Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΓΕΝΙΚΑ

Β. Κόκκαλης: Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου κύριε Σγουρέ

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ. Σγουρός για το ζήτημα των παιδικών χαρών του Δήμου Αμαρουσίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής Βασίλης Κόκκαλης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας επιχειρούν να μειώσουν το έργο που έχει γίνει αυτά τα 12 χρόνια στο Δήμο Αμαρουσίου, από τον Δήμαρχο και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Ματαιοπονούν όμως.

Εδώ και 12 χρόνια ο Γιώργος Πατούλης, αποδεικνύει κάθε μέρα στην πράξη, όχι με λόγια, ότι αποτελεί προτεραιότητά του η στήριξη των οικογενειών της πόλης και ιδιαίτερα, της νέας γενιάς.

Στο διάστημα αυτό:

  • Δημιούργησε ένα πρότυπο δίκτυο δημοτικών παιδικών σταθμών, στο οποίο φιλοξενούνται κάθε χρόνο πάνω από 850 παιδιά εργαζόμενων οικογενειών της πόλης.
  • Αύξησε τις παιδικές χαρές του Δήμου Αμαρουσίου από 20, σε 40.
  • Προχώρησε στην πιστοποίηση της ασφάλειας τους, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Νόμος, ενώ τις εξόπλισε με νέα, σύγχρονα, κι ασφαλή παιχνίδια. Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανανέωσης του εξοπλισμού των οργάνων και παιχνιδιών των παιδικών μας χαρών, με μια εργολαβία ύψους 250.000 ευρώ που ήδη εκτελείται.
  • Η διαδικασία πιστοποίησης της ασφάλειας και της καταλληλότητας των παιδικών χαρών του Δήμου είναι μια δυναμική και διαρκής διαδικασία, η οποία  γίνεται σε ετήσια βάση και ξεχωριστά για κάθε παιδική χαρά. Αυτή τη στιγμή έχουν πιστοποιηθεί ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο πιστοποίησης περίπου 30 παιδικές χαρές και εκκρεμεί η πιστοποίηση και των υπολοίπων. Σε όσες περιπτώσεις κρίνεται ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία δεν πρέπει να λειτουργούν οι παιδικές χαρές, ο Δήμος προχωρά στην προσωρινή παύση της λειτουργίας τους. Αυτό συμβαίνει σήμερα σε δύο περιπτώσεις.

Καλούμε αυτούς που επιχειρούν να δημιουργήσουν με άστοχες κι ανεύθυνες ανακοινώσεις προεκλογικού χαρακτήρα, αίσθημα φόβου κι ανασφάλειας στους γονείς και τα παιδιά που περνούν δημιουργικά το χρόνο τους στις παιδικές χαρές του Δήμου Αμαρουσίου, να σταματήσουν.

Δεν θα ανεχθούμε προεκλογικά παιχνίδια στην πλάτη των οικογενειών της πόλης, κυρίως από πρόσωπα που κατείχαν στο παρελθόν θέσεις ευθύνης αλλά δεν πρόσφεραν στην πόλη μας το παραμικρό. Κι αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που καταψηφίστηκαν από τους πολίτες του Αμαρουσίου.

Όσον αφορά Στις αναφορές του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού, για τα χρέη του Δήμου Αμαρουσίου, του υπενθυμίζουμε ότι τα χρέη αυτά τα δημιούργησε και τα φόρτωσε στις πλάτες του μαρουσιώτικου λαού ο κομματικά «ομόσταβλος» του, πρώην Δήμαρχος Π. Τζανίκος.

Ας απευθύνει σε αυτόν τη μομφή, κι όχι στο Γιώργο Πατούλη που το 2007 παρέλαβε ένα Δήμο με χρέη άνω των 350 εκ. ευρώ και αφήνει φεύγοντας πλεόνασμα, που ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ. Παρέλαβε ένα Δήμο με 24 Νομικά Πρόσωπα κι Επιχειρήσεις και παραδίδει ένα Δήμο με δύο μόλις Νομικά Πρόσωπα. Διέγραψε πρόστιμα, προσαυξήσεις και κούρεψε δάνεια, με όφελος πάνω από 80 εκατ. ευρώ για τον Δήμο. Εκτέλεσε έργα άνω των 120 εκατ. ευρώ, χωρίς να επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τους πολίτες του Αμαρουσίου.

Στην πράξη, κι όχι με λόγια, ο Γιώργος Πατούλης προχώρησε στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου κι έκανε έργο, που έκανε την καθημερινότητα των πολιτών, καλύτερη».

Βασίλης Κόκκαλης

Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ζωηρό χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν οι μικροί φίλοι από τα τμήματα θεατρικού παιχνιδιού του Δήμου Αμαρουσίου, με τα δρώμενα που παρουσίασαν στο χώρο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Μακρυγιάννη και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, εγκαινιάστηκε  την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, ένας νέος κύκλος Περιβαλλοντικών Δράσεων με τίτλο «Αγαπώ την πόλη μου». Η πρώτη...