Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2025
7.6 C
Marousi

Πολιτιστικές Διαδρομές «Περιήγηση στην Αρχιτεκτονική Κληρονομιά του Αμαρουσίου» Σάββατο και Κυριακή, 1 και 2 Απριλίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου προσκαλούν τους δημότες σε μία νέα Πολιτιστική Διαδρομή το Σάββατο 1 και Κυριακή, 2 Απριλίου 2023, ώρα 10:00.

Μία περιήγηση σε ήσυχους δρόμους της πόλης μας, όπου συναντά κανείς παλιά αρχοντικά και εξοχικές επαύλεις, που θυμίζουν το δημοφιλές θέρετρο που ήταν κάποτε το Μαρούσι. Μία περιήγηση σε αντιπροσωπευτικά δείγματα της τοπικής Αρχιτεκτονικής, που διατηρεί στοιχεία τόσο της παραδοσιακής όσο και της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής.

Είναι δεκατρείς βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί ναοί και περί τα τριάντα πέντε ακόμη κτίρια στο Μαρούσι, χαρακτηρισμένα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ και του ΥΠΕΝ ως νεότερα μνημεία ή ως διατηρητέα, που κρατούν την αρχιτεκτονική μνήμη ζωντανή στον αστικό ιστό της σύγχρονης πόλης.

Η επίσκεψη σε δέκα από αυτά τα κτίρια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές», που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.

Η Περιήγηση θα ξεκινήσει από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη και ύστερα από μία περιπατητική διαδρομή στους πεζόδρομους της περιοχής, με σύντομη παρουσίαση επιλεγμένων διατηρητέων κτιρίων, όπως το νέο Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΡΤΕΜΙΣ, που πρόσφατα ανακαινίστηκε από το Δήμο. Η διαδρομή θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων, με παρουσίαση του ιστορικού κτιρίου της  Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης» και του υπό αναστήλωση κτιρίου της οδού Αρκαδίου (βίλα Λουμίδη).

 

Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί η Βορέειος Βιβλιοθήκη (Στεφάνου Δραγούμη 9, Μαρούσι) στις 10:00.

Η συμμετοχή στην Πολιτιστική Διαδρομή είναι δωρεάν.

Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ)
κα Ρούλα Ρέππου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 210 8056314, εσωτερικό 219
e-mail:  [email protected]

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:Viva Rena – αντιδήμαρχος πολιτισμού η πολύπειρη Ρένα Χαλίωτη

Όπως ενημέρωσε στο προσωπικό της προφίλ στο Fb η...

Μαρούσι:Ο Νίκος Πέππας αναπληρωτής Δήμαρχος & νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ο Νίκος Πέππας αντιδήμαρχος μέχρι πρότινος Αθλητισμού & Πολιτισμού...

Μαρούσι:O Σπύρος Σταθούλης αντιδήμαρχος Αμαρουσίου νέος Γ.Γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο

Σε έξι αλλαγές γενικών γραμματέων υπουργείων προχώρησε το Μέγαρο...

Μαρούσι:Φωτιά σε διαμέρισμα-Δύο άτομα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές...

Mαρούσι:To παρκάρισμα της χρονιάς στο Μαρούσι – Η οδηγός… είχε αργήσει σε ραντεβού(+ video)

Ένα πραγματικά αδιανόητο θέαμα αντίκρισαν περαστικοί και οδηγοί στη...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img