Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Μάχη Τράκα: Συνέργειες με δοκιμασμένες δράσεις όμορων δήμων με το Μαρούσι

Πρόταση μου, που θεωρώ ότι μπορεί άμεσα να εφαρμοστεί , είναι η Συνέργεια του Δήμου μας με την εφαρμοσμένη εμπειρία και μετρήσιμα αποτελέσματα όμορου Δήμου με το Μαρούσι μας στην Αξιοποίηση των υπολειμμάτων τροφών και μετατροπή τους σε βιοαέριο /κομπόστ για κίνηση ειδικών οχημάτων του Δήμου μας ή άλλες εφαρμογές σαν κομπόστ, πέλετ, ζωοτροφές  ή παραγωγή ενεργού άνθρακα. Δράση που εστιάζεται στην Πράσινη – Κυκλική Οικονομία.

Η ιδέα αφορά την αξιοποίηση των οικιακών απορριμμάτων μας που σήμερα μένουν αναξιοποίητα μπερδεύονται και δυσχεραίνουν την ‘’σημερινή ανακύκλωση ‘’ σαπίζοντας στα ΧΥΤΑ ,δημιουργώντας περιβαλλοντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Κλειδί στην επιτυχία του εν λόγω στόχου είναι η ενεργοποίηση με κίνητρα του δημότη που η συμμετοχή του τον κάνει ενεργό και του δίνει την χαρά της συνεισφοράς σε μιαπεριβαλλοντική δράση για οικολογικότερη διαχείριση των μέχρι σήμερα μη αξιοποιούμενων οικιακών σκουπιδιών.

Ενας δημότης που συμμετέχει στην διαδικασία και όχι απλά που κάποιος πετάει τα σκουπίδια σε ένα κάδο ή κάποιες φορές και εξω από τον κάδο !! , και δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνουν από εκεί και πέρα , πως και με ποιο κόστος θα τα διαχειριστεί ο Δήμος…!!

Τα οικιακά ζυμώσιμα απορρίμματα δηλαδή τα υπολείμματα μαγειρεμένου φαγητού , φρούτα λαχανικά και χρησιμοποιημένα χαρτιά κουζίνας τα διαχωρίζουμε και τα τοποθετούμε σε ειδικό καφέ μικρό κάδο 30 λίτρων εντός της οικίας μας , που έχει δοθεί δωρεάν από τον Δήμο , και όταν γεμίσει τον αδειάζουμε σε ειδική σακούλα , από οργανικό υλικό διασπώμενο. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε στον Καφέ κάδο της γειτονιάς μας που υπάρχει , και ανοίγει με ειδικό κλειδί που μας έχει δοθεί από τον  Δήμο , και εκεί ρίχνουν μόνο αυτές τις σακούλες οι συμμετέχοντες .

Στην συνέχεια τα απορρίμματα οδηγούνται σε έναν ξηραντήρα –τεμαχιστή και παράγεται μια βιομάζα που βασικό της χαρακτηριστικό είναι η κατά 1/5 ελαφρύτερη μάζα της από αυτή που ξεκίνησε. Αυτό είναι βασικό πλεονέκτημα στην μετέπειτα διαχείριση αξιοποίηση του υπολείμματος που είναι άοσμο ομοιογενές και με χαμηλή υγρασία.

Η σύσταση του είναι εξαιρετική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βιοαέριο , Μέθάνιο και Υδρογόνο ή μίξη των δύο δηλαδή Ιθάνιο ,( Ηythane ) που δίνει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε θερμογόνο δύναμη , Αυτό λοιπόν μπορεί να κινήσει πχ. Απορριμματοφόρα του Δήμου ή της κίνησης των μικρών λεωφορείων του Δήμου και να υποκαταστήσει αντίστοιχα ανάγκες σε ορυκτά καύσιμα ή να κατευθυνθεί από την αρχική παραγωγική διαδικασία σε χρήσεις σαν κομπόστ, πέλετ  ,ζωοτροφή ή και παραγωγή ενεργού άνθρακα.

Αυτή η αξιόλογη δράση είναι εφαρμόσιμη , αποδοτική , οικολογική ,δημιουργεί Ενεργούς πολίτες  σέβεται το περιβάλλον και έτσι μειώνουμε την εξάρτηση μας από τα ορυκτά καύσιμα , συμβάλλουμε στην μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου , εξοικονομούνται πόροι και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

 

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΤΡΑΚΑ – ΚΑΚΟΥΡΗ

ΥΠ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΟΣ

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το Δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες...