fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 14 Απριλίου οι αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» – Olympians Run International στο Μαρούσι

Κοινό σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση μέχρι την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 για τη διεξαγωγή των 6ων Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» – Οlympians Run International έδωσαν από το βήμα της Συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Ε.Σ.Ο.Α) Γεώργιος Ανδρεάδης και η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων.

Στη Συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, μήνυμα χαιρετισμού απηύθυναν, επίσης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Γεωργία Καραστάθη εκ μέρους της Υπουργού Έλενα Κουντουρά, η Πρέσβειρα Αγώνα, Olympian Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, η Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» Ιωάννα Καριοφύλλη, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Τα χαρακτηριστικά του αγώνα παρουσίασε ο τεχνικός διευθυντής Στέφανος Φυγετάκης. Τη Συνέντευξη Τύπου συντόνισε η δημοσιογράφος Σπυριδούλα Σπανέα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Καθένας από εμάς, άτομα κάθε ηλικίας, από αθλητές με διεθνείς συμμετοχές, αθλούμενους, οικογένειες και παιδιά, όλοι όσοι επιθυμούν να τρέξουν, να βαδίσουν, να διατρανώσουν την πίστη τους στην ειρήνη και στη συναδέλφωση των λαών μπορούν να δώσουν το αγωνιστικό και συμβολικό τους «παρών» στους αγώνες δρόμου της πόλης μας. Δίνουμε Ολυμπιακή διάσταση στους φετινούς Αγώνες «Σπύρος Λούης» στηρίζοντας το μήνυμα ειρήνης του Olympians Run International. Ανανεώνουμε έναν αθλητικό θεσμό, τιμητική παρακαταθήκη για την πόλη μας, που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», τις αξίες της άθλησης και ενός υγιεινού τρόπου ζωής για όλους. Με αφετηρία το άγαλμα του Σπύρου Λούη, την Κυριακή 14 Απριλίου, δίνουμε το σύνθημα της έναρξης των 6ων Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης». Δίνουμε το «παρών», δίνουμε τον δικό μας αγώνα υγείας, ζωής, προσφοράς στον συνάνθρωπο.».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Ε.Σ.Ο.Α) κ. Ανδρεάδης, στον χαιρετισμό του εστίασε στην Ολυμπιακή συμμετοχή στους φετινούς Αγώνες «Σπύρος Λούης»μ στην αποστολή της Ένωσης που εκπροσωπεί και παρουσίασε το μετάλλιο των Αγώνων.

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Καραστάθη, αναφερόμενη στους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» μίλησε για έναν καταξιωμένο θεσμό που εξελίσσεται με τo φετινό Olympians Run, συνεχάρη τους διοργανωτές και υποστηρικτές και όσους έχουν συνεργαστεί στο συγκεκριμένο εγχείρημα που με την αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού προωθεί τη συναδέλφωση και την ειρήνη του λαού.

Η Ολυμπιονίκης Μαραθωνίου Δρόμου Μαρία Πολύζου, στο μήνυμά της, επικεντρώθηκε στην πρώτη της διεθνή Ολυμπιακή συμμετοχή στους Αγώνες του 1996 αλλά και στη διαφορετικότητα του Μαραθωνίου ως του μοναδικού Ολυμπιακού αθλήματος που περικλείει το «Εμείς» με Ολυμπιονίκες και απλούς δρομείς συναγωνιστές.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, αναφέρθηκε στην πολύ δυναμική ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα αλλά και στη σημασία μέσα από τη δραστηριοποίηση της Επιτροπής και διοργανώσεις όπως αυτή, να προωθείται το μήνυμα των ίσων δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή και συμμετοχή.

Η Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» Ιωάννα Καριοφύλλη, εκ μέρους και της Προέδρου του Σωματείου Κατερίνας Παναγοπούλου, μετέφερε τη στήριξή τους σε κάθε προσπάθεια που προωθεί το «ευ αγωνίζεσθαι».

Η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, στο μήνυμά της, εξέφρασε τη διάθεση ο Όμιλος να στηρίξει τους Αγώνες προς τιμή του Μαρουσσιώτη Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη, καλώντας τα μέλη του σε συμμετοχή με την ίδια να δίνει πρώτη το σύνθημα μέσα με το παράδειγμά της.

Μηνύματα χαιρετισμού απηύθυναν, επίσης, η Αντιπρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδη, ο Aστυνομικός Yποδιευθυντής Σωτήρης Ξυνός εκ μέρους του Διοικητή της Τροχαίας Κηφισιάς Ιωάννη Κιούση, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Feel Good Sports Ανδρέας Καπώνης.

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν, επίσης, η Πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βετεράνων Αθλητών Στίβου Γιώργος Μαρσέλλος, μέλη του Δ.Σ των Olympians και λοιποί Ολυμπιονίκες και εκπρόσωποι των φορέων και ενώσεών τους.

6οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» – Oympians Run International

Το Olympians Run International περιλαμβάνει τη διεξαγωγή διεθνούς συμμετοχής Αγώνων Δρόμου:

  • Running 5 χλμ. για άνδρες και γυναίκες
  • Running 10 χλμ. για άνδρες και γυναίκες
  • Running 2,5 χλμ. για οικογένειες
  • Δυναμικό βάδην 2,5 χλμ. για οικογένειες

Οι 6οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» είναι ανοικτοί σε όλους, αθλητές με διεθνείς συμμετοχές, αθλούμενους, οικογένειες και παιδιά, όλους όσοι επιθυμούν να τρέξουν, να βαδίσουν, να διατρανώσουν την πίστη τους στην ειρήνη και στη συναδέλφωση των λαών.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα: Υπουργείο Τουρισμό, ΕΟΤ, Κ.Ε.Δ.Ε, Καλλιπάτειρα.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» για την υποστήριξη των ορφανών παιδιών υπό τη σκέπη του πατέρα Αντώνιου και στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή Ατόμων με αναπηρίες για την ενίσχυση της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Επόμενοι σταθμοί του Olympians Run International είναι:

  • Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, Night Run στο Ρέθυμνο
  • Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, Day Run στην Αρχαία Ολυμπία

Οι εγγραφές βρίσκονται σε εξέλιξη.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον διαδικτυακό τόπο www.runolympiansinternational.com

Χορηγός: ΟΠΑΠ

Υποστηρικτές: Amstel free, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΑΥΡΑ»,

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΑσπορ, ΕΡΑ1, ΕΡΑ Φωνή της Ελλάδας, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, KISS FM, ACTION 24, Sport 24, RunningNews.gr, SportDay, iRun, SportEvent.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 26, 2022 - Τρι
Μαρούσι, Ελλάδα
29°C αίθριος καιρός
τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29 σαβ07/30
-/29°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
33/24°C
αίθριος καιρός
32/22°C
αίθριος καιρός
34/23°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τρεις τραυματίες σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο γύρω στις...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...