fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

ΜΠΑΜ! Ανακοίνωσε υποψήφιος δήμαρχος ο Κώστας Ρώτας

Κώστας Ρώτας

Η παραίτηση του Κώστα Ρώτα απο την παράταξη “Ανθρώπινη Πόλη” σχετικά με τις προθέσεις του για τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019, δεν εκρυβαν την πρόθεσή του να ενταχθεί σε κάποιον απο τους υπάρχοντες συνδυασμούς αλλα στην ουσία o λόγος ηταν η ίδρυση ενός νέου.

Ο Κώστας Ρώτας ανακοινώνει επίσημα τον συνδυασμό του “Είμαστε Μαρούσι και την αυτόνομη κάθοδό του ως υποψήφιος δήμαρχος.

Η ανακοίνωση του Κώστα Ρώτα:

Φίλες και φίλοι,

Μετά από έντονο προβληματισμό, αποφάσισα να τεθώ στην κρίση σας επιδιώκοντας να είμαι ο επόμενος Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Τα όσα εχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας και οι διεργασίες που γίνονται σχετικά με τις εκλογές του 2019, εδραίωσαν την πεποίθησή μου οτι η πρόταση μου αποτελεί τη μοναδική  παρουσία που στηρίζεται στην ικανότητα, τη γνώση και την εμπειρία για να διοικήσει το Δημο τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η θέση του Δημάρχου μιας πόλης δεν μπορεί να αποτελεί εφαλτήριο για δημιουργία πολιτικής καριέρας ή επιδίωξη κοινωνικής καταξίωσης, δεν μπορεί να είναι η ανταμοιβή μιας κομματικής παρουσίας ή το αποτέλεσμα διάκρισης σε κοσμικά σαλόνια.

Ο Δήμαρχος μιας πόλης, πρέπει να διαθέτει ικανότητα, γνώση και εμπειρίες για να μπορεί να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος συνολικά και ο κάθε πολίτης χωριστά. Πρέπει να γνωρίζει την πόλη του και κυρίως να είναι ένας από εμάς, να είναι ο γείτονας της διπλανής πόρτας.

Πέρα όμως από αυτά, θα πρέπει να αντιλαμβάνεται τις κοσμογονικές μεταβολές που συντελούνται και αλλάζουν το ρόλο των πόλεων και των Δήμων. Οι τεχνολογικές εξελίξεις που συντελούνται αλλάζουν τον τρόπο διοίκησης, η κλιματική αλλαγή που έρχεται δημιουργεί φαινόμενα και κρίσεις που χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις, οι δημογραφικές μεταβολές που είναι μια πραγματικότητα επιβάλλουν την παροχή νέων υπηρεσιών και κυρίως ένα νέο οικονομικό περιβάλλον απαιτεί την παρέμβαση και των Δήμων.

Η οικονομική κρίση που χτύπησε τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και άλλαξε την εισοδηματική κατάσταση σχεδόν όλων των ελληνικών οικογενειών, επιβάλλει στους Δημους να αναδιατάξουν τις προτεραιότητές τους και να συμβάλλουν στην υποβοήθηση κάθε οικογένειας και ιδιαίτερα των νέων με “έξυπνες υπηρεσίες”και με τρόπο που θα σέβεται την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Σε μια εποχή που αλλάζει τόσο γρήγορα και που τα προβλήματα είναι άμεσα και καθημερινά, δεν υπάρχει χρόνος για να “εκπαιδευθούν” για το ρόλο του Δημάρχου άνθρωποι, που ανεξάρτητα των προθέσεών τους, δεν έχουν καμμία αντίληψη του τι σημαίνει Δήμος.

Φίλες και φίλοι,

Απο το 1983 ως στέλεχος του Δήμου και Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας μέχρι το 2002, αλλά  και ως Δημοτικός Σύμβουλος αργότερα, έχω συμβάλλει σημαντικά κι έχω συνδιαμορφώσει όλα εκείνα τα έργα τα οποία έβαλαν το Μαρούσι σε μια άλλη τροχιά. Τεράστια έργα που έγιναν στο διάστημα αυτό έχουν την υπογραφή μου. Σε όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να βοηθήσω με κάθε τρόπο το Μαρούσι μας, αλλά και κάθε συμπολίτη μας που ζήτησε την υποστήριξή μου .

Στην πορεία μου αυτή, συνεργάσθηκα με τρεις διαφορετικές Δημοτικές Διοικήσεις, γνωρίζω καλά τα επιτεύγματα αλλά και τα λάθη ή τις αδυναμίες καθενός από τους προηγούμενους Δημάρχους. Δεν έρχομαι για να κριτικάρω ή να συνεχίσω το έργο κανενός. Έρχομαι για να εφαρμόσω το δικό μου πρόγραμμα και να πραγματοποιήσω το δικό μου οραμα κρατώντας ο,τι καλό έχει γίνει και διορθώνωντας τα λάθη των προηγουμένων.

Στην προσπάθεια αυτή, έχω τη βοήθεια μιας σημαντικής ομάδας έμπειρων επιστημόνων αλλά και νέων ανθρώπων που φέρνουν την άποψη και τον τρόπο σκέψης μιας νέας γενιάς. Θέλω να πιστεύω οτι μπορώ να καταλαβαίνω τις απόψεις των νέων, εξ αλλου πάντα πίστευα οτι η νεότητα δεν ήταν θέμα μόνο ηλικίας, αλλά τρόπου σκέψης. Όλοι μαζί έχουμε συνδιαμορφώσει ένα σύγχρονο πρόγραμμα για το Δήμο μας που θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί σας στις επόμενες εβδομάδες.

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα δεν ζητώ να με ψηφίσετε. Σήμερα σας ζητώ στην προεκλογική περίοδο να ακούσετε  το όραμά μας, να μελετήσετε το πρόγραμμά μας, να γνωρίσετε τους συνεργάτες μου και εμένα και να συγκρίνετε. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας και δεν ξεχνώ οτι όλοι

“είμαστε…ΜΑΡΟΥΣΙ”

Σας ευχαριστώ

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Ιούλ 5, 2022 - Τρι
Μαρούσι, Ελλάδα
23°C αίθριος καιρός
τρι07/05 τετ07/06 πέμ07/07 παρ07/08 σαβ07/09
αίθριος καιρός
30/23°C
αίθριος καιρός
32/23°C
αίθριος καιρός
33/24°C
αίθριος καιρός
32/24°C
αίθριος καιρός
28/21°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μία ακόμη δράση «Νοιάζομαι»,  προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία των αδέσποτων της πόλης που αφορά σε συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδεσποτάκια σκύλους και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το σοβαρό, τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην λεωφόρο Κηφισίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από κατάστημα της περιοχής....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας του Αμαρουσίου, συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δήμου «Πολιτιστικές Διαδρομές», που χαίρει πραγματικά μεγάλης ανταπόκρισης. Ο Δήμαρχος της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μετά από ένα ικανό διάστημα πιλοτικής λειτουργίας και εκπαίδευσης του προσωπικού του Δήμου που εμπλέκεται με την εξυπηρέτηση των Δημοτών, η ανανεωμένη υπηρεσία «Γραμμή Δημότη...