Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με την παρουσία πλήθους πολιτών διεξήχθη η ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου

Πρόληψη Καρκίνου Παχέος Εντέρου

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης της υγείας, διεξήχθη με επιτυχία η εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου και πλήθος πολιτών, ειδικοί επιστήμονες ανέπτυξαν τα νεότερα δεδομένα σχετικά με τη νόσο, εστιάζοντας στη σημασία του προληπτικού ελέγχου και στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Η σημερινή βραδιά είναι αφιερωμένη στην «Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου», μίας διαδεδομένης μορφής της νόσου.
Θέλω να τονίσω ότι η σημερινή συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων, που διοργανώνουμε στο Δήμο μας με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων, ώστε απλά και κατανοητά οι πολίτες να αποκτήσουν γνώσεις και να ευαισθητοποιηθούν σε σημαντικά θέματα υγείας.

Η πρόληψη από μόνη της αποτελεί και τη μισή θεραπεία, αλλά δυστυχώς για πολλά χρόνια στην Ελλάδα ήταν παραμελημένη.
Οι προληπτικές εξετάσεις είναι εξαιρετικής μεγάλης σημασίας και έχουν τον πρώτο λόγο στην έγκαιρη διάγνωση, η οποία σώζει ανθρώπινες ζωές.
Εμείς ως Δήμος μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες προωθούμε και υποστηρίζουμε το έργο της επιστημονικής κοινότητας, ώστε να γίνει αντιληπτό σε όλους η μεγάλη σημασία της πρόληψης στην προαγωγή της υγείας».

Ο Δρ. Στέφανος Τσιπουράκης, ιατρός, Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και διοργανωτής της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας, σε νέες πρωτοποριακές μεθόδους, καθώς και στην εισηγητική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου σε θέματα υγείας.
«Η παγκόσμια τάση για την πρόληψη έρχεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η  οποία έχει την αμεσότητα με τον πολίτη. Είναι αυτή που πρώτη παρεμβαίνει, διότι εκεί νιώθει ο πολίτης τη σιγουριά, εκεί θα απευθυνθεί πρώτα.

Στο Δήμο Αμαρουσίου συστήσαμε βάσει των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) Εισηγητική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από επιλεγμένους υπηρεσιακούς παράγοντες και στην οποία έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος. Η Επιτροπή θα καταθέτει και θα εισηγείται τις προτάσεις του Δήμου Αμαρουσίου στο Π.Ο.Υ, προκειμένου να αποτελέσουν κατευθυντήριες γραμμές για την υλοποίηση προγραμμάτων δημιουργίας Υγιών Πόλεων.
Έτσι η πόλη μας αποκτά σημαντικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και της ευζωίας».

Ο Δρ. Θεόδωρος Πίπερος γενικός χειρουργός, ομιλητής της εκδήλωσης αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα υγείας σημειώνοντας:
«Η σύγχρονη ιατρική σε όλον τον κόσμο δείχνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σημαίνοντα ρόλο στην οργάνωση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας και κυρίως στο σύστημα πρόληψης και συνέχισε αναφερόμενος στην επιδημιολογία του καρκίνου παχέος εντέρου, στον προληπτικό έλεγχο, στα συμπτώματα της νόσου στη διάγνωση, στην αξιολόγηση παρασκευασμάτων, στη μεταστατική νόσο».

Η Δρ. Πόπη Καλαϊτζή, MD, MSc, ιατρός Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης, Lifestyle Medicine & Culinary Coaching certified,υποψήφια Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, στην ομιλία της μέσω skype συνεχάρη τον Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου και γενικότερα τον Δήμο Αμαρουσίου που πρωτοστατεί στην ενημέρωση του πολιτών για θέματα υγείας και ειδικότερα αναφέρθηκε στην θεραπεία και την αποκατάσταση από τη νόσο του καρκίνου του παχέος εντέρου, καθώς και στους αρνητικούς παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή, ενώ περιέγραψε το ρόλο και τη σημαντικότητα της σωστής διατροφής.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη, ενώ εκ μέρους της Διοίκησης παρέστησαν επίσης η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα και η Αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Κατερίνα Ιωάννου.

Παραβρέθηκαν επίσης: Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ιωάννης Κεχρής, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας Αναστασία Άνθη, η επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας ΕΝ.ΠΕ. και αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» Φωτεινή Βρύνα, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Χρήστος Μπελεγράτης.

Επίσης οι ιατροί Αναστάσιος Αγιοστρατίτης μαιευτήρας-γυναικολόγος, Ιωάννης Ξενός ακτινολόγος, Παναγιώτης Χελάς παθολόγος – καρδιολόγος.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη βραδιά με υπέροχες μελωδίες έζησαν οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Αίθριο Θέατρο, με το μοναδικό συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανατροπή στην υπόθεση του φονικού καβγά που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 28ης Απριλίου έξω από γνωστό club στο Μαρούσι με απολογισμό έναν 23χρονο νεκρό...