Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου: Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση με θέμα «Το μεταναστευτικό ζήτημα»

Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η εκδήλωση για το μεταναστευτικό ζήτημα . Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε ,την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό metarithmisi.gr με θέμα «Το μεταναστευτικό ζήτημα».

Στην εκδήλωση, που συνέπεσε μόλις μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν στην Ελλάδα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Παύλος Χρηστίδης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Σωτήρης Σέρμπος τοποθετήθηκαν σχετικά με τις σημερινές συνθήκες που αφορούν τις μεταναστευτικές ροές στην περιοχή μας και συζητήθηκαν οι πολιτικές θέσεις των κομμάτων αλλά και η θέση της Ευρώπης στο συγκεκριμένο θέμα.

Την εκδήλωση και τη συζήτηση με το κοινό που ακολούθησε συντόνισε ο εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού metarithmisi.gr κ. Γιάννης Μεϊμάρογλου. Χαιρετισμό υπηύθυνε εκ μέρους του Μαρουσιώτικου Κύκλου Διαλόγου ο κ. Κώστας Κανελλάκης ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σπύρος Λυκούδης. Μήνυμα έστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου ο οποίος λόγω υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραβρεθεί στη χθεσινή συνάντηση.
Η μαγνητοσκόπηση της εκδήλωσης είναι διαθέσιμη στις σελίδες του Μαρουσιώτικου Κύκλου Διαλόγου και της metaritmisi.gr στο facebook.Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την πρώτη από σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν για τη φετινή χρονιά με θέματα όπως η Δικαιοσύνη, η εξωτερική πολιτική και λοιπά. Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις:

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης αναφέρθηκε διεξοδικά στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου και στις συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ιδιαίτερα σε αυτήν που αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα που την χαρακτήρισε ως πολύ θετική, στη συνέχεια του καλού κλίματος συνεργασίας με τις τουρκικές αρχές που επικρατεί το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα τη μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Εξήγησε επίσης τα αμοιβαία οφέλη που προκύπτουν για τις δύο χώρες από την απόφαση για χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες να επισκέπτονται 10 Ελληνικά νησιά. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη σταθερή πολιτική αρχών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτό το σύνθετο, κρίσιμο και με πολύπλευρες επιπτώσεις για τη χώρα μας ζήτημα.

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη του κρίσιμου αυτού ζητήματος, στο οποίο η χώρα μας διαδραματίζει τον ρόλο ενός «μικρού μεσάζοντα». Μίλησε για την επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί η αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα που δεν άλλο από την υπανάπτυξη και τη φτώχεια και στις χώρες προέλευσης των μεταναστευτικών ροών.

Η ανάγκη κατεύθυνσης οικονομικών πόρων, μέσω επενδύσεων στις χώρες προέλευσης θα τους δώσει τη δυνατότητα να συγκρατήσουν το εργατικό τους δυναμικό που σήμερα αναζητά ελπίδα σωτηρίας κυρίως προς την Ευρώπη. Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της «φυγής» επιστημονικού και παραγωγικού δυναμικού της Ελλάδας στο εξωτερικό όπου αναζητά καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης αποδυναμώνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας μας.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Σωτήρης Σέρμπος αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή διάσταση του μεταναστευτικού ζητήματος και στην ανάγκη να συζητηθεί το ζήτημα αυτό, μαζί με τα άλλα κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα, εν όψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Ιουνίου.

«Η Ευρώπη και η Δύση συνολικά βρίσκονται σε υποχώρηση εξ αιτίας και λαθών που έγιναν από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις και υπάρχει ο κίνδυνος, το κενό που θα δημιουργηθεί από μια ενδεχόμενη αποτυχία τους να καλυφθεί από τους λαϊκιστές κίνδυνο που θα πρέπει να τον λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τους στον εκλογικό τους σχεδιασμό οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις».

Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν επίσης: ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Αμαρούσιου κ. Κωνσταντίνος Ρώτας Ο Πρόεδρος Του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κ. Δημήτριος Σμυρνής, το Μέλος του πολίτικου Γραφείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καΔανάη Τσακάλου, η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών κα Μαρία Γιαννίρη, ο Πρόεδρος της Τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Αμαρουσίου κ. Χρήστος Μπελεγράτης, ο Γραμματέας Του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αμαρουσίου κ. Στράτος Γουδινάκος και ο Πρόεδρος Της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου κ. Κωνσταντίνος Σηφάκης .

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου ο γνωστός επιχειρηματίας  Μπάμπης Βωβός που με τις κατασκευές του άλλαξε το Μαρούσι σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη βραδιά με υπέροχες μελωδίες έζησαν οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Αίθριο Θέατρο, με το μοναδικό συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή...