Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Μαρούσι: Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σε ένα αρθρο

reading marousi24.gr

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και εν όψη των αυτοδιοικητικών εκλογών οι εξελίξεις τρέχουν. Με την ελπίδα να διαβάζετε το άρθρο σε κάποια παραλία, εμείς παραμένουμε στο Μαρούσι και θα σας κρατάμε ενήμερους.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 • Μετά τον Βαγγέλη Κάββαλο, που εδώ και αρκετούς μήνες έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής με το συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία και άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου.
 • Η δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενωμένο Μαρούσι», Κυριακή Κανάρη – Ντάλη, αφού παραιτήθηκε από δημοτική σύμβουλος, έδωσε τα χέρια με τον Αμπατζόγλου και συμφώνησε να είναι υποψήφια στην Περιφέρεια με τον Πατούλη.
 • Ο Γιάννης Γιαννέλας θα πάρει τη θέση της στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και πρώτη αναπληρωματική θα είναι η Μαρία Καπασσά.
 • Υποψήφιοι στην Περιφέρεια με τον Πατούλη θα είναι οι ιατροί Κατερίνα Δούμα και Θάνος Ασκητής που αμφότεροι διατηρούν τα ιατρεία τους στο Μαρούσι.
 • Ακόμα αναμένουμε την απόφαση του Στέφανου Τσιπουράκη. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες θα ανακοινωθεί και αυτός στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη.
 • Από εκεί και πέρα Ιωακειμίδης και Σγουρός αδυνατούν να βρουν αξιόλογα στελέχη που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.
 • Λαμπρή εξαίρεση αποτελεί το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντούρος, που είναι από τα ανερχόμενα πολιτικά στελέχη και θα είναι υποψήφιος με τον Γιάννη Σγουρό. Μαθαίνουμε ότι έχει ισχυρές στηρίξεις από τη νεολαία και θα είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που θα εκλεγούν. Σημειώστε το όνομα του και κρατήστε το για το μέλλον.

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»;

 • Στα του Αμαρουσίου έχουμε κατά κάποιο τρόπο τη διάλυση του συνδυασμού «Ενωμένο Μαρούσι». Ο επικεφαλής Γιώργος Καραμέρος έγινε βουλευτής σε άλλη εκλογική περιφέρεια. Ο Ηλίας Γιαννακάκος παραμένει σε στάση αναμονής και δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του. Οι Κώστας Βλάχος και Θ. Καστανάκης άλλαξαν στρατόπεδο και θα είναι υποψήφιοι με τον Αμπατζόγλου. Οι Σάρα Εσκενάζυ και Τίνα Μαρτίνη φαίνεται να έχουν αποφασίσει να μην είναι εκ νέου υποψήφιες. Ο Πέτρος Κούκουζας αναμένεται να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια με τον Ιωακειμίδη, ενώ όπως γράψαμε παραπάνω η Κυριακή Κανάρη θα είναι υποψήφια με τον Πατούλη.
 • Ουσιαστικά παραμένει ενεργή στο Δήμο Αμαρουσίου μια μικρή ομάδα αποτελούμενη από τον Σπύρο Μπόγδανο, τον Βασίλη Μπούρα και τον Δημήτρη Κουτσουβέλη που οι φήμες τους φέρνουν κοντά στον συνδυασμό του Τάσου Γιαννακόπουλου.

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 • Ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών την περίοδο Πατούλη, Τάσος Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες και επίσημα ότι θα διεκδικήσει το Δήμο Αμαρουσίου. Το όνομα του συνδυασμού είναι «Ανανέωση Επανεκκίνηση στο Δήμο Αμαρουσίου» και ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του είναι ο Πάνος Βραχνός, η Σωτηρία Κουμπούλη και ο Γιώργος Βρέντας που θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
 • Πέρα από τους παραπάνω ο Τάσος Γιαννακόπουλος έχει σχεδόν συμφωνήσει με πρώην αντιδήμαρχο από την περίοδο Πατούλη. Ο συγκεκριμένος είναι γηγενής Μαρουσιώτης και χαρακτηρίζεται από την ευθύτητα των λόγων του.

 

ΗΡΕΜΟΣ Ο ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ – ΝΙΚΟΣ ΠΕΠΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟI ΚΡΙΚΟΙ

 • Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία, αφού είναι εξαιρετικά απίθανο να απειληθεί η κυριαρχία του. Με το νέο νόμο το 43% δίνει την εκλογή από την πρώτη Κυριακή και σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές της πόλης, ο Αμπατζόγλου αυτή τη στιγμή κυμαίνεται μεταξύ 60 και 70%.
 • Πόντους στη μάχη του σταυρού πήρε και αυτό το καλοκαίρι ο Νίκος Πέππας. Για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος ΚΕΔΑ οργάνωσε ένα εξαιρετικό φεστιβάλ με αποτέλεσμα να είναι απόλυτα ευχαριστημένοι μαζί του τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι δημότες. Ο Νίκος Πέππας μπορεί να είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι από τα πιο εργατικά και αποτελεσματικά στελέχη του Δήμου Αμαρουσίου. Άποψή μας είναι ότι στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες του Αμαρουσίου θα επιβραβεύσουν το έργο του και τη σεμνότητά του.
 • Πολλά θετικά σχόλια ακούμε επίσης για τον αντιδήμαρχο πρασίνου Γιάννη Ιωαννίδη. Ανταπεξέρχεται άριστα στα καθήκοντά του και μέσα σ’ ένα χρόνο που έχει αναλάβει τη διοίκηση της Υπηρεσίας, έχει κατορθώσει να αναμορφώσει τις περισσότερες παιδικές χαρές της πόλης μας. Αν στην αποτελεσματικότητά του προσθέσουμε και τη σεμνότητα του χαρακτήρα του, αντιλαμβανόμαστε γιατί ο Δήμαρχος τον έχει επιλέξει ως βασικό συνεργάτη του.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το Δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες...