fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στην ημερίδα με θέμα: «Εύκολη ζωή για το παιδί με Διάσπαση Προσοχής»       

Θ. Αμπατζόγλου: Υποστηρίζουμε κάθε επιστημονική πρωτοβουλία που ενημερώνει, προστατεύει και υποδεικνύει τους οδικούς άξονες για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου 

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου από γονείς, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους κρατικών φορέων και συλλόγων της πόλης πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η ημερίδα με θέμα: «Εύκολη ζωή για το παιδί με Διάσπαση Προσοχής».

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Σύλλογος Μυτιληνιών «Νόστος» σε συνεργασία με την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη, η οποία μετά το θερμό καλωσόρισμά της στους παρευρισκόμενους, μετέφερε την αμέριστη στήριξη του κου Αμπατζόγλου στα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Είμαι σίγουρος, πως τα αποτελέσματα της ημερίδας σας θα προσδώσουν σημαντικά οφέλη στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και της εκπαιδευτικής κοινότητας να προσφέρουμε από κοινού τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στα παιδιά μας.

 Επιτρέψτε μου, να δηλώσω θερμός συμπαραστάτης κάθε επιστημονικής πρωτοβουλίας, όπως η δική σας, που ενημερώνει, προστατεύει και υποδεικνύει τους οδικούς άξονες για την υγεία και ευημερία του κοινωνικού συνόλου».

Η Πρόεδρος της Επιστημονικής Οικογένειας i-paidi κα Μαριάννα Λαγουμίδη μίλησε στην ημερίδα για την ανάγκη ενημέρωσης και εξάσκησης των γονέων στη διαχείριση των παιδιών και των εφήβων με ΔΕΠΥ, ενώ η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας κα Τζίνα Θανοπούλου αναφέρθηκε στην θεωρητική προσέγγιση του θέματος.

Ο τρόπος ανάπτυξης του θέματος, αλλά και οι γνώσεις των διακεκριμένων ομιλητών καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους που ζήτησαν τη διοργάνωση αντίστοιχης εκδήλωσης σύντομα για το θέμα αυτό.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επιπροσθέτως, οι παριστάμενοι άκουσαν τη βιωματική εμπειρία μητέρας που ανατρέφει παιδί με ΔΕΠΥ, αλλά και του Βασίλη, που παρά τις πολλές δυσκολίες που είχε λόγω ΔΕΠΥ, με  τη σωστή διαχείριση από τους ειδικούς και τους γονείς του, στα 22 του χρόνια έχει καταφέρει να συνθέτει μουσική, να παίζει ντραμς, να δίνει συναυλίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Και οι δύο αυτές περιπτώσεις που παρουσιάσθηκαν στην ημερίδα στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας στις οικογένειες ότι με τη σωστή καθοδήγηση μπορούν να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητες των παιδιών με ΔΕΠΥ και να βάλουν τις βάσεις για μία ευτυχισμένη ενήλικη ζωή.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Ιούλ 4, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
23°C αίθριος καιρός
δευ07/04 τρι07/05 τετ07/06 πέμ07/07 παρ07/08
αίθριος καιρός
29/22°C
αίθριος καιρός
30/20°C
αίθριος καιρός
32/22°C
αίθριος καιρός
33/24°C
αίθριος καιρός
33/24°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μία ακόμη δράση «Νοιάζομαι»,  προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία των αδέσποτων της πόλης που αφορά σε συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδεσποτάκια σκύλους και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το σοβαρό, τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην λεωφόρο Κηφισίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από κατάστημα της περιοχής....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας του Αμαρουσίου, συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δήμου «Πολιτιστικές Διαδρομές», που χαίρει πραγματικά μεγάλης ανταπόκρισης. Ο Δήμαρχος της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μετά από ένα ικανό διάστημα πιλοτικής λειτουργίας και εκπαίδευσης του προσωπικού του Δήμου που εμπλέκεται με την εξυπηρέτηση των Δημοτών, η ανανεωμένη υπηρεσία «Γραμμή Δημότη...