Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βροντερή η παρουσίαση του βιβλίου του Α.Ναξάκη «Οτζαλάν η παράδοση ενός συμμάχου»

Πλήθος πολιτών συνέρρευσε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Αρχιπλοιάρχου Αντώνη Ναξάκη με τίτλο: «Οτζαλάν η παράδοση ενός συμμάχου», ενώ τον συγγραφέα τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης.

Στο έργο καταγράφονται πλήρως όλες οι ανατριχιαστικές μαρτυρίες, τα επίσημα και ανεπίσημα έγγραφα, οι άνωθεν κυβερνητικές εντολές, που  αποκαλύπτουν την πραγματική εικόνα των γεγονότων.

      Α. Ναξάκης: « Σκοπός αυτού του ταξιδιού πίσω στο χρόνο είναι η ενημέρωση της νέας γενιάς της Ελλάδος που έρχεται, έτσι ώστε οι νέοι και οι νέες μας να μην δουν ξανά τέτοιες εικόνες εθνικής υποχώρησης και ταπείνωσης να αποθανατίζονται.
Κλείνω αυτή την αναδρομή, με την ευχή και την ελπίδα να δούμε την Ελληνική Σημαία να ανεμίζει ξανά στις βραχονησίδες των τριών ηρώων.
Έτσι πρέπει να μετονομασθούν τα Ίμια προς τιμήν του Χριστόδουλου Καραθανάση, του Παναγιώτη Βλαχάκου και του Έκτορα Γιαλοψού που θυσιάστηκαν εκεί.»

Στο καλωσόρισμα του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τον συγγραφέα του βιβλίου κ. Ναξάκη για την εμπεριστατωμένη και λεπτομερή ανάλυση και καταγραφή που μεταφέρουν τον αναγνώστη στην καρδιά των γεγονότων.
Θέλοντας στη συνέχεια να τονίσει την σπουδαιότητα του βιβλίου σημείωσε: «Την ιστορία μας πρέπει να τη γνωρίζουμε, ιδιαίτερα οι νέοι μας, ώστε να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος», ενώ παραλληλίζοντας τη σημερινή προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας με τα συμβάντα στα Ίμια, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «η συνεχής υποχώρηση της Ελλάδος ενθαρρύνει την Τουρκία να προχωρεί σε νέες προκλητικές ενέργειες, τόσο στο Αιγαίο και στη Θράκη, όσο και στην Κύπρο».

Παίρνοντας το λόγο ο συγγραφέας κ. Αντώνης  Ναξάκης υπογράμμισε:
« Συνέταξα το χρονικό που έχετε στα χέρια σας, περιγράφοντας μία ακόμη εθνική ντροπή, της παράδοσης ενός συμμάχου στους εχθρούς του, που είναι και δικοί μας εχθροί , την Τουρκία.
Σκοπός αυτού του ταξιδιού πίσω στο χρόνο είναι η ενημέρωση της νέας γενιάς της Ελλάδος που έρχεται, έτσι ώστε οι νέοι και οι νέες μας να μην δουν ξανά τέτοιες εικόνες εθνικής υποχώρησης και ταπείνωσης να αποθανατίζονται.
Κλείνω αυτή την αναδρομή, με την ευχή και την ελπίδα να δούμε την Ελληνική Σημαία να ανεμίζει ξανά στις βραχονησίδες των τριών ηρώων.
Έτσι πρέπει να μετονομασθούν τα Ίμια προς τιμήν του Χρ
ιστόδουλου Καραθανάση, του Παναγιώτη Βλαχάκου και του Έκτορα Γιαλοψού που θυσιάστηκαν εκεί.»

Για το βιβλίο μίλησαν επίσης: Ο Δημήτρης Καμμένος Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής ΑΝ.ΕΛ. Β’ Πειραιώς, ο Θεόδωρος Φορτσάκης βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας , τ. Πρύτανης Ε.Κ.Π.Α., ο Ιωάννης Θ. Μάζης Καθηγητής Γεωπολιτικής Ε.Κ.Π.Α., ο Κωνσταντίνος Ι. Μαζαράκης – Αινιάν Αντιναύαρχος ε.α. Επίτιμος αρχηγός στόλου, Διευθυντής Ιδρ. Αικατερίνης Λασκαρίδη, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Διδάκτωρ Ιστορίας Οξφόρδης Μ. Βρετανίας και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ARCADIA κα Κατερίνα Παλιού.

Η τελετή ήρθε σε πέρας με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων ηρώων στα Ίμια και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης,  ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κένυα επί εποχής Οτζαλάν  κ. Γιώργος Κωστούλας και η τότε σύζυγος του πεσόντα ήρωα Υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση κα Ειρήνη Ζωγραφάκη. Επίσης οι Δήμαρχοι Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης και Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος.

Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη, ενώ παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης και Κωνσταντίνος Ρώτας,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Επαμεινώνδας  Κατσιγιάννης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σμυρνής και Πέτρος Κόνιαρης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σωρού, σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

• Από το καλοκαίρι του 2022 ο Γιώργος Καραμέρος βρισκόταν στην Ανατολική Αττική και ετοίμαζε τον επιτυχημένο όπως αποδείχθηκε εκλογικό του αγώνα. Από τότε...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο εκλογικός θρίαμβος του Γιώργου Καραμέρου στην χαοτική εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα έναν τεράστιο εκλογικό άθλο. Με το 96,77% των τμημάτων...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσκαλεί τους δημότες στη δράση δενδροφύτευσης στην περιοχή του Νέου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο υλοποίησης ανάλογων δράσεων ανάπτυξης και ενίσχυσης του αστικού...