fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΓΕΝΙΚΑ

Εκλογικό «ντέρμπι» προβλέπεται στην Κηφισιά – Όλες οι εξελίξεις στο γειτονικό μας δήμο

Θωμάκος Ξυπολιτάς

Στη γειτονική μας Κηφισιά η παραδοσιακή υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας θα είναι για μια ακόμα φορά δεδομένη. Ο νυν δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος θα είναι εκ νέου υποψήφιος και παρότι αρχικά φαινόταν ότι θα αφήσει το «δαχτυλίδι» στον διόσκουρό του Βαγγέλη Αυλήτη, θα διεκδικήσει την τρίτη συνεχή θητεία του.

Οι «κεραίες» του Μαρούσι24 ενημερώθηκαν για μια αρχική δυσαρέσκεια του Βαγγέλη Αυλήτη με ενδεχόμενη κάθοδο του στην περιοχή των Κυκλάδων που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον ισχυρό τοπικό βουλευτή και Υπουργό Γιάννη Βρούτση. Παρά όμως το πλήθος των επιλογών του, ο δημοφιλής Κηφισιώτης αντιδήμαρχος δεν είναι από αυτούς που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και θα αποτελέσει για μια ακόμα φορά τη δύναμη πυρός του συνδυασμού του Γιώργου Θωμάκου.

Τις δυο προηγούμενες τετραετίες ο Γιώργος Θωμάκος κέρδιζε στο δεύτερο γύρο και πάντα «στο νήμα» τον πρώην δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη. Βάση πληροφοριών το πιθανότερο σενάριο είναι ο Νίκος Χιωτάκης να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βορείου τομέα στην Περιφέρεια Αττικής με το Γιώργο Πατούλη.

Η επιλογή αυτή του Νίκου Χιωτάκη φαίνεται πως φέρνει εξελίξεις με το όνομα του Βασίλη Ξυπολυτά να ακούγεται πως θα διεκδικήσει τη δημαρχία.

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς ανήκει στην γενιά των 40άρηδων με μεγάλη αποδοχή από την τοπική κοινωνία. Είναι επιχειρηματίας, αλλά και με εμπειρία στην δημόσια διοίκηση έχοντας διατελέσει Διοικητής στην Ο.ΣΥ Α.Ε (Λεωφορεία και τρόλεϊ Αττικής), στο Ε.Κ.Α.Β και Αντιδήμαρχος Κηφισιάς.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία αφού έχει χρίσει αντιδήμαρχος στο δήμο της Κηφισιάς για πολλά χρόνια. Επίσης, στις πρόσφατες εκλογές, ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας τον δικαίωσαν, ιδιαίτερα στα όρια του δήμου Κηφισιάς.

Αν σε όλα τα παραπάνω αθροίσουμε τη δυσαρέσκεια που παρατηρείται για τον νυν δήμαρχο (Ζηρίνειο, αποκομιδή κηπαίων, έλλειψη έργων και άλλα) και τη διαφαινόμενη στήριξη στο πρόσωπο του Βασίλη Ξυπολυτά της Νέας Δημοκρατίας, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι στην Κηφισιά θα έχουμε για μία ακόμα φορά εκλογικό ντέρμπι.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που εξερράγη στον σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στην οδό...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...