Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ημερίδα του Μαρουσιώτικου Κύκλου Διαλόγου με θέμα την εξωτερική πολιτική

Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου

Προσωπικότητες διεθνούς κύρους, με συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία τοποθετήθηκαν και ανέπτυξαν το θέμα της ημερίδας «Εθνικές και γεωπολιτικές προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική», που διοργάνωσε ο Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και σε συνεργασία με περιοδικό metarithmisi.gr.

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και πλήθος κόσμου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, η Ντόρα Μπακογιάννη βουλευτής Χανίων, πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρώην αντιπρόεδρος κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Λουκάς Τσούκαλης Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), καθηγητής στη Sciences Po στο Παρίσι, αναπτύσσοντας το θέμα της ημερίδας υπογράμμισαν ότι στην παρούσα συγκυρία ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, συμφωνεί στη γενική κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής και ευχήθηκαν αυτή η συναίνεση να γίνει γνωστή και να προβληθεί στον Ελληνικό λαό.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου στο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και συνεχάρη τους διοργανωτές της ημερίδας, υπογραμμίζοντας: «Την προσπάθεια τους την έχουμε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε, γιατί πιστεύουμε στο πλαίσιο της δράσης τους και κυρίως, γιατί, πραγματικά το αξίζουν και το αποδεικνύουν και στις άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις».

Αναφερόμενος στο θέμα με το οποίο ασχολήθηκε η ημερίδα, σημείωσε  ότι «είναι ένα ζήτημα μάλλον το πρώτο σε προτεραιότητα στον παγκόσμιο χώρο. Είναι ένας κόσμος που μεταβάλλεται διαρκώς, σ’ ένα καθεστώς πλήρους αστάθειας, πολυπαραγοντικό, το οποίο θα μας αναπτύξουν εμπεριστατωμένα οι πλέον έμπειροι και καταξιωμένοι ομιλητές της ημερίδας, τους οποίους θα ακούσουμε με ιδιαίτερη προσοχή».

Ανοίγοντας την ημερίδα ο επικεφαλής του Μαρουσιώτικου Κύκλου Διαλόγου Κωνσταντίνος Κανελλάκης καλωσόρισε τους παριστάμενους και κάνοντας αναφορά στο θέμα μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η Ελλάδα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά και ισχυροποιείται στο πλαίσιο του δυτικού ευρωπαϊκού μπλοκ και αυτό σίγουρα το λαμβάνουν υπόψη τους και εχθροί και φίλοι. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι αυτονόητο ότι θα έχει τη δική της εξωτερική πολιτική που δεν πρέπει να είναι στατική. Η ακινησία στην εξωτερική πολιτική σ’ ένα κόσμο που αλλάζει δεν είναι παραγωγική. Το μομέντουμ είναι ένα κρίσιμο σημείο και δεν πρέπει να υπάρχει χαμένη ευκαιρία».

Συντονιστής ήταν οι Γιάννης Μεϊμάρογλου, εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού metarithmisi.gr.

Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου

Μαρουσιώτικος Κύκλος Διαλόγου

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Σμυρνής, Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Γιάννης Νικολαράκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φανή Λέκκα, Παναγιώτης Σαγρής, Ευτυχία Παρασύρη. Επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου και η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το Δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες...