσκο κατά την παραμονή του στην ελληνική πρωτεύουσα να χρησιμοποιήσει πολυτελή και θωρακισμένα αυτοκίνητα από τον στόλο της Αστυνομίας και της υπηρεσίας συνοδείας επισήμων, εκείνος προτίμησε ένα Fiat500αράκι. Λιτός ήταν και ως προς τη διαμονή του. Αρνήθηκε να μείνει σε κάποιο από τα πολυτελή ξενοδοχεία, που βρίσκονται είτε στο κέντρο της Αθήνας είτε στην παραλία, επιλέγοντας την αποστολική μόνη της Αγίας Έδρας, στο Ψυχικό.

Το παιδί μεταναστών από την Ιταλία που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπουένος Άϊρες έχει κερδίσει το προσωνύμιο «ο Πάπας του λαού» και «των Φτωχών». Γελάει, βγάζει σέλφις, δεν μένει στα πολυτελή παπικά διαμερίσματα, αλλά σε ένα ταπεινό δωμάτιο του Βατικανού. Απέσυρε τον παπικό θρόνο, αντικαθιστώντας τον με μία απλή λευκή καρέκλα. «Δεν θα καλούμε τους πιστούς να έρθουν στην εκκλησία. Εμείς θα πάμε να τους βρούμε έξω από αυτήν», είναι το μόττο του.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:Πανυγήρισε ο Ι. Ν. Αγίου Θωμά

Το απόγευμα της Κυριακής 20 Απριλίου 2026, τελέστηκε η...

Μαρούσι:Πανηγύρισε ο Ι.Ν Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι

Μεγάλη γιορτή του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Ψαλιδίου, προς τιμήν...

25 χρόνια από τον θριάμβο του Αμαρουσίου και την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα

Η 17η Απριλίου αποτελεί μια ημέρα ορόσημο για το...

Μαρούσι:Δολοφονία Ελευθερίας Αγραφιώτου: Η ανεξιχνίαστη υπόθεση που συγκλόνισε

Το Μαρούσι, μια περιοχή που συνήθως συνδέεται με τη...

Μαρούσι: Μαχαίρωσε 17χρονο σε στήθος, χέρι και πόδι για μία χρυσή αλυσίδα

Ο άγνωστος άνδρας απαίτησε από τον ανήλικο να του...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img