Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Άνοιξε αυλαία δυναμικά το τριήμερο αφιέρωμα του Δήμου Αμαρουσίου την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας!

Ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, με σκοπό να παρακολουθήσει την ιδιαίτερα πετυχημένη αυτοβιογραφική θεατρική παράσταση της Πολύνας Γκιωνάκη για τη γυναικεία κακοποίηση «Κόκκινη Μνήμη», την οποία τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Γ. Πατούλης:« Είναι χρέος όλων μας να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, με σκοπό την εξάλειψη κάθε μορφής βίας σε βάρος των γυναικών, η οποία αποτελεί συμπεριφορά προσβλητική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, αφού εξέφρασε τις  θερμές ευχές του σε όλες τις γυναίκες, με την ευκαιρία  του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, τόνισε τον σπουδαίο ρόλο της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης και προσωπικά της κας Γκιωνάκη, στην ευαισθητοποίηση όλων για την αντιμετώπιση της κακοποίησης.

« Η βία κατά των γυναικών αποτελεί καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για ζωή, ελευθερία, ψυχική και σωματική ακεραιότητα. Είναι χρέος όλων μας να εντείνουμε τις προσπάθειες μας με σκοπό την εξάλειψη κάθε μορφής βίας σε βάρος των γυναικών, η οποία αποτελεί συμπεριφορά προσβλητική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Η πρωτοβουλία της κας Γκιωνάκη είναι αξιέπαινη προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο Δήμος Αμαρουσίου προσέφερε σε όλες τις παριστάμενες από ένα τριαντάφυλλο μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του.

Την παράσταση παρακολούθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη,Κων/νος Ρώτας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Λέκκα- Καλαντζάκη, Πέτρος Κόνιαρης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ελένη Βλάχου Σταματάκη, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης.

-Το τριήμερο αφιέρωμα του Δήμου Αμαρουσίου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, στις 08:00 μ.μ. , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (Βας. Σοφίας 9& Δ. Μόσχα) με την ημερίδα: « Η Υγεία της Γυναίκας.» 

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:
Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας
Χρήστος Παπασιδέρης, Αγγειοχειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Γιώργος Κολλιόπουλος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Επιμελητής Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου»
Δημήτρης Δανιάς, Οικογενειακός Σύμβουλος

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμος Αμαρουσίου θα προσφέρει δωρεάν ιατρικό – διαγνωστικό έλεγχο από τους ιατρούς ομιλητές σε όλες τις γυναίκες που θα παραβρεθούν στην ομιλία.

Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στις 11 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» (Βασιλίσσης Όλγας 12, Σταθμός Η.Σ.Α.Π) με το ανοικτό πρόγραμμα γυμναστικής «ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ με την Ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή».
Η Ολυμπιονίκης και γυμνάστρια Πηγή Δεβετζή θα γυμνάσει και θα συμβουλεύσει τις συμμετέχουσες με στόχο την Υγεία και την Ευεξία της Σύγχρονης Γυναίκας.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό κέντρο του Δημαρχείου 2132038000.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Επτά κινηματογραφικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μεγάλος αριθμός ατόμων φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες συγκρούστηκε χθες Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:40 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου με ομάδα ανηλίκων για άγνωστο λόγο....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν τα παιδιά των αθλητικών τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου και των αντίστοιχων τμημάτων του Δήμου Βριλησσίων στο τουρνουά μπάσκετ που...