Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πλήθος κόσμου στην υπέροχη γιορτή παραδοσιακών χορών Παιδιών και Ενηλίκων στο γήπεδο «Σπύρος Λούης»

Γιορτή παραδοσιακών χορών Παιδιών και Ενηλίκων

Μία υπέροχη γιορτή παραδοσιακών χορών Παιδιών Ενηλίκων των Τμημάτων Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου με ζωντανή μουσική έλαβε χώρα στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Λούης», την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των αθλητικών τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ), κατόπιν ολοκλήρωσης με επιτυχία της αθλητικής χρονιάς 2022-23.

Στα φετινά χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών, με μουσικές και  χορούς από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μικρά Ασία, τη Θράκη, τη Χίο, τα Κύθηρα, τη Μακεδονία, τον Πόντο, συμμετείχαν 250 Μαρουσιώτες και Μαρουσιωτάκια, που μέσω των τοπικών χορών αναβιώνουν τα ήθη και τα έθιμα της λαϊκής μας παράδοσης.

Γιορτή παραδοσιακών χορών Παιδιών και Ενηλίκων

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στη γιορτή, τους παρότρυνε σ’ ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλους τους δασκάλους και καθηγητές της ΚΕΔΑ, καθώς και τα στελέχη αυτής, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για το υπέροχο πρόγραμμα, όπως επίσης παρότρυνε και για ένα ακόμη μεγαλύτερο χειροκρότημα προς τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες που με τους παραδοσιακούς χορούς ενώνουν το χθες με το σήμερα.

Γιορτή παραδοσιακών χορών Παιδιών και Ενηλίκων

Τέλος κάλεσε όλους να παρακολουθήσουν και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ποικίλων δραστηριοτήτων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας ευχαρίστησε με τη σειρά του όλους για την παρουσία τους, καθώς και για την εμπιστοσύνη τους στα προγράμματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης, όπως επίσης ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΑ που σε συνεργασία με το τμήμα ανάπτυξης της διεύθυνσης αθλητισμού πολιτισμού προσφέρουν εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Γιορτή παραδοσιακών χορών Παιδιών και Ενηλίκων

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης: Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΑ  Ελένη Λέκκα,  η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η Αντιπρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Αικατερίνη Ιωάννου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Νικολαράκος, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Ζαπαντιώτης καθώς και φορείς και παράγοντες της πόλης του Αμαρουσίου.

Υπεύθυνη παραδοσιακών χορών: Μαρία Καλμπένη

Προπονητές: Αναστασία Θανοπούλου, Δήμητρα Λουλακά,

Παναγιώτης Νικολακόπουλος, Γεωργία Σταθοπούλου

Μουσικοί:
Γιώργος Μαρινάκης : Βιολί
Ηλίας Μαυρίκης : Λαούτο
Χρήστος Χάρης : Κλαρίνο
Λάζαρος Ακριβόπουλος : Κρουστά
Κώστας Φωτιάδης : Λύρα Πόντου
Σταυρούλα Δαλιάνη : Τραγούδι

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη βραδιά με υπέροχες μελωδίες έζησαν οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Αίθριο Θέατρο, με το μοναδικό συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανατροπή στην υπόθεση του φονικού καβγά που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 28ης Απριλίου έξω από γνωστό club στο Μαρούσι με απολογισμό έναν 23χρονο νεκρό...