Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας: «OTAN ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ – Έξι, Φωτογράφοι-Δημιουργοί στο Μαρούσι»

Έκθεση φωτογραφίας,

Ο Δήμος Αμαρουσίου σας προσκαλεί στα Εγκαίνια μιας ξεχωριστής Ομαδικής Έκθεσης Φωτογραφίας, με τίτλο: «ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ, Έξι Φωτογράφοι-Δημιουργοί στο Μαρούσι», που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023, ώρα 18:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Άρτεμις», Βασιλίσσης Όλγας 14 και Σουρή, Μαρούσι.

Η Έκθεση διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ) και εντάσσεται σ΄ έναν ευρύτερο Κύκλο Εκθέσεων, με τίτλο: «ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ», που έχει ως στόχο τη γνωριμία του κοινού με το έργο σύγχρονων Εικαστικών, που ζουν και δημιουργούν στο Μαρούσι.

Στην πολυθεματική αυτή Έκθεση παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά έργα τους, έξι καταξιωμένοι φωτογράφοι, οι οποίοι δρουν στον εικαστικό χώρο τουλάχιστον μία εικοσαετία και η δουλειά τους
καλύπτει τεχνικές και κινήματα από το 19ο αιώνα έως σήμερα. Μέσα από τη συνεχή αναζήτηση του φακού τους, οι εικόνες τους αφηγούνται σίγουρα, κάτι ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι Φωτογράφοι:

Γιώργος Βλάσσης: Η αποκάλυψη του λυρικού στοιχείου του ανθρώπινου βίου, οι συμπτωματικές οπτικές εκκεντρικότητες και η αυθόρμητη θεατρικότητα των παραστάσεων αποτελούν μοτίβα, στα οποία εστιάζει ο φακός του φωτογράφου.

Γιάννης Θεοδωρόπουλος: Οι φωτογραφίες του διακρίνονται για την έλλειψη περιγραφικότητας και την εστίαση σε απεικονίσεις «μικροσυμβάντων». Ξεχωρίζουν με τον ελλειπτικό χαρακτήρα, τη γεωμετρική σύνθεση και το λιτό τους λεξιλόγιο.

Βασίλης Λιάππης: Εξειδικεύεται σε αρχιτεκτονικές, εναέριες και φωτογραφίες τοπίου. Η φύση είναι το στοιχείο που κυριαρχεί και έχει καθορίσει, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, την ταυτότητα της φωτογραφικής του έκφρασης.

Πηνελόπη Μασούρη: Βλέπεις διαφορετικά μέσα από το προσοφθάλμιο της φωτογραφικής μηχανής παρατηρείς με κάποια ιδιάζουσα ένταση. Μια ύστατη επιδίωξη συνδιαλλαγής με την ζωή, τη μνήμη και τον κόσμο, για να αφηγηθείς τα πράγματα ενδόμυχα.

Αλέξανδρος Μαυρομαράς: Γοητευμένος από τους παλιούς δημιουργούς και την ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας του 19 ου αιώνος, καταπιάστηκε με τις ιστορικές τεχνικές εκτύπωσης. Στο έργο του διατηρείται αναλλοίωτη η γοητεία του αρχέτυπου.

Χάρης Πρέσσας: Το σημαντικό στη νέα οικουμενική επικοινωνιακή γλώσσα δεν είναι το πόσο γρήγορα ή εύκολα ή τεχνικά σωστά θα γραφεί και θα κοινοποιηθεί μία εικόνα αλλά το τι θα λέει. Πόσο σημαντικό θα είναι το περιεχόμενό της εννοιολογικά, αισθητικά, εικαστικά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διάρκεια Έκθεσης: 20 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2023

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 με 14:00 και 17:00 έως 20:00 – Σάββατο: 10:00 έως 14:00

Περισσότερες Πληροφορίες: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), τηλέφωνο 210 8056314.

Έκθεση φωτογραφίας,

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μεγάλος αριθμός ατόμων φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες συγκρούστηκε χθες Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:40 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου με ομάδα ανηλίκων για άγνωστο λόγο....

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τον χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής εντός του Ο.Τ. 93-94 του Δήμου Αμαρουσίου, με την άμεση τροποποίηση του...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε 41χρονος άνδρας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν...