Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών “Σπύρος Λούης“, σε συνεργασία με το Λύκειον των Ελληνίδων ύψωσαν την ιστορική πρώτη σημαία του Ελεύθερου ελληνικού κράτους στον πιο ψηλό ιστό του Ολυμπιακού συγκροτήματος.
Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τιμά την τόλμη των ηρώων του έθνους, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον, καθώς οι ήρωες δε δίστασαν να θυσιάσουν ακόμα και τη ζωή τους για την Ελευθερία.
Διακόσια χρόνια μετά, η λάμψη της Ελληνικής Επανάστασης φωτίζει το μέλλον.
Λόγω της πανδημίας και των έκτακτων μέτρων, τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είχαν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.