fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Μάχη Τράκα: Συνέργειες με δοκιμασμένες δράσεις όμορων δήμων με το Μαρούσι

Πρόταση μου, που θεωρώ ότι μπορεί άμεσα να εφαρμοστεί , είναι η Συνέργεια του Δήμου μας με την εφαρμοσμένη εμπειρία και μετρήσιμα αποτελέσματα όμορου Δήμου με το Μαρούσι μας στην Αξιοποίηση των υπολειμμάτων τροφών και μετατροπή τους σε βιοαέριο /κομπόστ για κίνηση ειδικών οχημάτων του Δήμου μας ή άλλες εφαρμογές σαν κομπόστ, πέλετ, ζωοτροφές  ή παραγωγή ενεργού άνθρακα. Δράση που εστιάζεται στην Πράσινη – Κυκλική Οικονομία.

Η ιδέα αφορά την αξιοποίηση των οικιακών απορριμμάτων μας που σήμερα μένουν αναξιοποίητα μπερδεύονται και δυσχεραίνουν την ‘’σημερινή ανακύκλωση ‘’ σαπίζοντας στα ΧΥΤΑ ,δημιουργώντας περιβαλλοντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Κλειδί στην επιτυχία του εν λόγω στόχου είναι η ενεργοποίηση με κίνητρα του δημότη που η συμμετοχή του τον κάνει ενεργό και του δίνει την χαρά της συνεισφοράς σε μιαπεριβαλλοντική δράση για οικολογικότερη διαχείριση των μέχρι σήμερα μη αξιοποιούμενων οικιακών σκουπιδιών.

Ενας δημότης που συμμετέχει στην διαδικασία και όχι απλά που κάποιος πετάει τα σκουπίδια σε ένα κάδο ή κάποιες φορές και εξω από τον κάδο !! , και δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνουν από εκεί και πέρα , πως και με ποιο κόστος θα τα διαχειριστεί ο Δήμος…!!

Τα οικιακά ζυμώσιμα απορρίμματα δηλαδή τα υπολείμματα μαγειρεμένου φαγητού , φρούτα λαχανικά και χρησιμοποιημένα χαρτιά κουζίνας τα διαχωρίζουμε και τα τοποθετούμε σε ειδικό καφέ μικρό κάδο 30 λίτρων εντός της οικίας μας , που έχει δοθεί δωρεάν από τον Δήμο , και όταν γεμίσει τον αδειάζουμε σε ειδική σακούλα , από οργανικό υλικό διασπώμενο. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε στον Καφέ κάδο της γειτονιάς μας που υπάρχει , και ανοίγει με ειδικό κλειδί που μας έχει δοθεί από τον  Δήμο , και εκεί ρίχνουν μόνο αυτές τις σακούλες οι συμμετέχοντες .

Στην συνέχεια τα απορρίμματα οδηγούνται σε έναν ξηραντήρα –τεμαχιστή και παράγεται μια βιομάζα που βασικό της χαρακτηριστικό είναι η κατά 1/5 ελαφρύτερη μάζα της από αυτή που ξεκίνησε. Αυτό είναι βασικό πλεονέκτημα στην μετέπειτα διαχείριση αξιοποίηση του υπολείμματος που είναι άοσμο ομοιογενές και με χαμηλή υγρασία.

Η σύσταση του είναι εξαιρετική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βιοαέριο , Μέθάνιο και Υδρογόνο ή μίξη των δύο δηλαδή Ιθάνιο ,( Ηythane ) που δίνει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε θερμογόνο δύναμη , Αυτό λοιπόν μπορεί να κινήσει πχ. Απορριμματοφόρα του Δήμου ή της κίνησης των μικρών λεωφορείων του Δήμου και να υποκαταστήσει αντίστοιχα ανάγκες σε ορυκτά καύσιμα ή να κατευθυνθεί από την αρχική παραγωγική διαδικασία σε χρήσεις σαν κομπόστ, πέλετ  ,ζωοτροφή ή και παραγωγή ενεργού άνθρακα.

Αυτή η αξιόλογη δράση είναι εφαρμόσιμη , αποδοτική , οικολογική ,δημιουργεί Ενεργούς πολίτες  σέβεται το περιβάλλον και έτσι μειώνουμε την εξάρτηση μας από τα ορυκτά καύσιμα , συμβάλλουμε στην μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου , εξοικονομούνται πόροι και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

 

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΤΡΑΚΑ – ΚΑΚΟΥΡΗ

ΥΠ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΟΣ

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ιαν 22, 2022 - Σαβ
Μαρούσι, Ελλάδα
2°C ελαφρές νεφώσεις
σαβ01/22 κυρ01/23 δευ01/24 τρι01/25 τετ01/26
-/2°C
ελαφρές νεφώσεις
4/0°C
ήπιες χιονοπτώσεις
2/-0°C
ήπιες χιονοπτώσεις
1/-4°C
αίθριος καιρός
2/-5°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ

Το Θρυλικό όνομα της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας, ο μαρουσιώτης Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Λούης ζωντάνεψε μέσα από το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σμαραγδή το 2004....

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Εν όψη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών που θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2023, έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται σενάρια υποψηφίων δημάρχων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ...