fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Μάντυ Ρώτα: Το Μαρούσι μπορεί και πρέπει να γίνει «Ευρωπαϊκή Πόλη Νέων» !

Μάντυ Ρώτα Προεδρος συλλόγου Στούντιο Α

Άρθρο της Μάντυ Ρώτα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Είμαστε Μαρούσι»:

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές και αναρωτιόμαστε εάν τελικά η κάλπη θα φέρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Ποιο; Την ανανέωση.

Την ανανέωση, που υπόσχεται η ύπαρξη πολλών νέων σε ηλικία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων σε αυτές τις εκλογές. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. Σημαίνει ότι παρόλες τις κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, οι νέοι δηλώνουν ένα ηχηρό «παρών» σε μια κοινωνία η οποία έχει αποδυναμώσει την παρουσία τους και τη φωνή τους μέχρι τώρα.

Οι νέοι αυτοί, μαζί με την καθοδήγηση των πιο έμπειρων, θα μπορούν εάν τους δοθεί κατάλληλα η δυνατότητα να δημιουργήσουν για τον τόπο τους, ξεκινώντας από τα πιο απλά καθημερινά ζητήματα της πόλης τους που ζουν και δραστηριοποιούνται.

Πώς; Με συγκεκριμένες δράσεις και δημιουργία φορέων με θεσμικό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα:

Θέσπιση Αντιδημαρχίας Νεολαίας: Η αρμοδιότητα αυτής θα αναλάβει ο,τι ζητήματα απασχολούν μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Ο ρόλος αυτής της πολιτικής αρμοδιότητας θα περιλαμβάνει το σχεδιασμό δράσεων κα πολιτικών που αφορούν τους νέους.

Ο σχεδιασμός των δράσεων μπορεί να περιλαμβάνει:

Γραφείο διασύνδεσης με την αγορά εργασίας (άλλωστε ζούμε σε μια πόλη με τεράστιο αριθμό επιχειρήσεων διαφόρων μεγεθών).

Διεξαγωγή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Δημιουργία Κέντρου Νέων (youth center) : Με αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων (όπως το ERASMUS+) , δίνεται η δυνατότητα εξωστρέφειας του Δήμου προς χώρες της Ε.Ε , φέρνοντας σε επαφή νέους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με νέους της πόλης μας. Κύριος στόχος αυτού, θα είναι η ανταλλαγή απόψεων και δράσεων σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, το επιχειρείν , τον αθλητισμό κλπ.

Θέσπιση τοπικού φόρουμ: Το οποίο θα μπορούσε να καθιερωθεί και να γίνεται τακτικά και θα φέρνει σε επαφή όλους τους νέους της πόλης και τις εθελοντικές ομάδες νέων και θα είναι σημείο διαλόγου κα ανταλλαγής απόψεων για θέματα που αφορούν τους ίδιους και την πόλη μας.

Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται γενικά η συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στον πολιτισμό, στην κοινωνική στήριξη, σε περιβαλλοντολογικά θέματα κλπ.

Ο ρόλος του Δήμου πρωτίστως, είναι με βάση ενός σχεδίου και έρευνας να καταγράψει τα προβλήματα και τις προκλήσεις των νέων στην πόλη μας. Υποχρέωσή του να εναρμονιστεί με τις ανάγκες τους.

Το Μαρούσι, αποτελεί μια πόλη με ιστορία, με πολιτισμό, με αθλητισμό. Είναι η πόλη του Σπύρου Λούη και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Είναι η πόλη που έχει χαρακτηριστεί η επιχειρησιακή μητρόπολη. Είναι μια πόλη η οποία έχει τις προδιαγραφές να διεκδικήσει τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πόλης Νέων».

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί πραγματικά το βήμα στη νέα γενιά.

Με την ελπίδα της συνεργασίας και των φρέσκων ιδεών από συνυποψήφιους μου, θα προσπαθήσω να φέρω για πρώτη φορά την ουσιαστική παρουσία στη διοικητική δομή του Δήμου, ένα σχέδιο που θα ασχολείται με ζητήματα για την ενεργή συμμετοχή των νέων.

Όταν υπάρχει όραμα, σχέδιο, σκληρή δουλειά και κυρίως νέοι με αυτά τα χαρακτηριστικά, να είστε σίγουροι ότι το στοίχημα για την επόμενη μέρα θα το κερδίσουμε!

Μαρία-Δήμητρα (Μάντυ) Ρώτα

Υποψ.Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό «Είμαστε Μαρούσι»

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Ιαν 7, 2022 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
14°C σποραδικές νεφώσεις
παρ01/07 σαβ01/08 κυρ01/09 δευ01/10 τρι01/11
-/12°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
13/10°C
αυξημένες νεφώσεις
13/9°C
αυξημένες νεφώσεις
12/8°C
αραιές νεφώσεις
11/7°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, επισημαίνει ένα πρόβλημα που παρατηρούμε όλοι οι δημότες κατά διαστήματα.  Αυτό των βαρέων απορριμάτων....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κινηματογραφική διάρρηξη σε καφέ στο Μαρούσι, όπου οι δράστες παραβίασαν την είσοδο με καπάκι αποχέτευσης. Στο βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνονται...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Παράρτημα του ΚΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου (Μεσογείων 82) την Τρίτη 4/1/2022 δεν θα λειτουργήσει για το κοινό λόγω κρουσμάτων Covid. Το κοινό θα...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τις 2 τελευταίες από τις 13 Παιδικές Χαρές  που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021. Θ....