fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Αυτοδιοίκηση στηρίζει τους εθελοντές πολίτες

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε με τα μέλη της Οργανωτικής Ομάδας Εθελοντών της  Πανελλαδικής Εκστρατείας “Let’s do it Greece” Ν. Κιούση, Αν. Σταμάτη και Ελ. Λαμπαδάρη, στα γραφεία της Ένωσης.

Η συνάντηση αφορούσε την διοργάνωση, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, για έβδομη συνεχή χρονιά, της σπουδαιότερης ταυτόχρονης εθελοντικής δράσης της Ελλάδας, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με το περιβάλλον, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Απριλίου.

 • Γ. Πατούλης: «Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται στην πράξη το μεγαλείο του εθελοντισμού. Θα τους στηρίξουμε με όσα μέσα διαθέτουμε καθώς διαχρονική προτεραιότητα της Αυτοδιοίκησης είναι τα θέματα περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών»Πιο συγκεκριμένα αξίζει να γνωρίζει κανείς πως η εθελοντική οικογένεια του «Let’s do it GREECE – Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» δεν περιορίζει τη δραστηριότητά της, αντίθετα  ενώνει τις δυνάμεις της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με χιλιάδες εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

  Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα τη φράση “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, περιφέρειες, φορείς και πολίτες δουλεύουν ομαδικά και θα πραγματοποιήσουν δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε περιοχή της χώρας. Σπουδαία καθίσταται και η αρωγή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σε όλη την Ελλάδα.

  Επίσης, μένοντας πιστοί στην παράδοση για μία ακόμα χρονιά, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε σχολεία ολόκληρης της Ελλάδας, στην Εβδομάδα Εθελοντισμού “Let’s do it Greece 2018”, που θα λάβει χώρα από τις 23 – 27 Απριλίου, με το αποκορύφωμα των δράσεων να πραγματοποιείται την Κυριακή 29 Απριλίου.

  Ο στόχος πρώτα απ’ όλα των διοργανωτών αλλά και όλων μας για τη φετινή χρονιά είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές με πάνω από 2.000 δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα! Η φετινή θεματική είναι “Εθελοντισμός και Νεολαία”, με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας μας να παίρνουν τα ηνία στο 100%.

  Ήδη 100 Δήμοι από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκστρατεία εθελοντισμού.

  Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε στα μέλη της εθελοντικής ομάδας πως η Αυτοδιοίκηση θα βρίσκεται στο πλευρό τους για οτιδήποτε χρειαστούν και τους ευχήθηκε ολόψυχα καλή επιτυχία!

Σε δηλώσεις του υπογράμμισε τα εξής:

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται στην πράξη το μεγαλείο του εθελοντισμού σε όλους τους τομείς της ζωής. Η διάθεσή αυτών των παιδιών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πέρα και πάνω από κάθε προσωπική επιδίωξη, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αποτελεί πρότυπο για όλους μας. Θα τους στηρίξουμε με όσα μέσα διαθέτουμε.

Διαχρονική προτεραιότητα της Αυτοδιοίκησης είναι τα θέματα περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Όσο σημαντική και αν είναι, δεν αρκεί όμως μόνο η διάθεση προσφοράς από εθελοντικές ομάδες.

Πρέπει και η κεντρική εξουσία να επιδείξει την απαιτούμενη ωριμότητα σε αυτόν τον τομέα και όλοι οι αρμόδιοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα το θέμα της περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, στην ισορροπία του οικοσυστήματος μπορεί να  επηρεάσουν τις κοινωνικές δραστηριότητες, τις πολιτιστικές μας αξίες αλλά την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας».

.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 27, 2022 - Τετ
Μαρούσι, Ελλάδα
33°C αίθριος καιρός
τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29 σαβ07/30 κυρ07/31
-/29°C
αίθριος καιρός
33/24°C
αίθριος καιρός
32/22°C
αίθριος καιρός
33/23°C
αίθριος καιρός
35/26°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Νεότερη αυτοψία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, σε έργα ασφαλτοστρώσεων και επισκευών οδοστρωμάτων που εκτελούνται στην πόλη, συνοδευόμενος από τον...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τρεις τραυματίες σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο γύρω στις...