Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2026
10.1 C
Marousi

Το Μαρούσι γιόρτασε με κάθε επισημότητα την Πολιούχο Παναγία Θεοτόκο

Τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Θεοτόκου Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης τίμησε με λαμπρότητα το Μαρούσι, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου και νέου Περιφερειάρχη Αττικής κου Γιώργου Πατούλη, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μελών και νεοεκλεγέντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων της Ιεροσύνης και των Τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άνοιξαν με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια   την παραμονή της μεγάλης γιορτής στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και σύσσωμου του Ιερού Κλήρου του Ναού και των λοιπών Ενοριών της πόλης.

Ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου και του αγήματος του Στρατού, καθώς και εκπροσώπων του σώματος Ποντίων Αμαρουσίου, του σώματος Ελλήνων Προσκόπων, και του σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Το τελετουργικό μέρος της ημέρας ολοκληρώθηκε με την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, στην πλατεία της Αγίας Λαύρας δεκάδες συμπολίτες απόλαυσαν το βράδυ της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, με παραδοσιακά, ρεμπέτικα, νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια από το συγκρότημα «ΓΑΛΑΝΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑ», στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές μαζί τους, ευχόμενος για τους ίδιους και τις οικογένειες τους «υγεία», με τη χάρη της Παναγίας να  συνοδεύει το κάθε βήμα της ζωής τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν ανήμερα της μεγάλης γιορτής  στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, το Μεθεόρτιο Εσπερινό και την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν επίσης: οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου κος Βασίλης Κόκκαλης και κος Ευάγγελος Κάββαλος, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ρένα Χαλιώτη, κος Νίκος Πέππας, κος Στέφανος Τσιπουράκης, κος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, κος Θανάσης Βελής, κος Κωνσταντίνος Ρώτας και κος Παναγιώτης Σαγρής.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:Καθυστερήσεις στην αποκομιδή απορριμμάτων, εξαιτίας επειγουσών εργασιών συντήρησης της Αττικής Οδού

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης μας...

Μαρούσι:Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση για τα Αδέσποτα Ζώα στην πόλη μας

Ο  Δήμος Αμαρουσίου καλεί σε διάλογο 🤝 πολίτες, φιλοζωικές...

Μαρούσι: Πωλούσαν απομιμητικά προϊόντα που έμοιαζαν με γνήσια

Να διαθέτουν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα, τα οποία παρέπεμπαν...

Mαρούσι:Στο τοπ 10 με τις περιοχές που αναζητούν τώρα οι υποψήφιοι αγοραστές και ενοικιαστές(+πίνακες)

Η σύγκριση στις αναζητήσεις του σήμερα με αυτές προ...

Μαρούσι: Τοιχίο στήριξης πεζοδρομίου έτοιμο να πέσει δίπλα σε σχολείο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού mega και συγκεκριμένα...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img