fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 14 Απριλίου οι αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» – Olympians Run International στο Μαρούσι

Κοινό σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση μέχρι την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 για τη διεξαγωγή των 6ων Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» – Οlympians Run International έδωσαν από το βήμα της Συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Ε.Σ.Ο.Α) Γεώργιος Ανδρεάδης και η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων.

Στη Συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, μήνυμα χαιρετισμού απηύθυναν, επίσης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Γεωργία Καραστάθη εκ μέρους της Υπουργού Έλενα Κουντουρά, η Πρέσβειρα Αγώνα, Olympian Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, η Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» Ιωάννα Καριοφύλλη, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Τα χαρακτηριστικά του αγώνα παρουσίασε ο τεχνικός διευθυντής Στέφανος Φυγετάκης. Τη Συνέντευξη Τύπου συντόνισε η δημοσιογράφος Σπυριδούλα Σπανέα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Καθένας από εμάς, άτομα κάθε ηλικίας, από αθλητές με διεθνείς συμμετοχές, αθλούμενους, οικογένειες και παιδιά, όλοι όσοι επιθυμούν να τρέξουν, να βαδίσουν, να διατρανώσουν την πίστη τους στην ειρήνη και στη συναδέλφωση των λαών μπορούν να δώσουν το αγωνιστικό και συμβολικό τους «παρών» στους αγώνες δρόμου της πόλης μας. Δίνουμε Ολυμπιακή διάσταση στους φετινούς Αγώνες «Σπύρος Λούης» στηρίζοντας το μήνυμα ειρήνης του Olympians Run International. Ανανεώνουμε έναν αθλητικό θεσμό, τιμητική παρακαταθήκη για την πόλη μας, που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», τις αξίες της άθλησης και ενός υγιεινού τρόπου ζωής για όλους. Με αφετηρία το άγαλμα του Σπύρου Λούη, την Κυριακή 14 Απριλίου, δίνουμε το σύνθημα της έναρξης των 6ων Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης». Δίνουμε το «παρών», δίνουμε τον δικό μας αγώνα υγείας, ζωής, προσφοράς στον συνάνθρωπο.».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Ε.Σ.Ο.Α) κ. Ανδρεάδης, στον χαιρετισμό του εστίασε στην Ολυμπιακή συμμετοχή στους φετινούς Αγώνες «Σπύρος Λούης»μ στην αποστολή της Ένωσης που εκπροσωπεί και παρουσίασε το μετάλλιο των Αγώνων.

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Καραστάθη, αναφερόμενη στους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» μίλησε για έναν καταξιωμένο θεσμό που εξελίσσεται με τo φετινό Olympians Run, συνεχάρη τους διοργανωτές και υποστηρικτές και όσους έχουν συνεργαστεί στο συγκεκριμένο εγχείρημα που με την αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού προωθεί τη συναδέλφωση και την ειρήνη του λαού.

Η Ολυμπιονίκης Μαραθωνίου Δρόμου Μαρία Πολύζου, στο μήνυμά της, επικεντρώθηκε στην πρώτη της διεθνή Ολυμπιακή συμμετοχή στους Αγώνες του 1996 αλλά και στη διαφορετικότητα του Μαραθωνίου ως του μοναδικού Ολυμπιακού αθλήματος που περικλείει το «Εμείς» με Ολυμπιονίκες και απλούς δρομείς συναγωνιστές.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, αναφέρθηκε στην πολύ δυναμική ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα αλλά και στη σημασία μέσα από τη δραστηριοποίηση της Επιτροπής και διοργανώσεις όπως αυτή, να προωθείται το μήνυμα των ίσων δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή και συμμετοχή.

Η Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» Ιωάννα Καριοφύλλη, εκ μέρους και της Προέδρου του Σωματείου Κατερίνας Παναγοπούλου, μετέφερε τη στήριξή τους σε κάθε προσπάθεια που προωθεί το «ευ αγωνίζεσθαι».

Advertisement. Scroll to continue reading.

Η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, στο μήνυμά της, εξέφρασε τη διάθεση ο Όμιλος να στηρίξει τους Αγώνες προς τιμή του Μαρουσσιώτη Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη, καλώντας τα μέλη του σε συμμετοχή με την ίδια να δίνει πρώτη το σύνθημα μέσα με το παράδειγμά της.

Μηνύματα χαιρετισμού απηύθυναν, επίσης, η Αντιπρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδη, ο Aστυνομικός Yποδιευθυντής Σωτήρης Ξυνός εκ μέρους του Διοικητή της Τροχαίας Κηφισιάς Ιωάννη Κιούση, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Feel Good Sports Ανδρέας Καπώνης.

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν, επίσης, η Πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βετεράνων Αθλητών Στίβου Γιώργος Μαρσέλλος, μέλη του Δ.Σ των Olympians και λοιποί Ολυμπιονίκες και εκπρόσωποι των φορέων και ενώσεών τους.

6οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» – Oympians Run International

Το Olympians Run International περιλαμβάνει τη διεξαγωγή διεθνούς συμμετοχής Αγώνων Δρόμου:

  • Running 5 χλμ. για άνδρες και γυναίκες
  • Running 10 χλμ. για άνδρες και γυναίκες
  • Running 2,5 χλμ. για οικογένειες
  • Δυναμικό βάδην 2,5 χλμ. για οικογένειες

Οι 6οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» είναι ανοικτοί σε όλους, αθλητές με διεθνείς συμμετοχές, αθλούμενους, οικογένειες και παιδιά, όλους όσοι επιθυμούν να τρέξουν, να βαδίσουν, να διατρανώσουν την πίστη τους στην ειρήνη και στη συναδέλφωση των λαών.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα: Υπουργείο Τουρισμό, ΕΟΤ, Κ.Ε.Δ.Ε, Καλλιπάτειρα.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» για την υποστήριξη των ορφανών παιδιών υπό τη σκέπη του πατέρα Αντώνιου και στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή Ατόμων με αναπηρίες για την ενίσχυση της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Επόμενοι σταθμοί του Olympians Run International είναι:

  • Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, Night Run στο Ρέθυμνο
  • Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, Day Run στην Αρχαία Ολυμπία

Οι εγγραφές βρίσκονται σε εξέλιξη.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον διαδικτυακό τόπο www.runolympiansinternational.com

Χορηγός: ΟΠΑΠ

Advertisement. Scroll to continue reading.

Υποστηρικτές: Amstel free, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΑΥΡΑ»,

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΑσπορ, ΕΡΑ1, ΕΡΑ Φωνή της Ελλάδας, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, KISS FM, ACTION 24, Sport 24, RunningNews.gr, SportDay, iRun, SportEvent.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Advertisement Enter ad code here
Οκτ 14, 2021 - Πεμ
Μαρούσι, Ελλάδα
16°C θύελλα
πέμ10/14 παρ10/15 σαβ10/16 κυρ10/17 δευ10/18
ασθενείς βροχοπτώσεις
16/17°C
βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
19/16°C
ελαφρές νεφώσεις
18/15°C
σποραδικές νεφώσεις
18/15°C
σποραδικές νεφώσεις
18/14°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Αμαρουσίου ενημερώνει τα Μέλη και τους φίλους για τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη: * Προέδρου της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δυναμικά τοποθετείται και στον τομέα της εναλλακτικής ανακύκλωσης ο Δήμος Αμαρουσίου, διευρύνοντας το υφιστάμενο δίκτυο κόκκινων κάδων σε 41 σημεία και στις 17 γειτονιές της...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μάχη Νικολαράκου, μια δυναμική γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα,  αποφάσισε να βγει μπροστά και να προσφέρει στον εμπορικό σύλλογο. Οι καταστηματάρχες του κέντρου την...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη λειτουργία 7 εκ των 13 Παιδικών Χαρών που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. Ο...