Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου «Νίκος Καπετανίδης. Ο ηρωικός δημοσιογράφος του Πόντου»

Την παρουσίαση του βιβλίου «Νίκος Καπετανίδης. Ο ηρωικός δημοσιογράφος του Πόντου» του Κ. Καπετανίδη χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από φίλους και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» και οι εκδόσεις «Ινφογνώμων» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την εκτίμηση και το σεβασμό του στον αγώνα του Ποντιακού Ελληνισμού.
«Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι η εθνική και αγωνιστική δράση  του Νίκου Καπετανίδη, δημοσιογράφου και εκδότη, που δεν λιποψύχησε στιγμή, καθώς ήταν ολόψυχα ταγμένος στη δημιουργία ποντιακού κράτους.
Τη μεγάλη προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό τιμούμε στην πόλη μας και η προτομή του είναι τοποθετημένη δίπλα στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών, ενώ  σήμερα συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε την παρουσίαση του βιβλίου που είναι αφιερωμένο στους αγώνες του.

Από όποιο μετερίζι και αν βρεθούμε θα προωθούμε τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων του Πόντου, ώστε να πάψουν οι φωνές που αμφισβητούν την τραγωδία που βίωσαν» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι βρίσκεται δίπλα σε κάθε βήμα του Συλλόγου των Ποντίων Αμαρουσίου, συνδράμοντας το σημαντικό πολιτιστικό έργο του, προκειμένου «να διατηρήσουμε την πλούσια παρακαταθήκη του Ποντιακού Ελληνισμού και να την μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.»

Στην ομιλία του ο εκδότης και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης ανέδειξε την αξία των πραγματικών ηρώων του Έθνους στη σύγχρονη εποχή και σημείωσε ότι «πρέπει να αναδεικνύονται και να προβάλλονται ώστε να αποτελούν υγιή πρότυπα, που σήμερα έχουμε πραγματικά ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.»  

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης, ο Τάσος Κοντογιαννίδης, δημοσιογράφος, συγγραφέας, ο οποίος ήταν από τους πρώτους δημοσιογράφος που προέβαλαν τον ήρωα Νίκο Καπετανίδη σε εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας και η ανιψιά του ήρωα, Έμυ Καπετανίδη, ιδιαίτερα συγκινημένη για την τιμή που έγινε στο θείο της.

Από την πλευρά του ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Καπετανίδης  ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Αμαρουσίου, τις εκδόσεις «Ινφογνώμων» για την επιμέλεια του βιβλίου και την εργασία για την καλύτερη εμφάνιση του βιβλίου και το Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης».

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Χριστίνα Χαφουσίδου, διευθύντρια των Εκδόσεων «Ινφογνώμων», ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Ακλόνητο φαβορί στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Αμαρουσίου φαίνεται να είναι ο νυν Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες. Πλησιάζοντας...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας η συμμορία των ανηλίκων πλησίασε το θύμα καθώς περπατούσε αμέριμνο στην οδό Νερατζιώτισσας με κατεύθυνση προς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, ένας 18χρονος αλλοδαπός και ένας 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Λίγες μέρες μένουν για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και η πόλη του Αμαρουσίου ζει σε προεκλογικούς ρυθμούς, όχι μόνο για την εκλογή του...