Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Εορτή της Μητέρας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου αφιερωμένη στην Εορτή της Μητέρας, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και με την τιμητική παρουσία της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και ο Σύλλογος Αθμονέων, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ», στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής προς τιμή της μητέρας, της μητρότητας και της προσφοράς της κάθε μητέρας στην κοινωνία.

Ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μετά το θερμό καλωσόρισμα των παρισταμένων στην εκδήλωση, υπογράμμισε ότι «η Ημέρα της Μητέρας δεν είναι απλώς μια ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας προς τις μητέρες μας, αλλά και μια ημέρα που επιβεβαιώνει την αξία της αφοσίωσης, της θυσίας και της ανιδιοτέλειας που εκείνες συνεχώς προσφέρουν».

«Μέσα από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε-πρόσθεσε- επιθυμούμε όχι μόνο να επιδείξουμε τον σεβασμό και την εκτίμηση που έχουμε για τις μητέρες, αλλά και να ενισχύσουμε τον πολιτισμικό και κοινωνικό μας ιστό. Κάθε μητέρα αφοσιωμένη στο ρόλο και στην οικογένεια της συνεισφέρει στο να κάνει τον κόσμο καλύτερο, αποτελώντας ταυτόχρονα τον πιο ισχυρό κρίκο της κοινωνίας μας».

Αναφερόμενος ο κ. Αμπατζόγλου στις υποδομές και στις δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου για την υποστήριξη της εργαζόμενης μητέρας, σημείωσε: «Προσπαθούμε να είμαστε στο πλευρό της Μαρουσιώτισσας Μητέρας, με εκείνες τις δομές που παίζουν ένα σπουδαίο ρόλο στα πρώτα κρίσιμα χρόνια της ανάπτυξης ενός παιδιού.

Αλλά και πέρα από αυτές, τα καλοκαιρινά camps, τα καλλιτεχνικά και αθλητικά προγράμματα, οι παιδικές χαρές για τους μικρούς μας φίλους, πλαισιώνουν την υποστήριξη που παρέχει ο Δήμος μας στην Μητέρα και στην Οικογένεια.

Εκτός όμως από τις υποδομές και τις δράσεις μας για τις οποίες προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο, κρίσιμο ρόλο επιτελούν και οι Κοινωνικές μας Υπηρεσίες, οι οποίες αντιμετωπίζουν δυστυχώς περισσότερα συχνά πλέον, περιστατικά δύσκολα, όπως αυτά της ενδοοικογενειακής βίας.

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν πόσα πολλά μπορεί να κάνει ένας Δήμος για τη Μητέρα, ειδικά σε μία περίοδο που το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα Εθνική απειλή.»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κάλεσε την Κεντρική Διοίκηση του Κράτους, να δρομολογήσει πόρους και όχι μόνο αρμοδιότητες στους Δήμους, προκειμένου να στηρίξουν και να δώσουν στις οικογένειες την ευκαιρία να αναπτυχθούν με υγιείς όρους, σε σύγχρονα περιβάλλοντα και με αξιόπιστες υπηρεσίες.

«Μέσα από τα όργανά μας «τόνισε- όπως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, αλλά και προσωπικά με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ διεκδικούμε να μας αποδοθούν οι αναγκαίοι πόροι, καθώς ως φορείς Διοίκησης Α’ Βαθμού, πρέπει να είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης και προπαντός δίπλα στον πολίτη και στην προκειμένη περίπτωση δίπλα στη Μητέρα».                                                    

Για τους πολλαπλούς ρόλους της Μητέρας μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και διακεκριμένος καθηγητής Ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Πρόεδρος του Συλλόγου Αθμονέων Γιάννης Ιωαννίδης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κατερίνα Βουρλάκη, που είχε επίσης την ευθύνη για το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας

Μίλησε επίσης η Αντιπρόεδρος του Forum Νέων Ραλλού Γιαννιού, ενώ η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη ανέγνωσε το έργο «Η Μητέρα» από την «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη.

Εκ μέρους του Συλλόγου Αθμονέων βραβεύτηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας η Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου, ως εργαζόμενη μητέρα για την προσφορά της στην τοπική κοινωνία.
Την εκδήλωση διάνθισαν μουσικά, ο Ηλίας Γυφτονικολός στο βιολί και η Μυρτώ Ξηρουχάκη στο βιολοντσέλο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ελένη Λέκκα, Πέτρος Κόνιαρης, Γιάννης Νικολαράκος, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα, η Δημοτική Σύμβουλος Ευτυχία Παρασύρη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μεγάλος αριθμός ατόμων φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες συγκρούστηκε χθες Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:40 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου με ομάδα ανηλίκων για άγνωστο λόγο....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Επτά κινηματογραφικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν τα παιδιά των αθλητικών τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου και των αντίστοιχων τμημάτων του Δήμου Βριλησσίων στο τουρνουά μπάσκετ που...