Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο για τη Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη από την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 565 χρόνων από την άλωση της Κωνσταντινούπολης, η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς», συνεχίζοντας την πολιτιστική της δραστηριότητα, πραγματοποίησε, στις 30 Μαΐου 2018, με μεγάλη επιτυχία και υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την παρουσίαση του βιβλίου «Η Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη 320 – 1453, Ιστορία και Πολιτισμός» του συγγραφέα Γιάννη Κασωτάκη.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της  Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» κ. Κωστής Σηφάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον συγγραφέα και στο έργο του, στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Κρητών και Κωνσταντινούπολης καθώς και στην συγχαρητήρια επιστολή του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου προς τον συγγραφέα.

Το βιβλίο, όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο συγγραφέας και δημοσιολόγος Γιάννης Κασωτάκης, είναι «ένα βιβλίο προσκύνημα στους βυζαντινούς, σε μία συντήρηση του μακρόχρονου πόθου του ελληνοχριστιανικού γένους που επιμένει, καρτερεί και αντιστέκεται».

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε στην εκδήλωση η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη, η οποία συνεχάρη τον πρόεδρο της Ένωσης, Κωστή Σηφάκη, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρωτοβουλία και ευχαρίστησε τον κ. Κασωτάκη για το σημαντικό έργο του, μεταφέροντας σχετικό μήνυμα του κ. Πατούλη:

«Ο πολιτισμός του Βυζαντίου, οι θρύλοι και οι παραδόσεις του μας συντροφεύουν, όπως και τα ιστορικά  διδάγματά του. Το πολύτιμο έργο του συγγραφέα ανατρέχει στην υπερχιλιετή ιστορία και στον πολιτισμό της βυζαντινής Κωνσταντινούπολης, διατηρώντας τα ζωντανά, ως αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας συνείδησης. Το βιβλίο είναι μια ισχυρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι κ.κ. Εύα Καμβύση, Δέσποινα Ελαιοπούλου, Χρυσούλα Λαζαρίδη, υπό τη μουσική επένδυση των Μανώλη Χριστοδούλου, Λευτέρη Ανδριώτη και Αντώνη Φανουράκη, με δραματοποίηση από την Ευαγγελία Πισσώνη, ενώ ακολούθησε απαγγελία επίκαιρου ποιήματος από τη Μάρω Γεώργα και παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης και Πέτρος Κόνιαρης, ο πρώην υπουργός κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο πρόεδρος της Παγκρητίου κ. Γιώργος Μαριδάκης, ο γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου κ. Νίκος Γκιώνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου κ. Γιάννης Νικολαράκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Βριλησσίων κ. Βασίλης Κουρομιχελάκης, ο πρόεδρος του Ιστορικού Λαογραφικού Οικομουσείου Αιγάλεω κ. Γιάννης Περράκης, ο τραγουδιστής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην πρόεδρος της Κρητικής Εστίας και υποψήφιος πρόεδρος της Παγκρητίου κ. Στυλιανός Παλάσαρος, ο γραμματέας του συλλόγου Κρητών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο γραμματέας του συλλόγου Κρητών Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου κ. Θεόδωρος Κορδάλης-Σεβντάς, τα μέλη του Δ.Σ. της Παγκρητίου κ.κ. Μανώλης Ξυλούρης και Άννα Μακρή, οι πρώην πρόεδροι της  Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» κ.κ. Κώστας Κανελλάκης, Άρης Χαιρέτης και Μανώλης Παναγής καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ζωηρό χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν οι μικροί φίλοι από τα τμήματα θεατρικού παιχνιδιού του Δήμου Αμαρουσίου, με τα δρώμενα που παρουσίασαν στο χώρο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, εγκαινιάστηκε  την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, ένας νέος κύκλος Περιβαλλοντικών Δράσεων με τίτλο «Αγαπώ την πόλη μου». Η πρώτη...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σύλληψη πραγματοποιήθηκε εις βάρος ενός 19χρονου κατηγορούμενου για φθορά σε Πανεπιστήμιο κατά συναυτουργία και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση ενώ αναζητείται και συνεργός του. Συγκεκριμένως,...