Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
11.6 C
Marousi

Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου: Μέτρα κατά της εκποίησης των δημοτικών ακινήτων που έχουν ενταχθεί στη λίστα του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ

Μία σειρά από μέτρα για την προστασία των Χ.Ε.Υ και των ελεύθερων δημόσιων χώρων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου και κινδυνεύουν με ιδιωτικοποίηση λόγω της ένταξής τους στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ), αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε συζήτηση που προηγήθηκε κατόπιν της ερώτησης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λευτέρη Μαγιάκη.

Μεταξύ των ακινήτων που φέρεται να μεταφέρονται στο Υπερταμείο είναι ο Χ.Ε.Υ Κύμης, Χ.Ε.Υ Κηφισιάς, το Δάσος Μιμηκόπουλου, η δασική έκταση Καρέλα, η δασική έκταση στη Νέα Λέσβο, δύο μεγάλες εκτάσεις εντός του δάσους Συγγρού, παραρεμάτιες περιοχές στη Νέα Λέσβο, κτήμα Βορρέ (84 γεωτεμάχια), στο Σισμανόγλειο, στο Νέο Μαρούσι, στο Πολύδροσο, όλο το πάρκο Ελευθερίας στην Αγία Φιλοθέη, δύο μεγάλα πάρκινγκ στο ΟΑΚΑ, δύο μεγάλα οικόπεδα επί της οδού Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και Φραγκοκλησσιάς, στον Παράδεισο, ο αθλητικός και κοινόχρηστος χώρος, καθώς και ο παιδικός σταθμός στο Πολύδροσο.

Κάνοντας αποδεκτή την πρόταση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε ομόφωνα το πράσινο φως για την επικαιροποίηση και συμπλήρωση των υπ’ αριθμ. 83/2014, 171/2015 και 02/2016 ψηφισμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου με τα οποία κατατίθεται η εναντίωση του στη διαδικασία αξιοποίησης των Χώρων Εγκατάστασης Υποδομών (Χ.Ε.Υ) από το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.

Παράλληλα, πρότεινε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής με τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων από τη Νομική και την Τεχνική υπηρεσία, οι οποίοι για καθένα από τα ακίνητα τόσο για τους Χ.Ε.Υ όσο και για όλους τους υπόλοιπους ελεύθερους δημόσιους χώρους που ανήκουν διοικητικά στο Μαρούσι και αναφέρονται στη λίστα του Υπερταμείου.

Η διαπαραταξιακή επιτροπή θα αναλάβει να εκδώσει σχετικό πόρισμα, το οποίο και θα θέσει υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με την ευκαιρία της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, σε έντονους τόνους, για άλλη μια φορά έκανε σαφές ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης δεν θα επιτρέψει την εκποίηση της δημοτικής περιουσίας και να αντιταχθεί με κάθε μέσο στα δρομολογούμενα σχέδια της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Συνεχίζεται το έργο “Επεκτάσεις και αποκαταστάσεις υφιστάμενων αγωγών ακάθαρτων και ομβρίων”

Με το έργο “Επεκτάσεις και αποκαταστάσεις υφιστάμενων αγωγών ακάθαρτων και...

Περιστέρι – Μαρούσι 81-86: Πήρε το διπλό αλλά οχι τη διαφορά

Την 4η του νίκη μετά από 14 στροφές στο...

Μαρούσι: Συνελήφθη 14χρονος που κυκλοφορούσε με μαχαίρι πεταλούδα και αεροβόλο πιστόλι – Άγνωστο αν ανήκει σε συμμορία

Στη σύλληψη ενός 14χρονου προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ...

Ημερίδα με θέμα: «Υγεία & Ευεξία στο Μαρούσι», με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη, σας...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img